E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ιός Δυτικού Νείλου: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία εβδομάδα

Οκτώ περιοχές στο «κόκκινο»

Ιός Δυτικού Νείλου: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε μία εβδομάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/8/2023 | 17:14

Δύο είναι οι θάνατοι και οκτώ τα νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κατά την τελευταία εβδομάδα επιδημιολογικής επιτήρησης, σύμφωνα με το ygeiamou.gr, ο ιός του Δυτικού Νείλου έκανε αισθητή την κυκλοφορία του, καθώς τα κρούσματα της λοίμωξης υπερδιπλασιάστηκαν. Ειδικότερα, από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα έναντι των 3 που είχαν αναφερθεί το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από την αρχή της εφετινής περιόδου έχουν διαγνωστεί συνολικά 11 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 10 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση και ένα κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γεωγραφική κατανομή

Τα έντεκα κρούσματα έχουν καταγραφεί στους εξής Δήμους της χώρας:

- Δύο κρούσματα στο Δήμο Νέστου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Δύο κρούσματα στο Δήμο Καρδίτσας

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Μουζακίου

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Παλαμά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


- Ένα κρούσμα στο Δήμο Λαρισαίων

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Βέροιας

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Πέλλας

- Ένα κρούσμα στο Δήμο Ηράκλειας

nilos3

Η έκθεση του ΕΟΔΥ:

Η εβδομαδιαία αυτή έκθεση σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2023.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για τα περιστατικά, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση του ιού του ΔΝ (i. Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ii. Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, iii. Διαγνωστικό Τμήμα, Ελληνικό Ινστιτούτο Pasteur, iv. Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης-ΠΑΓΝΗ).

Το Τμήμα Νοσημάτων που Μεταδίδονται με Διαβιβαστές της Διεύθυνσης Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του Ε.Ο.Δ.Υ. πραγματοποιεί συστηματική διερεύνηση των διαγνωσμένων κρουσμάτων, εντός 24 ωρών από τη δήλωσή τους, μέσω επικοινωνίας με τους θεράποντες ιατρούς και μέσω συνεντεύξεων με τους ασθενείς, ώστε να προσδιορισθεί ο πιθανός τόπος έκθεσης, τα χαρακτηριστικά της νόσου και οι παράγοντες κινδύνου.

Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι την 01/08/2023 (ώρα 11.00πμ), έχουν διαγνωστεί συνολικά έντεκα (11) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δέκα (10) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και ένα (1) κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ (Πίνακας 1). Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν οκτώ (8) νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί δύο (2) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 81 ετών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακρίβεια: Η τιμή του παγωτού… ζεματάει ‑ Πόσο κοστίζει μια μπάλα

Σήμερα

Αυξημένες οι τιμές του πιο αγαπημένου καλοκαιρινού γλυκού

Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την Μέση Ανατολή

Σήμερα

Εξετάζει την εγκατάσταση Παλαιστινίων στη Λιβύη

Ανω Λιόσια: Τι ψάχνουν οι Αρχές για την απόπειρα δολοφονίας του 42χρονου «μπόντι μπίλντερ»

Σήμερα

Αλλος ένας κρίκος στον πόλεμο της μαφίας η επίθεση με Καλάσνικοφ

Κνωσός: Οργή μετά την κατάρρευση της τοιχογραφίας με τα δελφίνια στο μινωικό ανάκτορο

Χτες

Δεν μπορεί να αποκολλήθηκε απο τους ανέμους γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κονίαμα και προφανώς η πτώση προκλήθηκε από την ελλιπή συντήρηση

Ισχυροί άνεμοι «σήκωσαν» κύματα ύψους 10 μέτρων στη Μύκονο

Χτες

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στην παραλία Καλαφάτη

Επίθεση Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν: «Είναι σπαστικός κόπανος, καλά θα κάνει να το βουλώσει»

Χτες

Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την κυβέρνηση της χώρας του διεφθαρμένη, ανίκανη και ύπουλη

Αλιμος: Δεν έχει επισκεφτεί κανείς στο Παίδων το βρέφος που βρέθηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων

Χτες

Το βρέφος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Τουριστικό μποϊκοτάζ στην Ινδία κατά της Τουρκίας γιατί πήρε το μέρος του Πακιστάν ‑ Προτείνουν Ελλάδα

Χτες

Οι κρατήσεις για Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία μειώθηκαν κατά 60% και οι ακυρώσεις εκτοξεύτηκαν μέσα σε λίγες ημέρες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.