E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Εγκατέλειψε την Κωνσταντινούπολη και άνοιξε εστιατόριο σε απομονωμένο νησί

Η νέα της επενδυτική απόφαση

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Εγκατέλειψε την Κωνσταντινούπολη και άνοιξε εστιατόριο σε απομονωμένο νησί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/8/2023 | 14:37

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η αγαπημένη τηλεοπτική μαγείρισσα από την Πόλη που μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μιλάει για την επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή της μέχρι σήμερα αλλά και το νέο εστιατόριο - ησυχαστήριο που δημιούργησε σε ένα μικρό νησί.

Πρόκειται για ένα ονειρικό νησάκι, το Σεβαλιέ, απέναντι από το παραλιακό Φετιγιέ της Τουρκίας, όπου έχει δημιουργήσει το εστιατόριο «Mayikas». Η απόφασή της να εγκαταλείψει την Κωνσταντινούπολη και να βρεθεί στα παράλια της Τουρκίας ήταν σχεδόν καρμική, αφού ήρθε έπειτα από την απώλεια δύο πολύ αγαπημένων της ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου θεωρεί πως τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική διαδρομή της, η μοίρα τη δοκιμάζει σε όσα έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει.

GALA: Ύστερα από 25 χρόνια στον χώρο της εστίασης και τη δημιουργία 20 εστιατορίων, βρίσκεσαι πλέον στο Φετιγιέ. Τι σ’ έκανε να πάρεις αυτή την επενδυτική απόφαση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ: Ήταν κάρμα. Ήθελα ένα ησυχαστήριο, διότι τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής μου πέρασαν πολύ έντονα. Με όμορφες, αλλά και δύσκολες στιγμές. Με ένα διαζύγιο και θανάτους. Για μένα η επιτυχία, και μάλιστα μεγάλη, ήρθε με τα εστιατόρια. Είχα ανάγκη όμως εκτός από την επαγγελματική επιτυχία και την προσωπική ευτυχία. Μέχρι τότε μόνο έδινα στους άλλους. Ήθελα να κάνω ευτυχισμένους τους γύρω μου. Δεν καταλάβαινε κανείς τι περνάω. Κάποια στιγμή φέτος τον χειμώνα, δύο θάνατοι αγαπημένων μου προσώπων με ταρακούνησαν συθέμελα κι έγιναν η αφορμή για να πω: «Μαρία, είναι πλέον καιρός να δώσεις αγάπη στον εαυτό σου». Αποφάσισα να πάω σε έναν τόπο όπου θα ξυπνάω με το θρόισμα των φύλλων από τα δέντρα, κάτω από τη σκιά ενός βουνού και με τον ήχο των κυμάτων που σκάνε πάνω στα βράχια. Έτσι πήρα την απόφαση να μεταφέρω το εστιατόριό μου στην περιοχή του Φετιγιέ, το οποίο αγάπησα όταν το επισκεφθήκαμε πριν από 15 χρόνια με σκάφος και αράξαμε στα νερά του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι μια παρθένα περιοχή, που μου δίνει ενέργεια. Αποφάσισα να στήσω το εστιατόριό μου σε ένα νησάκι απέναντι, που δεν έχει ούτε δρόμο. Μόνο μοναπάτια. Ήρθα εδώ, στη μύτη του νησιού, μαζί με τον γιο μου τον Πασχάλη, που αγάπησε επίσης πολύ το μέρος.


