E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Βράζει» η Κρήτη ‑ Το θερμόμετρο έδειξε 44 βαθμούς

Μια μικρή ανάσα θα πάρει την Κυριακή

«Βράζει» η Κρήτη ‑ Το θερμόμετρο έδειξε 44 βαθμούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 15/7/2023 | 20:09

Ο καύσωνας καλά κρατεί και το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς ενώ στη νότια Κρήτη ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 7 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Όπως κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo στο Ελαφονήσι η θερμοκρασία πήγε στους 44,2 βαθμούς Κελσίου ενώ πάνω από 43 βαθμούς Κελσίου καταγράφηκαν σε περιοχές της Μεσαράς (Σίβα και Πετροκεφάλι).

Πέφτει στους… 41 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή
Μικρή ανάσα την Κυριακή καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 40-41 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-37, στη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βόρεια Κρήτη από 23 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και πτώση της θερμοκρασίας. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 36-37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 33-35 βαθμούς.

Νέα θερμική έξαρση και 43αρια από την Πέμπτη
Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο από Κυριακή (16-07-2023) έως και την Τετάρτη (19-07-2023) θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης.
Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια και οι άνεμοι (μελτέμια) θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη (20-7-2023) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το φαινόμενο παρακολουθείται στενά και σε καθημερινή βάση θα γίνεται τοπική και χρονική επικαιροποίηση των θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν καθώς και των περιοχών που θα επηρεαστούν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας, σύμφωνα με το Reuters

Χτες

ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, συνελήφθη 32χρονος στην Κέρκυρα

Χτες

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ

Δύο νεκροί στις φυλακές Κορυδαλλού

Χτες

Πρόκειται για έναν 49χρονο Έλληνα και έναν 43χρονο από το Μπαγκλαντές

Σεισμός στα ανοιχτά των Χανίων

Χτες

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14,2 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση

Χτες

«Πήγαμε με γεμάτη αγκαλιά και φύγαμε με φέρετρο»

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Χτες

Διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο κέρδος

Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ ‑ Πολλές χώρες θα στείλουν πλοία

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι αυτές οι χώρες - Η ανάρτησή του

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motοrhead Φιλ Κάμπελ

Χτες

Ήταν «αφοσιωμένος σύζυγος, υπέροχος πατέρας και περήφανος παππούς»

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Μωρό βρέθηκε νεκρό στην κούνια του

Χτες

Το αγοράκι τεσσάρων μηνών εντόπισε η μητέρα του και αμέσως σήμανε συναγερμός

Γερμανία: Πέθανε ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας

Χτες

Ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Γιούργκεν Χάμπερμας πέθανε στο Στάρνμπεργκ, σε ηλικία 96 ετών

Χτύπημα στην καρδιά προκάλεσε τον θάνατο του 20χρονου

Χτες

Αποκλείστηκε η εκδοχή το φονικό να συνδέεται με την υπόθεση των αυτοαποκαλούμενων «αυτόκλητων τιμωρών παιδόφιλων»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.