E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Προϊόν μοντάζ» η φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη με το «νενικήκαμεν» λέει η αντεγκληματική

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Προϊόν μοντάζ» η φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη με το «νενικήκαμεν» λέει η αντεγκληματική
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/6/2023 | 18:32

Πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά μετά την ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στον προσωπικό λογαριασμό στο twitter του Ηλία Κασιδιάρη με αφορμή το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας και το γεγονός πως το κόμμα «Σπαρτιάτες» μπαίνει στη Βουλή.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύθηκε, ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, απεικονίζεται να φοράει μια μπλούζα με το λογότυπο των «Σπαρτιατών», του ακροδεξιού κόμματος που μπήκε στη Βουλή με ποσοστό 4,66% και πάνω από το κεφάλι του να είναι γραμμένο το «νενικήκαμεν»,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για προϊόν φωτομοντάζ «με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «γίνονται αλλεπάλληλες και ενδελεχείς έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόσο στο κελί του, όσο και στον ίδιο και ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο» ενώ υπογραμμίζεται πως λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μοναδική επικοινωνία που είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν μόνο με τον συνήγορό του μεταξύ των ωρών 18:00-19:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Σχετικά με δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και αφορούν τις διαδικτυακές επικοινωνίες του έγκλειστου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δομοκού, Κασιδιάρη Ηλία, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δηλώνει κατηγορηματικά ότι αναφέρονται σε ψευδή περιστατικά, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Η πραγματικότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση και την ενημέρωση της διεύθυνσης του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού, έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μόνη πρόσβαση του ανωτέρω κρατούμενου σε τηλεφωνική επικοινωνία είναι μέσω της χρήσης του καρτοτηλεφώνου του Καταστήματος, στο οποίο συνομιλεί με συνηγόρους και συγγενείς του, όπως ορίζεται ρητά στο άρθρο 51 του Ν. 2776/1999, που τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 4985/2022 του Σωφρονιστικού Κώδικα. Στον κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη γίνονται αλλεπάλληλες και ενδελεχείς έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόσο στο κελί του, όσο και στον ίδιο, και ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο. Η συγκεκριμένη ανάρτηση στο Τwitter έγινε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον συνήγορό του την 25/06/2023 και από ώρα 18:00 έως 19:00 και αναρτήθηκε λίγο αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα στοιχεία λογαριασμού του. Η φωτογραφία, που εμπεριέχεται στην συγκεκριμένη ανάρτηση και διακινείται, αποτελεί προϊόν μοντάζ, αφενός μεν διότι δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε από κρατούμενο, αλλά ούτε από υπάλληλο, όπως ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας, αφετέρου γιατί ο χώρος που απεικονίζεται δεν αποτελεί χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού. Επομένως, η χρήση της εφαρμογής Τwitter με τα στοιχεία λογαριασμού του δεν γίνεται από τον εν λόγω κρατούμενο. Παρόλα αυτά, έχει παραγγελθεί νέα άμεση πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας (εποπτεύουσα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού), όπως γίνεται παγίως σε ανάλογες περιπτώσεις.

Από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει δοθεί σαφής εντολή, κάθε φορά που υπάρχει κίνδυνος να παραβιαστεί κάποιος από τους όρους επικοινωνίας του, που έχει αποφασίσει το συμβούλιο της φυλακής, να διατάζεται πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, αλλά και νέα παραπομπή του για τέτοιου είδους επικοινωνίες στα πειθαρχικά όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού. Το τελευταίο πειθαρχικό συμβούλιο συνεδρίασε στις 05/05/2023, παρουσία Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, και αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπέπεσε σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, καθώς δεν παραβίασε τις νόμιμες εντολές του προσωπικού, αλλά και τους όρους που έχει θέσει το συμβούλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού.

Εν κατακλείδι θα συνιστούσαμε σε όσους ασχολούνται με ζητήματα πού άπτονται της σωφρονιστικής πολιτικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για αυτά πού διακινούν, να διαθέτουν αποδείξεις για όσα ισχυρίζονται και να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία και τα όργανά της εφαρμόζουν για όλους τους κρατουμένους την κείμενη νομοθεσία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Κράτος Δικαίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.