E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: «Είμαστε σε πόλεμο με τις πυρκαγιές, θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν»

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για τις φωτιές

Μητσοτάκης: «Είμαστε σε πόλεμο με τις πυρκαγιές, θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/7/2023 | 13:48

«Την προσπάθειά μας αναγνώρισαν ακόμη και οι τουρίστες» - «Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε» - Με αναφορά στον Νίκο Καζαντάκη συνέχισε για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Με εκτενή αναφορά στις πυρκαγιές που κατακαίνε τη Ρόδο αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως η προσπάθεια της Πολιτείας αναγνωρίστηκε από όλους, ακόμη και τους τουρίστες, χιλιάδες εκ των οποίων διασώθηκαν στο πλαίσιο των εκκενώσεων που έγιναν σε οικισμούς και ξενοδοχειακές μονάδες.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «παρά την επέλαση της φωτιάς δε χάθηκε καμία ζωή, αποδεικνύεται ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δε θα είναι ποτέ αρκετό. Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει με απανωτούς καύσωνες, ισχυρούς ανέμους, στη Ρόδο έχουμε επίμονους ανέμους που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ εδώ και μέρες. Στη Ρόδο μετά τη 2η μέρα που η φωτιά είχε δείξει κάποια σημάδια ύφεση, η φωτιά έκανε νέα μέτωπα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφαλή σημεία. Ευγνωμονούμε πυροσβεστική, πολιτική προστασία, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, εθελοντές για την αυταπάρνησή τους. Για τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να είμαστε σε μόνιμη επιφυλακή. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, με τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε live:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως είναι πολύτιμο το 112. «Έχει σώσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, πάντοτε θα είναι προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή, πόσω μάλλον πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι. Μάθαμε να οργανωμένες εκκενώσεις». Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν. Η Ρόδος αντιμετώπισε πρόβλημα στο 10% των κλινών της. Ο απολογισμός θα έρθει πλήρης, όταν κάνουμε και τον συνολικό μας απολογισμό», είπε συγκεκριμένα.

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και θα εκδηλώνεται όλο και περισσότερο με μεγαλύτερες καταστρoφές γι αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην όποια πρόοδο αλλά να προσαρμόζουμε γρήγορα τα σχέδια μας στις νέες συνθήκες. Αλλά απαιτείται και αλλαγή κουλτούρας από όλους. Από την κεντρική διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον κάθε πολίτη. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι από αυτή τη δοκιμασία το κράτος απουσιάζει. Αντίθετα, ήταν παντού. Σήμερα μπορούμε από σύγχρονο κτίριο να κάνουμε τον συντονισμό. Δε χρειάζεται να αναφερθώ στην κατάσταση που παραλάβαμε. Που θα ήμασταν σήμερα αν δεν είχαν γίνει αυτές οι αλλαγές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, έκανε αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη λέγοντας πως όπως έλεγε, «οι απόδημοι όσο πιο μακριά είναι από την πατρίδα, τόσο περισσότερο τη σκέφτονται και την αγαπούν». Αυτόν τον πανίσχυρο δεσμό υπηρετεί και το νομοσχέδιο, τόνισε.

«Αυτή τη δυνατότητα εξεύρεσης συναινέσεων μακάρι να τη βρούμε και για την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα θυμάστε ότι από το 2019 η κυβέρνηση προσπάθησε δύο φορές να δώσει αυτό το δικαίωμα, όμως για να υπάρξει αυτό το δικαίωμα αναγκαστήκαμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Η δεύτερη φορά που προσπαθήσαμε, αλλά συναντήσαμε την άρνηση της αντιπολίτευσης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγιος Παντελεήμονας: 74χρονος πυρoβόλησε δύο άτομα ‑ Ένας vεκρός, συνελήφθη ο δράστης

Πριν 11 ώρες

Ο ηλικιωμένος φέρεται να διασκέδαζε μαζί με το ζευγάρι - Διαπληκτίστηκαν και τους πυροβόλησε - Σοβαρά τραυματισμένη η γυναίκα - Μπροστά σε τρία παιδιά το φονικό

Τουρκία: Τρομoκρατική επiθεση στην Αγκυρα, κοντά στο Κοινοβούλιο ‑ Τέσσερις vεκροί

Πριν 11 ώρες

«Ένας από τους τρομoκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών - Από την επiθεση σκoτώθηκαν και δύο αστυνομικοί

Υouth Pass: Πότε κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα

Πριν 11 ώρες

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Τραμ: Τροποποιήσεις δρομολογίων σήμερα λόγω αγώνων δρόμου

Πριν 11 ώρες

Λόγω της διεξαγωγής του «7ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης» και του «15ου Αγώνα δρόμου και Περιπάτου Race for the Cure».

Αυτό το εμβόλιο πρέπει να κάνουν οι άνω των 60

Χτες

Tο εμβόλιο που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Ισραήλ: Στρατιωτίνες σε φυλακή υψίστης ασφαλείας είχαν ερωτικές σχέσεις με Παλαιστίνιο κρατούμενο

Χτες

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις γυναίκες από τη φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων

Μπέος: «Έχω καλέσει τον Κασσελάκη να πάρει τον Tyler, τον ράφτη, να έρθουν να βοηθήσουν»

Χτες

Η απάντηση του δημάρχου Βόλου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης για ΟΑΚΑ: «Η παρακμή τελειώνει»

Χτες

«Το 2023, σύμβολο μίας χώρας που καταρρέει σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιξαν το φράγμα στον Πάμισο και βρήκαν στο ποτάμι το αυτοκίνητο της ληστείας των ΕΛΤΑ

Χτες

Τον περασμένο Ιούλιο τρεις ένοπλοι δράστες, με βαρύ οπλισμό είχαν καταφέρει να αποσπάσουν 135.000 ευρώ

OAKA: «Έπεφτε σίδερο 80 κιλών και βάζαμε… βίδες»

Χτες

Ο ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος λέει πως στις εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου «όλες οι βίδες είναι σκουριασμένες»

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.