E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγωνία για το υποβρύχιο στον Τιτανικό – «Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι»

Με αγωνία συνεχίζονται οι έρευνες για το υποβρύχιο Titan και τους πέντε επιβαίνοντες.

Αγωνία για το υποβρύχιο στον Τιτανικό – «Θόρυβοι του ωκεανού οι ήχοι»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/6/2023 | 17:37

Με κομμένη την ανάσα συνεχίζονται οι έρευνες για το υποβρύχιο Titan, το οποίο αγνοείται στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού, με πέντε επιβάτες.

Την ώρα που τα περιθώρια έχουν κυριολεκτικά στενέψει και οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι ίσως να είναι αργά για τη σωτηρία των ανθρώπων που βρίσκονται στο εσωτερικό του Titan, οι ελπίδες για επιζόντες μεγάλωσαν όταν ακούστηκαν ήχοι στην περιοχή του ναυαγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ήχοι που ακούστηκαν

Ειδικότερα, τις προηγούμενες ημέρες τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν το Titan στα βάθη του Ατλαντικού άκουγαν κρότους, υποθέτοντας ότι προέρχονταν από τα άτομα που είναι εγκλωβισμένα στο υποβρύχιο.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού οι συγκεκριμένοι ήχοι δεν ήταν κάτι παραπάνω από «θορύβους του ωκεανού».

Οι ήχοι που εντοπίστηκαν από καναδικό αεροσκάφος την Τετάρτη ήταν πιθανότατα «θόρυβοι από τον πυθμένα του ωκεανού», είπε μιλώντας στο Sky News ο Μάουγκερ, προσθέτοντας ότι διεξάγονται περαιτέρω αναλύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι ότι συνεχίσαμε την έρευνα στις περιοχές όπου ανιχνεύθηκε ο θόρυβος με τα ROV που διαθέτουμε από τη στιγμή της ανίχνευσης, οπότε δεν περιμένουμε αυτή την ανάλυση για να αναλάβουμε δράση», συμπλήρωσε.

Επαρκεί το οξυγόνο;

Τέλος, ο υποναύαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ρωτήθηκε για το οξυγόνο που έχουν στη διέθεσή τους οι επιβάτες του υποβρυχίου, χωρίς να θελήσει να θέσει ένα χρονικό πλαίσιο για την επάρκειά του.

«Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε τους επιβαίνοντες και τις οικογένειές τους, καθώς προχωράμε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Έχουμε επίγνωση του χρόνου και έχουμε συνυπολογίσει πολλά δεδομένα και πληροφορίες» κατέληξε ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: 100.000 ψήφισαν μέχρι τις 16.00

Σήμερα

Αθρόα προσέλευση για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας

Σήμερα

Πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία σύσκεψη

Κατήγγειλε τον πατέρα της για βιασμό στην Αχαΐα: Η οικογένεια αναμένεται να καταθέσει εναντίον της

Σήμερα

Η 23χρονη κόρη του τον κατήγγειλε στις Αρχές, περιγράφοντας όλα όσα ισχυρίζεται ότι της έχουν συμβεί

Γνωστός ράπερ καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης για δολοφονία

Σήμερα

Ο MHD έγινε γνωστός για την ανάμειξη της τραπ και της δυτικοαφρικανικής μουσικής, το λεγόμενο «Afro trap»

Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης: Εκλέγει αρχηγό ο ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα

Από ακραία πόλωση χαρακτηρίστηκε το διάστημα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου γύρου

Παραλίγο τραγωδία στη Φθιώτιδας: 29χρονος ΑμεΑ έπεσε με το αναπηρικό καροτσάκι του στη θάλασσα

Σήμερα

Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη

iPhone 15: Τεράστιες ουρές, χάος και σπρωξιές σε εμπορικό στο Ντουμπάι από αλλόφρονες φαν

Χτες

Χρειάστηκε η παρέμβαση των υπαλλήλων security του Dubai Mall για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Alert! Πού θα πέσει μεγάλος όγκος νερού από Δευτέρα

Χτες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.