E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εννέα βουλευτές των Σπαρτιατών υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη

«Αδειάζουν» τον Βασίλη Στίγκα

Εννέα βουλευτές των Σπαρτιατών υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/7/2023 | 18:53

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν εννέα βουλευτές των Σπαρτιατών, εκδίδοντας δήλωση, με την οποία καταδικάζουν και «αδειάζουν» τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα.

Σε δήλωσή του, ο γραμματέας της Κοινοβολευτικής Ομάδας, Ιωάννης Δημητροκάλλης, είπε ότι καταδικάζει τις πρωινές δηλώσεις του κ. Στίγκα, ο οποίος με τη σειρά του είχε «αδειάσει» τον Κωνσταντίνο Φλώρο, όταν ο τελευταίος, από το βήμα της Βουλής, δήλωσε υπέρ της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη δήλωση υπογράφουν οι εννέα από τους συνολικά 12 βουλευτές (σ.σ δεν υπογράφουν οι κ.κ. Στίγκας, Ασπιώτης και Γαυγιωτάκης, ο τελευταίος ωστόσο εμφανίζεται να στηρίζει την κίνηση των εννέα) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αναφέρει τα εξής:

Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι' αυτό άλλωστε εκλεγομαστε στο όνομα του ελληνικού λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Έλληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας.

Υπογράφουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ)
Ιωάννης Κόντης
Γεώργιος Μανούσος
Διονύσιος Βαλτογιάννης
Αθανάσιος Χαλκιάς
Πέτρος Δημητηριάδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Αλέξανδρος Ζερβέας
Κωνσταντίνος Φλώρος

Από το περιβάλλον του επικεφαλής των Σπαρτιατών αποφεύγουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, λέγοντας ότι αύριο το πρωί ο Βασίλης Στίγκας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να διαγράψει τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο.

Γρίφος ωστόσο είναι το τι θα πράξουν οι υπόλοιποι βουλευτές σε αυτήν την περίπτωση και αν θα προχωρήσουν σε νέα κλιμάκωση της εσωκομματικής έντασης. Κανείς δεν αποκλείει, αν προχωρήσει η διαγραφή του Φλώρου, τότε να δηλώσουν ανεξάρτητοι και οι υπόλοιποι οκτώ βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο ειδικός αγορητής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, σε ένα κρεσέντο ρατσισμού, δήλωσε: «Εγώ στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας». Προσέθεσε, δε, ότι ο έγκλειστος για τη Χρυσή Αυγή «είναι η μοναδική ελπίδα για την Αθήνα».

Παράλληλα, ο κ. Φλώρος, απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα, είπε «σταματήστε να κάνετε τροπολογίες που μπλοκάρουν την υποψηφιότητά του».

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βασίλη Στίγκα, ο οποίος, μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο βουλευτής, ζήτησε τον λόγο. Ο επικεφαλής των Σπαρτιατών υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι θα πει ο Φλώρος, επισημαίνοντας ότι δρα αυτοβούλως και γι' αυτό θα λάβει μέτρα. «Αυτό που ανέφερε ο βουλευτής μου νωρίτερα, δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Οφείλω να πάρω κάποια μέτρα, εφόσον λειτουργεί κάποιος αυτοβούλως» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το παρασκήνιο

Νωρίτερα σήμερα, ο Βασίλης Στίγκας είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, αφήνοντας υπόνοιες ακόμα και για διαγραφή του Κωνσταντίνου Φλώρου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτής των Σπαρτιατών αναφέρεται στον Ηλία Κασιδιάρη από το βήμα της Βουλής. Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα ο Βασίλης Στίγκας δεν είχε πάρει απόσταση από τις δηλώσεις υπέρ του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Όσοι γνωρίζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες, εκτιμούν ότι αυτή την φορά ο Βασίλης Στίγκας ενοχλήθηκε από τη στάση του Ηλία Κασιδιάρη και την επιρροή που ασκεί στους βουλευτές του κόμματος. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι η στάση που διατήρησαν στο νομοσχέδιο των αποδήμων, όπου αρχικά είχε αποφασιστεί στην Επιτροπή να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου.

Ωστόσο, σε μια ξαφνική και ανεξήγητη αναδίπλωση, τελικά οι βουλευτές επέλεξαν το «παρών». Πολλοί απέδωσαν αυτή την αλλαγή σε παρέμβαση του Ηλία Κασιδιάρη, «αδειάζοντας» έτσι τον Βασίλη Στίγκα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Χτες

Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

Χτες

Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

Χτες

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

Χτες

Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Χτες

Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Χτες

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

Χτες

Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

Χτες

Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Χτες

Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Η Ρωσία προειδοποιεί τους ξένους πολίτες στο Κίεβο: Εγκαταλείψτε αμέσως την ουκρανική πρωτεύουσα

Χτες

Νωρίτερα, μια ρωσική επίθεση στην επαρχία του Χαρκόβου άφησε τουλάχιστον δύο νεκρούς και 19 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιτέθηκαν και παρέσυραν με το ΙΧ τους τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα

Χτες

Προέβησαν σε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος της, ενώ παράλληλα της έριξαν αυγά και αντικείμενα - Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν και την παρέσυραν με το όχημά τους

Εξέταση DNA, εντάλματα σύλληψης και νέα δεδομένα στην υπόθεση του 3χρονου στο ΠΑΓΝΗ

Χτες

Δεν χτύπησε σε παιδική χαρά, αλλά ήταν βαριά κακοποιημένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.