G.: Αναφέρθηκες προηγουμένως στο «κάρμα»…

Μ.Ε.: Πιστεύω πολύ στον Θεό και πάντα στις αποφάσεις μου με έχει οδηγήσει αυτή η ανώτερη δύναμη. Όποιο βήμα κι αν έκανα στη ζωή μου στέφθηκε με επιτυχία. Κι αυτό οφείλεται πρωτίστως στην πίστη μου σε Εκείνον και στη συνέχεια στη δύναμη που έχω μέσα μου ότι μπορώ να καταφέρω ακόμη και τα ακατόρθωτα. Θεωρώ λοιπόν ότι ήταν καρμικό να έρθω σε αυτό το νησί που πριν από κάποια χρόνια δεν ήξερα καν ότι υπάρχει. Αυτός ο τόπος με κάλεσε. Όταν ήρθα σε αυτή τη «μύτη» του νησιού, έμοιαζε εγκαταλειμμένος. Τα ελαιόδεντρα ήταν νεκρά και μέσα σε αυτά τα δυόμισι χρόνια τα ζωντάνεψα. Τα αγκάλιασα, τους μίλησα, τους έβαλα μουσική. Έχω συκιές, μουριές, ερικιές (σ.σ.: κορομηλιές). Έχω κάνει μποστάνια με ντοματιές, αγγουριές, μελιτζάνες, πιπεριές. Έχω φυτέψει ακόμη και καρπούζια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

C.: Και στην επαγγελματική σου διαδρομή και στην προσωπική σου ζωή υπήρξες μαχήτρια.

Μ.Ε. Έχω ένα «πιστεύω»; η ζωή δε θα με πάρει ποτέ κάτω από τα πόδια της. Πολλές φορές λέω στους μάγειρές μου που φοβούνται μην τους χαλάσει το ζυμάρι: «Εσύ είσαι το αφεντικό του. Δε θα φοβάσαι εσύ το ζυμάρι. Το ζυμάρι θα φοβάται εσένα».

 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: Το τρυφερό story που δημοσίευσε ο άντρας της, Παναγιώτης Κουτσουμπής, με τη νεογέννητη κόρη τους

Χτες

Η παρουσιάστρια του Alpha έφερε στον κόσμο το παιδί τους το απόγευμα της Παρασκευής, 3 Απριλίου

Μπαρντελά: Το απρόσμενο ειδύλλιο με την Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία Καρολίνα

Χτες

Η αποκάλυψη για την σχέση του επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς με την Ιταλίδα πριγκίπισσα

Η Έφη Θώδη ευχήθηκε «καλή Ανάσταση» με ένα βίντεο στο Instagram

Χτες

Σας εύχομαι υγεία, χαρά και ευλογία, είπε η τραγουδίστρια στους διαδικτυακούς της ακόλουθους

Βαρύ πένθος για τον Μιχάλη Ιατρόπουλο ‑ Ραγίζει καρδιές η ανάρτησή του

Χτες

Ράκος ο Μιχάλης Ιατρόπουλος από τον θάνατο αγαπημένο του προσώπου.

Σοβαρή περιπέτεια υγείας για την Ελένη Ανουσάκη – Γιατί νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο

Χτες

Όπως αποκάλυψε η ίδια διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια

Ο Ακύλας έγινε... πασχαλινό αυγό, δείτε φωτογραφία

Χτες

Η μαγεία της Eurovision συναντά τη γιορτινή διάθεση, αναφέρεται στη λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Δεν με ενδιαφέρει να ζήσω άλλο, κουράστηκα

Χτες

Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή, δηλώνει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του

Ο χορός της Δανάης Μπάρκα με τον Αλέξη Γεωργούλη: «25 χρόνια μετά, το ίδιο βαρύς ο τύπος»

Χτες

«Περνιέται για ωραίος; Όχι, περνιέται για πολύ ωραίος...» έγραψε η Δανάη Μπάρκα για τον Αλέξη Γεωργούλη

Οι celebrities που κατηγορούνται για τη χειρότερη συμπεριφορά

Χτες

Μαρτυρίες από θαυμαστές, εργαζομένους και συνεργάτες ρίχνουν σκιά στην εικόνα διάσημων ονομάτων της showbiz

Αδιανόητος καβγάς σε κηδεία στο Μεξικό: Οι ερωμένες του νεκρού τσακώθηκαν πάνω από το φέρετρο, δείτε βίντεο

Προχτές

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν μια γυναίκα στάθηκε δίπλα στο φέρετρο, και είπε «αγάπη μου, θα μου λείψεις».

Το CNN «πέθανε» τον Μάικλ Τζ. Φοξ, πώς αντέδρασε ο ηθοποιός

Προχτές

Αφιερωματικό βίντεο του αμερικανικού δικτύου δημιούργησε την εντύπωση ότι ο Φοξ είχε φύγει από τη ζωή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.