E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το «κράξιμο» στον Σ. Θεοδωράκη και η καυστική του απάντηση...

«Φέρε τα ένσημα του Τσίπρα και μετά μιλάμε για συμφέροντα»

Το «κράξιμο» στον Σ. Θεοδωράκη και η καυστική του απάντηση...
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/3/2014 | 12:52

Τρίτη ημέρα σήμερα της περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη στην Κρήτη και ο επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι» θα επισκεφθεί τη Σητεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περιοδεία του, που ξεκίνησε το Σάββατο από το χωριό του στα Χανιά, ο κ. Θεοδωράκης συνομίλησε με κατοίκους, φοιτητές, αγρότες, ψαράδες, αλλά και δημοσιογράφους και τοπικούς παράγοντες, στους οποίους περιέγραψε τις προθέσεις και τους στόχους της πολιτικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε, μαζί με τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και τον πλαισιώνουν.

Μάλιστα σε διάλογο που είχε με κάτοικο των Χανίων, ο οποίος δήλωσε οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τον κάλεσε να «φέρει πρώτα τα ένσημα του αρχηγού του και μετά να μιλήσει για συμφέροντα», ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος και το «Ποτάμι» δεν έχουν πίσω τους ούτε κρυφά συμφέροντα, ούτε κρυφά δωμάτια. Και συμπλήρωσε πως ο ίδιος εργάζεται από 16 ετών και πως ό,τι κατάφερε στη ζωή του το κατάφερε μόνος του, χωρίς αναφορές σε οικογένειες και πολιτικές δράσεις.

«Κάποιοι προσπαθούν να με φοβίσουν αυτές τις μέρες: πού μπλέκεις, με ποιους πας να τα βάλεις, αυτός ο τόπος δεν αλλάζει, υπάρχουν συμφέροντα, και την ανάσα σου θα παρακολουθούν κι αν ανασαίνεις λάθος, θα σε καταγγέλλουν. Λοιπόν, οι κουζουλοί Κρητικοί δεν φοβούνται και είναι μεγάλη η γοητεία να ξεκινάς από το μηδέν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης συνέχισε την περιοδεία του με επισκέψεις και ομιλίες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε την έκθεση «Οινοτικά», που πραγματοποιείται στην περιοχή των Μαλάδων στο Ηράκλειο, που ήταν και ο επόμενος σταθμός της τριήμερης περιοδείας του στο νησί από το οποίο κατάγεται. Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, τους είπε: «Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, είσαι το χώμα που πρωτοπατάς».

Ο επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι» υπογράμμισε πως ξεκίνησε από την Κρήτη «για να πάρει δύναμη». Ο ίδιος, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά για τη νέα αυτή κίνηση πως «έχει ξεκινήσει την πορεία της, η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί».

Σε ερώτηση σχετικά με τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν «Το Ποτάμι» ως τρίτη δύναμη, ο ίδιος τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι η αποδοχή του κόσμου, την οποία διαπιστώνει καθημερινά και κατά τις επαφές του στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα Χανιά, ο Θεοδωράκης δέχτηκε και κάποιες δύσκολες ερωτήσεις από πολίτες, τις οποίες δεν θέλησε να απαντήσει. Συγκεκριμένα, ακούστηκε κάτοικος να τον ρωτά: «Για τους ανέργους είπατε τίποτε; Για την παγκόσμια κρίση είπατε τίποτε; Δεν είπατε τίποτε!». Από την πλευρά του, ο ηγέτης του «Ποταμιού», πρωτάρης στο επικοινωνιακό παιχνίδι, αρκέστηκε σε ένα: «Μάλιστα, ευχαριστώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης αρνήθηκε και στις επαφές του στο Ηράκλειο τα σενάρια δημιουργίας «κεντροαριστερής συνεργασίας», με επικεφαλής τον ίδιο, που διαδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας: «Το Ποτάμι είναι μόνο του», ενώ διέψευσε και τις δηλώσεις Μπίστη, ότι τον είχε προσεγγίσει για να ηγηθεί της Ελιάς.

