E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητέρα ανακάλυψε 58 βίντεο της κόρης της στο Pοrnhub ‑ Εκατομμύρια υπογραφές για κλείσιμο του site

Καταγγελίες για ενθάρρυνση τέλεσης πράξεων παιδικής κακοποίησης

Μητέρα ανακάλυψε 58 βίντεο της κόρης της στο Pοrnhub ‑ Εκατομμύρια υπογραφές για κλείσιμο του site
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 24/6/2023 | 10:30

Με όλο και περισσότερα βίντεο ανήλικων παιδιών και revenge pοrn να κατακλύζουν το Pοrnhub, τον γίγαντα των ποrνογραφικών ιστοσελίδων, οι καταγγελίες και οι αγωγές εναντίον του αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό και μας κάνουν να σκεφτόμαστε: είναι τελικά το Pοrnhub ο μεγαλύτερος παράνομος διακινητής σeξουαλικού περιεχομένου;

Μέσα στο Pornhub, την ιστοσελίδα που ελκύει πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες το μήνα, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή 28.000 λέξεις-κλειδιά που μπορεί να πληκτρολογήσει κανείς και που συνδέονται με ανήλικη πορνογραφία. Η ιστοσελίδα είναι γεμάτη από βίντεο βιασμών, πορνογραφία εκδίκησης, βίντεο με κατασκοπευτικές κάμερες που δείχνουν γυναίκες να κάνουν ντους, και πλάνα που τις δείχνουν να ασφυκτιούν σε σακούλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναζητώντας τη φράση «κορίτσια κάτω των 18», ή «14yo», η ιστοσελίδα μας οδηγεί σε περισσότερο από 100.000 βίντεο.

Pornhub vs παιδιά

Ίσως ένα από τα πιο ανησυχητικά περιστατικά είναι εκείνο μιας 15χρονης που εξαφανίστηκε και αργότερα η μητέρα της, την ανακάλυψε στο Pornhub μέσω 58
διαφορετικών βίντεο. Παρόλο που οι δράστες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ο γίγαντας του διαδικτυακού πορνό, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ύστερα από πολλές πιέσεις, το 2022 τo Pornhub ανακοίνωσε τη συνεργασία του με φιλανθρωπικές οργανώσεις που μάχονται κατά της κακοποίησης και sexουαλικής
εκμετάλλευσης των παιδιών. Στόχος ήταν, όταν κάποιος που επισκέπτεται τον ιστότοπο του Pornhub, χρησιμοποιεί μία από τις 28.000 λέξεις-κλειδιά που συνδέονται με την κακοποίηση παιδιών, να του εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα τον ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα και ότι αναζητά δυνητικά καταχρηστικές και παράνομες εικόνες.

Στη συνέχεια, ο χρήστης θα οδηγηθεί σε μια ηλεκτρονική συζήτηση σχετικά με τη συμπεριφορά του και θα ενθαρρυνθεί να ζητήσει βοήθεια από το «Stop It Now!», μια
τηλεφωνική γραμμή βοήθειας με στόχο την υποστήριξη και την πρόληψη των ατόμων που παρακολουθούν διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών.

Αυτήν τη στιγμή, αν για παράδειγμα πατήσουμε την λέξη-κλειδί «παιδί», στην μπάρα αναζήτησης του Pornhub, το μήνυμα που εμφανίζεται, είναι το εξής. «Η αναζήτηση θα μπορούσε να αφορά παράνομο και καταχρηστικό sexουαλικό υλικό, όπου παιδιά έχουν υποστεί βλάβη. Μην περνάτε τα όρια από τη νόμιμη, ενήλικη πορνογραφία σε παράνομες εικόνες.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη λέξη-κλειδί «βιασμός», στην οποία το Pornhub ενημερώνει τον χρήστη ότι δεν επιτρέπεται στον ιστότοπό του η πραγματική, ή σκηνοθετημένη απεικόνιση εξαναγκαστικών και μη συναινετικών sexουαλικών πράξεων, ή η χρήση τις εικόνας τις ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Και ενώ πράγματι φαίνεται να αντιμετωπίζουν σοβαρά το ζήτημα της sexουαλικής κακοποίησης και τις μη συναινετικές εικόνες, το ερώτημα που γεννιέται είναι γιατί συνεχίζει να αυξάνεται ο όγκος των δικογραφιών εναντίον της ιστοσελίδας. Είναι τελικά επαρκή τα μέτρα ασφαλείας που έχουν υιοθετηθεί;

Πλουτίζοντας από παράνομα βίντεο;

H απάντηση είναι όχι. Η βιομηχανία εμπορίας ανθρώπων που τροφοδοτείται από το πορνό είναι αρχικά πολύ μεγάλη και με πολλές κινήσεις που ξεπερνούν ένα απλό μήνυμα στην οθόνη. Επιπλέον, η κατανάλωση πορνογραφίας βοηθάει την ανάπτυξη της βιομηχανία εμπορίας του sex. Ακόμα και αν δεν καταβάλλουμε χρήματα, αρκεί η παρακολούθηση δωρεάν πορνό, η οποία δημιουργεί διαφημιστικά έσοδα για αυτές τις ιστοσελίδες και τροφοδοτεί τη ζήτηση για εμπορία ανθρώπων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η εμπορία του sex στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία τροφοδοτείται άμεσα από την πορνογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αν και σε διαφορετικό βαθμό, όλες οι ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου συμβάλλουν σε αυτό. Πρόσφατα στοιχεία αποκάλυψαν ότι το Pornhub είναι ιδιαίτερα ένοχο για την κερδοφορία από την εμπορία sex.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2019, οι New York Times δημοσίευσαν ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα με τίτλο ''The Children of Pornhub''. Το άρθρο τελειώνει με την ανατριχιαστική δήλωση: «Με το Pornhub, έχουμε τον Jeffrey Epstein επί 1.000». Το δημοσίευμα αυτό ήταν μια σημαντική προσθήκη στη σωρεία μαρτυριών κατά της μεγαλύτερης πλατφόρμας πορνό στον κόσμο. Τον Φεβρουάριο του 2020, η Laila Mickelwait ξεκίνησε μια εκστρατεία για να αποκαλύψει τη συνενοχή του Pornhub στη sexουαλική εμπορία παιδιών.

