E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γαλλία: Ο Σύρος πρόσφυγας μαχαίρωνε τα παιδιά κρατώντας τον σταυρό στο χέρι

Ποιος είναι ο παντρεμένος με Σουηδέζα πρόσφυγας που προκάλεσε το μακελειό στην παιδική χαρά

Γαλλία: Ο Σύρος πρόσφυγας μαχαίρωνε τα παιδιά κρατώντας τον σταυρό στο χέρι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/6/2023 | 18:48

Σε σοκ είναι η γαλλική και η παγκόσμια κοινή γνώμη μετά το μακελειό που προκάλεσε σε παιδική χαρά στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας ένας Σύρος πρόσφυγας που είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο.

Ο Σύρος Abdalmasih H. το 2013 παντρεύτηκε Σουηδέζα και είναι πατέρας 3χρονου παιδιού. Όση δηλαδή ήταν η ηλικία των παιδιών που μαχαίρωνε με μανία στην παιδική χαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχε φθάσει στη Γαλλία πριν από οκτώ μήνες προερχόμενος από τη Σουηδία όπου ζούσε προηγουμένως, επειδή δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρώην σύζυγός του. Η νεαρή γυναίκα, που μοιραζόταν τη ζωή της μαζί του μέχρι τον περασμένο χρόνο στη νοτιοδυτική Σουηδία, εξέφρασε αμφιβολίες για την πράξη που αποδίδεται στον Αμπνταλμασίχ Χ., 31 ετών, από τον οποίο πήρε διαζύγιο πριν από μερικούς μήνες.

“Δεν ξέρω τι του συνέβη, αυτό που μου λέτε, είναι τρομερό. Όμως δεν έχω επαφή μαζί του, δεν ξέρω πού ζει, ούτε πώς πάει ψυχολογικά”, εξομολογήθηκε η πρώην σύζυγος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί προκάλεσε έξι τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων τεσσάρων παιδιών 22 έως 36 μηνών, σε πάρκο κοντά στη λίμνη του Ανεσί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Αυτός; (…) Θεέ μου, ήταν τόσο ευγενικός, δεν καταλαβαίνω”, πρόσθεσε η νεαρή γυναίκα όταν έμαθε το νέο.

Όπως είπε, η αναχώρηση του Σύρου, ο οποίος σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία είναι χριστιανός το θρήσκευμα, έχει σχέση με το γεγονός ότι “δεν κατάφερε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα”.

“Συναντηθήκαμε στην Τουρκία, ερωτευθήκαμε και ήρθαμε εδώ (στη Σουηδία). Έπειτα από δύο χρόνια, παντρευτήκαμε, αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει τη σουηδική υπηκοότητα, έτσι αποφάσισε να φύγει από τη χώρα. Χωρίσαμε επειδή δεν ήθελα να φύγω από τη Σουηδία”, είπε μιλώντας τηλεφωνικά στο AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναχώρησή του έγινε “πριν από οκτώ μήνες”, σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, που επιβεβαίωσε ότι είχε αποκτήσει καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.

Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι κατέγραψαν αίτημα ασύλου εκ μέρους του στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, χωρίς να δίνουν συνέχεια καθώς είχε ήδη ζητήσει, και στη συνέχεια είχε αποκτήσει, καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία.

Σε συνομιλία που είχαν μετά την αναχώρησή του από το Τρολχάταν όπου ζούσε ο ύποπτος για την επίθεση, της είπε ότι ζούσε “σε μια εκκλησία” στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Δεν έχω πια πολλά νέα, έδειχνε πολύ φευγάτος. Μου τηλεφώνησε πριν από τέσσερις μήνες, έμενε σε μια εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά περισσότερα, ήταν σε επαφή κυρίως με την οικογένειά του που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες”, εξήγησε η νεαρή γυναίκα που είναι επίσης από χώρα της Μέσης Ανατολής.

Πολλοί Σύροι, μεταξύ των οποίων αρκετοί χριστιανοί, κατέφυγαν στη Σουηδία όταν έφυγαν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους που ξέσπασε το 2011.

Κρίνοντας πως ο αριθμός των αφίξεων ήταν πολύ υψηλός, η σουηδική κυβέρνηση της εποχής είχε αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου λίγο μετά τη μεταναστευτική/προσφυγική κρίση του 2015.

Μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον έβλεπαν στο πάρκο εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες από το πρωί μέχρι το βράδυ και έβρισκαν περίεργο ότι ήταν ολομόναχος. Ζήτησε άσυλο στη Γαλλία στις 22/11/22 και δήλωσε ότι είναι χριστιανός της Συρίας. Όταν συνελήφθη κρατούσε εκτός από το μαχαίρι και έναν σταυρό στα χέρια του.

«Φώναζε και στόχευε στα μωρά. Υπήρχαν πολλοί ενήλικες τριγύρω, αλλά δεν τους πείραζε. Όταν κατάλαβε ότι τον είχαν παγιδεύσει κι επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο, τον πυροβόλησαν στο χέρι», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στον 32χρονο είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία τον περασμένο Απρίλιο.

Μεταξύ των παιδιών που τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με μαχαίρι στη γαλλική πόλη Ανεσί, είναι και ένα που έχει βρετανική υπηκοότητα, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Τοπική εισαγγελέας δήλωσε πριν από λίγο πως δύο από τα τέσσερα παιδάκια που τραυματίστηκαν στην επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Ανεσί, είχαν ξένη υπηκοότητα, το ένα ολλανδική και το άλλο βρετανική.

Η εισαγγελέας του Ανεσί Λιν Μπονέ-Ματίς δήλωσε επίσης πως προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τρομοκρατικό κίνητρο πίσω από την επίθεση, διευκρινίζοντας πως η έρευνα που ξεκίνησε αφορά απόπειρα ανθρωποκτονιών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.