E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Την Πέμπτη οι προτάσεις των ακτοπλόων για μείωση στα ναύλα

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Την Πέμπτη οι προτάσεις των ακτοπλόων για μείωση στα ναύλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/7/2023 | 18:17

Για «καλή και ειλικρινή συζήτηση» με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών για το μείζον θέμα των ακριβών ναύλων στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το protothema.gr μετά τη διάρκειας 90 λεπτών συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Στην κυβέρνηση αναμένουν ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες, δηλαδή μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου, οι ακτοπλόοι θα έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για άμεση μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχουν εκτοξευτεί σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα για τους ταξιδιώτες παρά το γεγονός ότι τα καύσιμα για την κίνηση των πλοίων έχουν μειωθεί κατά περίπου 45% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη προκειμένου να σχηματίσουν ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος και να προχωρήσουν σε κινήσεις τα αμέσως επόμενα 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» έδωσε και ο Μάριος Ηλιόπουλος.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν περιθώριο μέχρι και για 30% μείωση των τιμών στα ναύλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να αντιληφθούν την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία και τις δυσκολίες που προκύπτουν για τον οικογενειακό προϋπολογισμό από την ενεργειακή κρίση αλλά και τον πληθωρισμό για όλο το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στελέχη ζήτησαν να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια με κινήσεις ανακούφισης και μάλιστα να πέσει ιδιαίτερη προσοχή και στην ελληνική οικογένεια η οποία θέλει με τα παιδιά της και με ένα αυτοκίνητο να αποδράσει από τις πόλεις για ολιγοήμερες διακοπές.

Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι ζήτησαν στο πλαίσιο της δικής τους εμπορικής πολιτικής να βγάλουν προσφορές που θα ανακοινώσουν μάλιστα άμεσα. Ειδικότερα ο κ. Πασχάλης ως πρόεδρος του ΣΕΕΝ, δεσμεύθηκε ότι θα κινητοποιήσει και τις άλλες εταιρείες, μέλη να προβούν σε τέτοιες κινήσεις. Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν συζητήθηκαν οριζόντιες ή καθολικές μειώσεις στα εισιτήρια αλλά μόνο προσφορές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Τρεις νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα ‑ Συγκρούστηκαν δύο μοτοσυκλέτες

Πριν 8 ώρες

Στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Βραΐλα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (1/9) τροχαίο με τρεις νεκρούς.

Έκλεψαν 18.000 λίτρα μπύρας – Η επική απάντηση της εταιρείας που έκανε την κλοπή διαφήμιση

Πριν 8 ώρες

Από κέντρο διανομής στις ΗΠΑ άγνωστοι αφαίρεσαν συνολικά 18.144 λίτρα μπύρας, με την εταιρεία να προσφέρει αμοιβή για την επιστροφή της.

Κυψέλη: «Δεν είχα τη δύναμη να θάψω το μωρό», λέει ο πατέρας ‑ Αύριο απολογούνται οι συλληφθέντες

Πριν 8 ώρες

Δεν έχουν τέλος τα φρικιαστικά στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη.

Τρόμος στην Times Square με δύο νεκρούς – Αστυνομικοί σκότωσαν γυναίκα που μαχαίρωσε περαστικούς

Πριν 8 ώρες

Η 49χρονη με ψυχιατρικό ιστορικό επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς - Ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του - Προσοχή σκληρά βίντεο

Θρίλερ στην Κυψέλη: Τα παιδιά του ζεύγους είχαν μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία» λόγω κακοποίησης

Πριν 8 ώρες

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη φρικώδη υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες, μετά την ανακάλυψη του νεκρού

Tupac: Δικαίωση μετά από 30 χρόνια ‑ Ένοχος κρίθηκε ο Ντουέιν Ντέιβις, ο μόνος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του

Πριν 8 ώρες

Ο πρώην αρχηγός συμμορίας κατηγορήθηκε πως έστησε την ενέδρα του 1996 - Οι δικές του αφηγήσεις στάθηκαν καθοριστικές για την καταδίκη

Ελλάδα ‑ Ισπανία 108‑106: Η Εθνική σώθηκε στην παράταση για το Μουντομπάσκετ

Χτες

Η Εθνική Ελλάδας έχασε προβάδισμα 11 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά με Μήτογλου και Ντόρσεϊ σε ρεκόρ καριέρας πήρε κρίσιμη νίκη στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μέττε Μάριτ: Ο λόγος που έλειψε από τη μνήμη του Χάραλντ και η πρώτη της εμφάνιση ως βασίλισσα

Χτες

Η σύζυγος του νέου βασιλιά Χάακον βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά τη μεταμόσχευση πνεύμονα που υπέστη τον Ιούνιο.

Νετανιάχου για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: «Αμεση συνέχεια» της συμμαχίας με Ελλάδα και Κύπρο

Χτες

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σχολίασε τη συμφωνία ασφαλείας ύψους 3 δισ. ευρώ, την ώρα που ο Νίκος Δένδιας μιλά για ριζική μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ο διασώστης αποκαλύπτει τα τελευταία της λόγια, 29 χρόνια μετά

Χτες

Στις 31 Αυγούστου 1997 η «Πριγκίπισσα του Λαού» σκοτώθηκε σε τροχαίο στη σήραγγα Αλμά του Παρισιού, μαζί με τον Ντόντι Φαγιέντ και τον οδηγό Ανρί Πολ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.