E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Boeing 777: Χάος στις έρευνες από αντικρουόμενες πληροφορίες

Μαλαισία: Η εντολή να στρίψει το αεροσκάφος δεν δόθηκε μέσα από το κόκπιτ

Boeing 777: Χάος στις έρευνες από αντικρουόμενες πληροφορίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/3/2014 | 00:00

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, όταν και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με προορισμό το Πεκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες ελπίδες, που προέκυψαν το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), όταν ένας γαλλικός δορυφόρος κατέγραψε εικόνες αντικειμένων να επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, φαίνεται πως ήταν και πάλι φρούδες, καθώς από τη Μαλαισία λένε τώρα ότι, τελικά, επρόκειτο για «ήχους πιθανών αντικειμένων στην επιφάνεια της θάλασσας, που κατέγραψαν τα ραντάρ».

Το μόνο βέβαιο, μέσα σε αυτό το απίθανο αλαλούμ, είναι ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περίπου 20 αεροπλάνα και πλοία έψαχναν ήδη για τρία αντικείμενα που φωτογράφισαν δορυφόροι από την Αυστραλία και την Κίνα να επιπλέουν στις 16 και στις 18 Μαρτίου.

Τα αντίκειμενα αυτά, ωστόσο, μπορεί να έχουν βυθιστεί στο διάστημα που μεσολάβησε από τη φωτογράφησή τους.

Οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες, λένε μετεωρολόγοι. Ειδικοί τονίζουν ότι, εάν πρόκειται όντως για συντρίμμια του αεροπλάνου, από την εξέτασή τους θα προκύψουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι χαρακτηριστικό ότι βετεράνος ερευνητής του FBI υποστηρίζει πως η εξαφάνιση του Boeing των Malaysia Airlines δεν μοιάζει με δυστύχημα.

Την ίδια ώρα, μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πιλότος του μοιραίου Boeing μερικές ώρες πριν από την απογείωση από την Κουάλα Λουμπούρ βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, που ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα – ακόμη και την περίπτωση να έριξε εκείνος το αεροπλάνο.

Προσπαθώντας να εντοπίσουν ποιος μιλούσε με τον πιλότο Ζαχαρίε Σαχ επί δύο λεπτά, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η κλήση έγινε από καρτοκινητό, το οποίο είχε αγοραστεί πρόσφατα στην Κουάλα Λουμπούρ με γυναικείο όνομα, αλλά με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το FBI πιέζει τις Αρχές της Μαλαισίας να ερευνήσουν σε βάθος τη σχέση του 53χρονου πιλότου με τη σύζυγό του, με την οποία λέγεται ότι βρισκόταν σε διάσταση, αν και ζούσαν στο ίδιο σπίτι. Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά.

Μαλαισία: Το αεροσκάφος δεν έστριψε με εντολή μέσα από το κόκπιτ

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, αναπτύσσεται μια θεωρία που δείχνει να ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των μαλαισιανών Αρχών, που επικαλείται το CNN, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν τώρα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να ενισχύει το σενάριο ότι η εντολή να στρίψει το αεροσκάφος προς τα δυτικά δόθηκε με υπολογιστή μέσα από το κόκπιτ – μια εκδοχή που υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η εξέλιξη δίνει νέα τροπή στις έρευνες για το τι πραγματικά συνέβη στην πτήση MH 370 των Malaysia Airlines.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος αγνοούμενος στο Μιχαλίτσι Ιωαννίνων

Σήμερα

Βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι του και σε σημείο καλυμμένο από βάτα και θάμνους

Μέσα στις φυλακές «σφαγεία» του Ιράν: Ομαδικοί βιασμοί, εικονικές εκτελέσεις και ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα

Σήμερα

Μία κόλαση επί γης περιμένει τους Ιρανούς διαδηλωτές που θα φυλακιστούν στα «σφαγεία» του Ιράν

Μην το αγνοήσεις! Μπορείς να κερδίσεις 6 επιπλέον άδειες στο δημόσιο ‑ Ποιοι τις δικαιούνται

Σήμερα

Η νέα άδεια δεν αφορά ασθένεια, αλλά έρχεται να καλύψει ανάγκες της οικογένειας

Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί

Σήμερα

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού ομάδας ορειβατών από δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο

Τζέσικα Μορέτι: «Κινηματογραφούσε τη φωτιά» στο Κραν Μοντανά ‑ Διέγραψε το βίντεο και σχεδίαζε φυγή

Σήμερα

Οι δικηγόροι των θυμάτων και των οικογενειών τους παραθέτουν αποδεικτικά στοιχεία στους εισαγγελείς καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μορέτι

«Κλείδωσε» ο χειμώνας: Νέα κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα από 26 Ιανουαρίου – Οι χάρτες που σοκάρουν

Σήμερα

Στα προγνωστικά μοντέλα μαθηματικής ανάλυσης καιρού όσον αφορά το διάστημα από 21 έως και 23 Ιανουαρίου «κλειδώνουν» βροχές και τις χιονοπτώσεις

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.