Το Traffickinghub καταγράφει την πορεία της κερδοφορίας από το παράνομο πορνό στο Pornhub. Την ίδια στιγμή, η αίτηση του Traffickinghub για το κλείσιμο του Pornhub συγκεντρώνει πάνω από δύο εκατομμύρια υπογραφές.

Λειτουργώντας υπέρ της παρανομίας

Το Pornhub μοιάζει αρκετά με το YouTube, καθώς επιτρέπει στα μέλη του να δημοσιεύουν τα δικά τους βίντεο. Η πλειονότητα των 6,8 εκατομμυρίων νέων βίντεο που αναρτώνται στον ιστότοπο κάθε χρόνο, πιθανώς αφορούν ενήλικες που συναινούν. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα βίντεο απεικονίζουν κακοποίηση παιδιών και βία. Επειδή είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς την ακριβή ηλικία ενός νέου σε βίντεο, ούτε το Pornhub, με τη σειρά του, μπορεί να προσδιορίσει την ποσότητα του υλικού που είναι παράνομη.

Σε αντίθεση με το YouTube, το Pornhub επιτρέπει τη λήψη αυτών των βίντεο απευθείας από τον ιστότοπό του. Έτσι, ακόμη και αν ένα βίντεο βιασμού αφαιρεθεί, κατόπιν
αιτήματος των αρχών, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά. Το βίντεο αυτό συνεχίζει να υπάρχει, καθώς μοιράζεται με άλλους, ή ανεβαίνει ξανά και ξανά. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που πολλές γυναίκες, ανήλικες και ενήλικες συνεχίσουν να βλέπουν βίντεό τους στην ιστοσελίδα και που οι δικαστικές αγωγές αυξάνονται.

Για την αποτροπή των παραπάνω, το Pornhub υπόσχεται βελτιωμένες λειτουργίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημοσίευσης περιεχομένου μόνο από επαληθευμένους χρήστες. Η Visa επίσης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να απαγορεύει τις πληρωμές στο Pornhub, αλλά θα επιτρέψει τις πληρωμές στις πλατφόρμες MindGeek, της αυστραλιανής εταιρείας που έχει την ιστοσελίδα.

Μήνυση κατονομάζει τη Visa ως υπεύθυνη και αναφέρει ότι η εταιρεία ήταν η κατάλληλη για να σταματήσει αυτή την εκμετάλλευση, αλλά επέλεξε αντ'αυτού να συμμετάσχει στην κερδοσκοπία.

Οι εταιρείες-«γίγαντες» της πορνογραφίας, όσο και αν προσπαθούν να κατευνάσουν τη γενικότερη δυσαρέσκεια για το περιεχόμενό τους και τις μη ηθικές πρακτικές τους, βασίζουν τα κέρδη τους στα βίντεο. Είναι, θα έλεγε κανείς, δύσκολο να σταματήσουν να εκπέμπουν τέτοιο περιεχόμενο, λόγω της πολύ υψηλής επισκεψιμότητας που στην περίπτωση του Pornhub τού δίνει την 10 θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Ίσως, όμως, να έχει έρθει η ώρα για το Pornhub να λογοδοτήσει όπως κι άλλες εταιρείες και άτομα, που επωφελήθηκαν από το μη συναινετικό και παράνομο περιεχόμενο. Ίσως πρέπει τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αυτές οι πρακτικές να αντιμετωπίζονται καθαρά και μόνο ως εγκλήματα με αμέτρητα θύματα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του Tupac το 1996

Σήμερα

H ακριβής κατηγορία ή οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί δεν είναι ακόμη σαφείς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Σήμερα

Ολόκληρες περιοχές κάτω από το νερό

Γιατί η Μελάνια θέλει να ξαναδεί το προγαμιαίο συμβόλαιο με τον Ντόναλντ Τραμπ

Σήμερα

Τα νομικά προβλήματα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αυξάνονται

Σώος ο ποδοσφαιριστής της Νις που απειλούσε να πέσει από γέφυρα

Σήμερα

Κατέβηκε μετά από παρέμβαση μονάδων έκτακτης ανάγκης

Αγγλία: Σχολικό ανετράπη μετά από σύγκρουση με ΙΧ ‑ Νεκρή 14χρονη και ο οδηγός του λεωφορείου

Σήμερα

Δεκατρία παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά τραυματισμένα

Σουηδία: Σοκ στη χώρα από τον πόλεμο συμμοριών

Σήμερα

Στρατολογούν ακόμη και νέους που αναζητούν «την αίγλη ενός φονιά»

Σοκ ‑ Ποδοσφαιριστής της Νις απειλεί να πέσει από γέφυρα ύψους 100 μέτρων στη Γαλλία

Σήμερα

Μετά τον χωρισμό του, είχε τάσεις αυτοκτονίας, λένε οι πρώτες πληροφορίες

Γυναίκα έπεσε στις γραμμές στο Μετρό στο Μέγαρο Μουσικής ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σήμερα

Ανοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός»

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.