E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γαλλία: Ο Σύρος πρόσφυγας μαχαίρωνε τα παιδιά κρατώντας τον σταυρό στο χέρι

Ποιος είναι ο παντρεμένος με Σουηδέζα πρόσφυγας που προκάλεσε το μακελειό στην παιδική χαρά

Γαλλία: Ο Σύρος πρόσφυγας μαχαίρωνε τα παιδιά κρατώντας τον σταυρό στο χέρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/6/2023 | 18:48

Σε σοκ είναι η γαλλική και η παγκόσμια κοινή γνώμη μετά το μακελειό που προκάλεσε σε παιδική χαρά στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας ένας Σύρος πρόσφυγας που είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο.

Ο Σύρος Abdalmasih H. το 2013 παντρεύτηκε Σουηδέζα και είναι πατέρας 3χρονου παιδιού. Όση δηλαδή ήταν η ηλικία των παιδιών που μαχαίρωνε με μανία στην παιδική χαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε φθάσει στη Γαλλία πριν από οκτώ μήνες προερχόμενος από τη Σουηδία όπου ζούσε προηγουμένως, επειδή δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρώην σύζυγός του. Η νεαρή γυναίκα, που μοιραζόταν τη ζωή της μαζί του μέχρι τον περασμένο χρόνο στη νοτιοδυτική Σουηδία, εξέφρασε αμφιβολίες για την πράξη που αποδίδεται στον Αμπνταλμασίχ Χ., 31 ετών, από τον οποίο πήρε διαζύγιο πριν από μερικούς μήνες.

“Δεν ξέρω τι του συνέβη, αυτό που μου λέτε, είναι τρομερό. Όμως δεν έχω επαφή μαζί του, δεν ξέρω πού ζει, ούτε πώς πάει ψυχολογικά”, εξομολογήθηκε η πρώην σύζυγος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί προκάλεσε έξι τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων τεσσάρων παιδιών 22 έως 36 μηνών, σε πάρκο κοντά στη λίμνη του Ανεσί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Αυτός; (…) Θεέ μου, ήταν τόσο ευγενικός, δεν καταλαβαίνω”, πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα όταν έμαθε το νέο.

Όπως είπε, η αναχώρηση του Σύρου, ο οποίος σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία είναι χριστιανός το θρήσκευμα, έχει σχέση με το γεγονός ότι “δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα”.

“Συναντηθήκαμε στην Τουρκία, ερωτευθήκαμε και ήρθαμε εδώ (στη Σουηδία). Έπειτα από δύο χρόνια, παντρευτήκαμε, αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, έτσι αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. Χωρίσαμε επειδή δεν ήθελα να φύγω από τη Σουηδία”, είπε μιλώντας τηλεφωνικά στο AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναχώρησή του έγινε “πριν από οκτώ μήνες”, σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, που επιβεβαίωσε ότι είχε αποκτήσει καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.

Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι κατέγραψαν αίτημα ασύλου εκ μέρους του στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, χωρίς να δίνουν συνέχεια καθώς είχε ήδη ζητήσει, και στη συνέχεια είχε αποκτήσει, καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.

Σε συνομιλία που είχαν μετά την αναχώρησή του από το Τρολχάταν όπου ζούσε ο ύποπτος για την επίθεση, της είπε ότι ζούσε “σε μια εκκλησία” στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Δεν έχω πια πολλά νέα, έδειχνε πολύ φευγάτος. Μου τηλεφώνησε πριν από τέσσερις μήνες, έμενε σε μια εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά περισσότερα, ήταν σε επαφή κυρίως με την οικογένειά του που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες”, εξήγησε η νεαρή γυναίκα που είναι επίσης από χώρα της Μέσης Ανατολής.

Πολλοί Σύροι, μεταξύ των οποίων αρκετοί χριστιανοί, κατέφυγαν στη Σουηδία όταν έφυγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους που ξέσπασε το 2011.

Κρίνοντας πως ο αριθμός των αφίξεων ήταν πολύ υψηλός, η σουηδική κυβέρνηση της εποχής είχε αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου λίγο μετά τη μεταναστευτική/προσφυγική κρίση του 2015.

Μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον έβλεπαν στο πάρκο εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες από το πρωί μέχρι το βράδυ και έβρισκαν περίεργο ότι ήταν ολομόναχος. Ζήτησε άσυλο στη Γαλλία στις 22/11/22 και δήλωσε ότι είναι χριστιανός της Συρίας. Όταν συνελήφθη κρατούσε εκτός από το μαχαίρι και έναν σταυρό στα χέρια του.

«Φώναζε και στόχευε στα μωρά. Υπήρχαν πολλοί ενήλικες τριγύρω, αλλά δεν τους πείραζε. Όταν κατάλαβε ότι τον είχαν παγιδεύσει κι επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο, τον πυροβόλησαν στο χέρι», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στον 32χρονο είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία τον περασμένο Απρίλιο.

Μεταξύ των παιδιών που τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρι στη γαλλική πόλη Ανεσί, είναι και ένα που έχει βρετανική υπηκοότητα, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Τοπική εισαγγελέας δήλωσε πριν από λίγο πως δύο από τα τέσσερα παιδάκια που τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Ανεσί, είχαν ξένη υπηκοότητα, το ένα ολλανδική και το άλλο βρετανική.

Η εισαγγελέας του Ανεσί Λιν Μπονέ-Ματίς δήλωσε επίσης πως προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από την επίθεση, διευκρινίζοντας πως η έρευνα που ξεκίνησε αφορά απόπειρα ανθρωποκτονιών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

Πριν 8 ώρες

Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός

Φλεγόμενο κτίριο κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» στην Τσεχία

Πριν 8 ώρες

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά σε παλιό εργοστάσιο της Bata στη Ζλιν της Τσεχίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Η NASA αποκαλύπτει ότι έχει καταγράψει εικόνες με UFO – «Ίσως υπάρχει ζωή παντού εκεί έξω»

Πριν 8 ώρες

Ο Τζάρετ Αιζακμαν μίλησε για καταγραφές ανεξήγητων φαινομένων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει δει αποδείξεις για εξωγήινους ή συντρίμμια UFO

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι

Χτες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία‑Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

Χτες

Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

Τσεχία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πράγας

Χτες

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος

Χτες

Η φημολογία αυτή έρχεται να κορυφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα εσωστρέφειας

Αλί Χαμενεΐ: Βίντεο δείχνει το καταφύγιο όπου σκοτώθηκε αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς

Χτες

Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες

Χτες

Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Μαίνεται η φωτιά σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης: Επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο

Χτες

Λίγο μετά τις 16:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής

Μυστήριο με την εξαφάνιση 48χρονης μητέρας στον Αλιμο: Αφαντο και το όχημά της

Χτες

Μια 48χρονη μητέρα αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες σύμφωνα με τις αρχές. Αφαντο παραμένει και το αυτοκίνητό της.

Μακάβριο λάθος στις Σέρρες: Πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό πατέρα τους και τους παρέδωσαν άλλη σορό

Χτες

Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει από τον εισαγγελέα άδεια εκταφής νεκρού που κηδεύτηκε στην Ξάνθη, σε μουσουλμανικό νεκροταφείο, για τον οποίο η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες ότι είναι ο δικός τους άνθρωπος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.