«Το να κινηθούμε στην κομματική νομενκλατούρα του παρελθόντος θα ήταν κάτι εύκολο, αλλά δεν το θέλουμε. Πάμε για κάτι νέο, με τη βοήθεια νέων ανθρώπων», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Στ. Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Οινοτικά» συναντήθηκε και με το δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, αλλά και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα. Νωρίτερα, ο Στ. Θεοδωράκης βρέθηκε στο Ρέθυμνο και επισκέφθηκε κυρίως την Παλιά Πόλη, όπου συνομίλησε με νέους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλλαξε τη διαθήκη του λίγο πριν το φονικό ο 68χρονος στη Φοινικούντα

Σήμερα

Τα άφησε όλα στον ανιψιό, αποκλήρωσε την ανιψιά του

Βελγίδα πρωταθλήτρια στίβου καταγγέλλει τον προπονητή της: «Μου είπε να βγάλω το εσώρουχο και να ξαπλώσω»

Σήμερα

«Καταιγίδα» έχει ξεσπάσει στον βελγικό αθλητισμό μετά από καταγγελία αθλήτριας για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην προπονητή της

Κρήτη: Το ερωtικό παιχνίδι ασφυξίας είχε γίνει επικίνδυνο – 45χρονος κατηγορείται για κακούργημα

Σήμερα

Η 55χρονη είχε δείξει στον σύντροφο της πώς να κάνει ΚΑΡΠΑ σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό - Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση στη γυναίκα για ψευδή κατάθεση, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη

Κακάο: Σε χαμηλό 20 μηνών οι τιμές του – Ποια χώρα καταργεί τους φόρους σε σοκολάτα και καφέ

Σήμερα

Μπορεί η πτώση της τιμής να αποτελέσει θετική είδηση για τους καταναλωτές, ωστόσο, οι αγορές προειδοποιούν

Ανεπιθύμητη η Χάποελ στην Ισπανία – Η Μπαρτσελόνα δεν της παραχώρησε το γήπεδο για προπόνηση

Σήμερα

Η πολιτική έχει εμπλακεί για τα καλά στον αθλητισμό, με την Μπαρτσελόνα να αρνείται στην Χάποελ Ιερουσαλήμ να προπονηθεί στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», ενώ στη Μανρέσα το κλίμα είναι τεταμένο.

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου και του κυβερνήτη του Σικάγο

Σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους δύο Δημοκρατικούς την Τετάρτη ότι δεν προστάτευσαν τα μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης

Έγγραφα 800 σελίδων αποκαλύπτουν πως η Ρωσία ενισχύει στρατιωτικά την Κίνα για πιθανή εισβολή στην Ταϊβάν

Σήμερα

Τα έγγραφα παρουσίασε ένα ανεξάρτητο βρετανικό think tank, επαληθεύοντας τη γνησιότητά τους - Από το 2023 η συμφωνία Μόσχας και Πεκίνου για την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 17 ετών σε 40χρονο που κακοποιούσε σeξουαλικά και σωματικά τη σύζυγό του

Σήμερα

Η καταδίκη αφορά βιασμό, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση της 30χρονης συζύγου, συχνά μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους, ενώ ο 40χρονος θεωρείται πλέον φυγόποινος

Αναβλήθηκε η εκταφή της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Θα οριστεί νέα ημερομηνία τις επόμενες μέρες

Πίνακες του Μπομπ Ρος θα πωληθούν σε δημοπρασία για τη χρηματοδότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις ΗΠΑ

Σήμερα

«Η δημοπρασία εξασφαλίζει ότι η κληρονομιά του συνεχίζει να στηρίζει το ίδιο το μέσο που μετέδιδε τη χαρά και τη δημιουργικότητα επί δεκαετίες»

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που καταρρέει το μπαλκόνι στο Λαύριο, τα συντρίμμια πέφτουν δίπλα σε περαστική

Σήμερα

Η γυναίκα σώθηκε από θαύμα καθώς ο μεγάλος όγκος από τσιμέντο και συντρίμμια πέφτει από ύψος 2 μέτρων προς το μέρος της

Voucher 750 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Σήμερα

Το πρόγραμμα αφορά 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.