E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτός είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός που «απαγορεύει» τα κινητά τηλέφωνα!

Το πρώτο νησί χωρίς κινητά!

Αυτός είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός που «απαγορεύει» τα κινητά τηλέφωνα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/7/2023 | 13:35

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιους να αντισταθούν στα email εργασίας και στην ενημέρωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των διακοπών, το νησί Ulko-Tammio στη Φινλανδία προτρέπει τους επισκέπτες να αγνοήσουν τις οθόνες τους και να απολαύσουν τη φύση.

Ισχυριζόμενο ότι είναι το πρώτο τουριστικό νησί στον κόσμο χωρίς τηλέφωνα, το Ulko-Tammio βρίσκεται στον Ανατολικό Κόλπο της Φινλανδίας, στο σκανδιναβικό έθνος που έχει χαρακτηριστεί «η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου» έξι συνεχόμενα χρόνια και, κάπως ειρωνικά, είναι έδρα της Nokia, της μάρκας πίσω από το smartphone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το νησί Ulko-Tammio θα είναι μια περιοχή χωρίς τηλέφωνα αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Mats Selin, ειδικός στον νησιωτικό τουρισμό στην περιοχή, όπως μεταδίδει το CNN.

«Θέλουμε να παροτρύνουμε τους παραθεριστές να απενεργοποιήσουν τις έξυπνες συσκευές τους και να σταματήσουν και να απολαύσουν πραγματικά τα νησιά» πρόσθεσε.

Ένα από τα 41 εθνικά πάρκα της Φινλανδίας, το Ulko-Tammio δεν κατοικείται, αλλά φιλοξενεί πολλά σπάνια πουλιά και φυτά, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να εντοπίσουν σε μια πεζοπορία στα φυσικά μονοπάτια του νησιού ή από τον πύργο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή στην ψηφιακή αποτοξίνωση για τους τουρίστες στο Ulko-Tammio είναι εθελοντική και, καθώς το νησί καλύπτεται από ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, ο πειρασμός θα είναι πάντα παρών.

Ωστόσο, το προσωπικό της Parks & Wildlife Finland, της εταιρείας που διαχειρίζεται το νησί, ελπίζει ότι η εκστρατεία θα προσελκύσει τουρίστες που θα αποσυνδέονται και θα ασχολούνται με τη χλωρίδα, την πανίδα και τους άλλους επισκέπτες.

«Το να απενεργοποιεί κανείς το τηλέφωνό του, να εξερευνά τη φύση και να συναντά ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο είναι βέβαιο ότι θα τονώσει τη διάθεση και την ευεξία του», δήλωσε ο Sari Castrén, ψυχολόγος και διευθυντής ερευνών στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας. «Ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες κάνοντας scrolling στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από αυτά σημαίνει ότι θα έχει κανείς περισσότερο χρόνο για νέες εμπειρίες», υπογράμμισε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.