E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μάγδα Φύσσα: Οργισμένη αντίδραση για την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή

«Αλίμονο για εμάς που παλεύουμε κατά του φασισμού»

Μάγδα Φύσσα: Οργισμένη αντίδραση για την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 25/6/2023 | 22:29

Οι «Σπαρτιάτες», το κόμμα που στήριξε ο πρώην χρυσαυγίτης και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, μπαίνουν στη Βουλή και παίρνει περισσότερες από 10 έδρες.

Το αποτέλεσμα προκαλεί προβληματισμό και αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για ένα ακροδεξιό κόμμα που στις τάξεις του έχει τα «ορφανά» της Χρυσής Αυγής. Το δημόσιο «ευχαριστώ» του αρχηγού του, Βασίλη Στίγκα, στον Ηλία Κασιδιάρη δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το τι είναι οι «Σπαρτιάτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιδιάρη που μας έδωσε την ώθηση γι’ αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 59χρονος και υποσχέθηκε ότι «θα φέρουμε νέο ήθος στο κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες βοηθούσαν πάντα τους αδύναμους συμπατριώτες μας. Το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα και τον άνθρωπο που υποφέρει».

«Τους θέλατε και τους βγάλατε»
Η Μάγδα Φύσσα, η μάνα – σύμβολο που εδώ και δέκα χρόνια αγωνίζεται εντός και εκτός δικαστηρίων κατά του φασισμού, στο άκουσμα των δηλώσεων του Βασίλη Στίγκα ξέσπασε.

Ο γιος της, Παύλος Φύσσας, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος του ναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή που την περίοδο εκείνη εκπροσωπείτο στο ελληνικό κοινοβούλιο από 18 βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια οργισμένη με το εκλογικό αποτέλεσμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσους «εργάστηκαν» προκειμένου οι «Σπαρτιάτες» να πάρουν τη δημοσιότητα και να μπουν στη Βουλή.

«Να τους χαίρεστε. Τους θέλατε και τους βγάλατε. Κάποιοι δούλεψαν γι’ αυτό. Εγώ είμαι εδώ στον δρόμο και παλεύω για τον φασισμό που τον έχω στην πλάτη μου. Δουλέψατε όλοι για να μπουν και πάλι στη Βουλή. Τώρα αν μια μονάδα δεν τους ήθελε και οι υπόλοιποι τους ήθελαν. Όλα τα κανάλια έλεγαν ότι είναι κάτι καινούργιο. Πάρτε τώρα το κάτι καινούργιο που είναι ο Κασιδιάρης μέσα», ανέφερε.

Και πρόσθεσε μιλώντας στο debater.gr: «Αλίμονο για εμάς που είμαστε στον δρόμο και παλεύουμε κατά του φασισμού δέκα χρόνια τώρα για να έρθει μια μέρα και να ακούσουμε Σπαρτιάτες και να είναι ο Κασιδιάρης μέσα. Ε κάποιος δούλεψε για αυτό. Εγώ μέχρι σήμερα δεν είχα ακούσει ότι υπάρχουν οι «Σπαρτιάτες» σαν κόμμα και πλέον έχουν μπει στη Βουλή. Η κοινωνία που τους έβγαλε να τους χαίρεται και να ξέρει πως θα μας βρει απέναντι του και δε θα κάνουμε πίσω».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Σήμερα

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.