E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους

Κάθε βοήθεια είναι σημαντική

Τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές τις μέρες η χώρα μας βρίσκεται σε πύρινο κλοιό και οποιαδήποτε αρωγή είναι παραπάνω από πολύτιμη, για τους πυρόπληκτους αλλά και για τους εθελοντές και πυροσβέστες.

Το φετινό καλοκαίρι είναι από τα δυσκολότερα για τη χώρα μας, καθώς βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με πυρκαγιές να έχουν ξεσπάσει σε πολλά μέτωπα και τους πυροσβέστες και διάφορους εθελοντές να παλεύουν με τις φλόγες νυχθημερόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες μέρες έχουν καεί πάνω από 400.000 στρέμματα γης από τις φωτιές. Αυτή τη στιγμή τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανοιχτά στην Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο, στη Βοιωτία, στην Αττική και στην Κύθνο και κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που μάχονται με τη φωτιά είναι πολύτιμη, ειδικά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που χειροτερεύουν τα πράγματα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ' όλα αυτά, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές αλλά και τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας με αρκετούς τρόπους.

Αρχικά, όσον αφορά το κομμάτι της Αττικής από σήμερα από τις 9.00 - 20.00 και καθημερινά για τις επόμενες μέρες, όπως ενημέρωσε και η γνωστή σεφ Γωγώ Δελογιάννη μαζί με την ηθοποιό Πηνελόπη Αναστασοπούλου, όποιος θέλει μπορεί να πάει στις εγκαταστάσεις της κοινωνικής κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» για να βοηθήσει εθελοντικά, στην προετοιμασία γευμάτων για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που παλεύουν αυτή τη στιγμή για την προστασία όλων μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, στον «Άλλο άνθρωπο» μπορεί κανείς να συνδράμει - όπως ανέφερε η Γωγώ Δελογιάννη - προσφέροντας διάφορα τρόφιμα όπως λάδι, πελτέ ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, λαχανικά, ισοτονικά ποτά, μπάρες δημητριακών, χυμούς, νερό, . Αντίστοιχη δουλειά, θα γίνεται και στην Αλεξανδρούπολη, όπου έχει ξεχωριστό κλιμάκιο ο «Άλλος άνθρωπος» σύμφωνα και με τις πληροφορίες που μπορεί κανείς να βρει στην επίσημη σελίδα τους @oallosanthropos στο Instagram. Πέρα από τα τρόφιμα, μπορεί κανείς να προσφέρει φυσιολογικούς ορούς, φαγητοδοχεία και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσης αλλά και γυαλιά εργασίας για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα, ένα άλλο εθελοντικό συντονιστικό κέντρο, το «Ηumanity Greece» που εδρεύει στην Αθήνα, σύμφωνα με την ανάρτηση στο προφίλ τους @humanitygreece στο Instagram, συγκεντρώνει ισοτονικά, φυσιολογικούς ορούς, καφέδες σπαστούς, κολλύρια, γυαλιά εργασίας, γάζες, επιδέσμους, φαρμακευτικές κρέμες, παυσίπονα και ξηρά τροφή, όπως μπισκότα και ρυζογκοφρέτες.

Και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όμως πέρα από τη βοήθεια που δίνουν οι εθελοντές του στο πεδίο των πυρκαγιών, συγκεντρώνει τρόφιμα (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, παξιμάδια και δημητριακά) αλλά και οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους και τα οικόσιτα ζώα που έμειναν χωρίς στέγη.

Όσον αφορά την Αλεξανδρούπολη, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 9:30-13:30, συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα, τα οποία θα διανεμηθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με ανάρτησή τους.

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε από όποιο μέρος κι αν βρισκόμαστε είτε με τρόφιμα και φάρμακα που θα προσφέρουμε είτε κάνοντας μια δωρεά στις επίσημες σελίδες των παραπάνω εθελοντικών οργανισμών.

Πηγή φωτογραφιών και κεντρικής: @humanitygreece

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Πριν λίγο

Μόλις 236 κάτοικοι ζούνε εκεί

Το διεθνές αεροδρόμιο που έχει μόνο 7 επιβάτες την ημέρα

Πριν λίγο

Μια αποτυχία 209 εκατομμυρίων δολαρίων

H γυναίκα που επέβλεψε την κατασκευή της πασίγνωστης γέφυρας του Μπρούκλιν το 1883

Πριν λίγο

Η Emily Roebling έπαιξε σημαντικότατο ρόλο σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του 19ου αιώνα

Γιατί οι άνδρες πιάνουν τον καβάλο τους τόσο συχνά;

Πριν λίγο

Υπάρχουν αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτό και για τους εφήβους και για τους ενήλικε άνδρες

Ο ποδοσφαιριστής που έριξε ένα αεροπλάνο με μια μπαλιά του

Πριν λίγο

Κατέρριψε ένα μικρό αεροπλάνο με το πόδι του!

Margaret Keane, η ζωγράφος που μήνυσε τον άντρα της για να αναγνωριστεί η δουλειά της

Πριν λίγο

Εκείνος υποστήριζε ότι οι πίνακές της ήταν δικοί του

Οι πιο διάσημες ιστορίες με ορειβάτες που χάθηκαν για πάντα στις κορυφές

Χτες

Με αφορμή την ιστορία της 47χρονης Ρωσίδας ορειβάτισσας Ναταλία Ναγκοβίτσινα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.