E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αστυνομικός που εκβίαζε επιχειρηματίες: «Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες, σου ετοιμάζω την κάσα»

«Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες..» - Πώς πιάστηκε ο αστυνομικός που εκβίαζε επιχειρηματίες

Αστυνομικός που εκβίαζε επιχειρηματίες: «Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες, σου ετοιμάζω την κάσα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 29/8/2023 | 11:16

Καρέ καρέ περιγράφεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση η δράση του Αστυνομικού Β' που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στα Χανιά για εκβίαση επιχειρηματιών.

Ο 53χρονος αστυνομικός, ονόματι Ν. Ξ., ο οποίος υπηρετούσε ως προϊστάμενος του Α' Σταθμού Τροχαίας του ΒΟΑΚ, φέρεται σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησαν τα στελέχη του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., να πήγαινε σε δημοπρασίες καταστημάτων και να εκβιάζε επιχειρηματίες που ήθελαν να νοικιάσουν καντίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι δημοπρασίες και ο εκβιασμός

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του επίορκου αστυνομικού ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου, όταν ένας άνδρας τηλεφώνησε στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο Ν. Ξ. προβαίνει στον εκβιασμό καταστηματαρχών της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα όσον αφορά στον τρόπο δράσης του, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι, κάθε χρόνο, ο αστυνομικός εμφανίζεται στις δημοπρασίες του Δήμου Χανίων και, επιδεικνύοντας μια βαλίτσα με λεφτά, απαιτεί από τους συμμετέχοντες χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην συμμετάσχει στη διαδικασία της δημοπρασίας, που αφορά στην ενοικίαση άδειων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Φαίνεται πως είναι κάτι που έκανε εδώ και αρκετό καιρό καθώς, πέρα από την τηλεφωνική καταγγελία, για τον εν λόγω αστυνομικό, στα μέσα του περασμένου Μαΐου, είχε περιέλθει στην ΕΛ.ΑΣ. μέσω ταχυδρομείου και έγγραφη καταγγελία με το ίδιο περιεχόμενο.

Ειδικότερα, ο καταγγέλων ανέφερε ότι ο Ν. Ξ. είχε ήδη λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό από ζευγάρι που λειτουργεί καντίνα στην περιοχή των Χανίων, ενώ όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, προέβαινε στον εκβιασμό και στη λήψη χρημάτων και από άλλα καταστήματα της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο αστυνομικός προέβαινε και στη διαγραφή τροχονομικών παραβάσεων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως αξιωματικός της τροχαίας, λαμβάνοντας για τον σκοπό αυτό χρηματικά ποσά.

«Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά», «θα σας την πάρω την καντίνα»

Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα των «Αδιάφθορων» οι οποίοι διαπίστωσαν πως τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είχαν πέσει θύματα του αστυνομικού. Ο λόγος για έναν δικηγόρο, ονόματι Γ.Γ., ένα ζευγάρι που είχε καντίνα στα Χανιά, καθώς και μία ασφαλιστική πράκτορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η τηλεφωνική επικοινωνία του αστυνομικού με τον δικηγόρο Γ. Γ., στο πλαίσιο της οποίας ελέχθησαν ενδεικτικά τα παρακάτω: «Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο.... Κύριε Ν. μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί ξέρω τι πρέπει να κάνω» με τον αστυνομικό να του επισημαίνει: «Γ. πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε, ξέρεις» και τον δικηγόρο να του απαντά: «Κύριε Ν. έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα.... Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά... Κύριε Ν. είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει κύριε Ν. παραπάνω από τα διπλά από αυτά... Όχι όχι δεν λέω μόνο για την Μ. σας λέω και για τα παραπάνω από τα 52 χιλιάρικα έχω φέρει σε εσάς δεν λέω τα τελευταία για τη Μ. κύριε Ν. Ε σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του σκεφτείτε την απελπισία του».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δικηγόρος είχε ήδη δώσει στον αστυνομικό περισσότερα από 120.000 ευρώ. Η... «συνεργασία» τους ξεκίνησε την Άνοιξη του 2020 όταν, στο πλαίσιο μίας υπόθεσης, ο δικηγόρος του ζήτησε να τον προστατέψει ως αστυνονμικός γιατί φοβόταν για την σωματική του ακεραιότητα.

Ο αστυνομικός, ενώ αρχικά τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πλέον κάνενα πρόβλημα, στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος τον ψυχολογικά αδύναμο χαρακτήρα του, άρχισε να απαιτεί χρήματα, βρίζοντας και απειλόντας τον, προκειμένου δήθεν να του εξασφαλίσει την προστασία του.

Παράλληλα από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχαν στην έρευνα εντοπίστηκε και το ζευγάρι το οποίο διατηρούσε καντίνα στου Αγίους Αποστόλους Χανίων.

Το ζευγάρι είχε υποκύψει στις πιέσεις του αστυνομικού ο οποίος, κατά τη διάρκεια σχετικής δημοπρασίας, φέρεται να τους είχε αναφέρει: «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά», «θα σας την πάρω την καντίνα». Ειδικότερα, ο αστυνομικός φέρεται να εμφανίστηκε στη δημοπρασία και να απαίτησε 30.000 ευρώ ετησίως, προκειμένου να μην συμμετάσχει σε αυτή, όπως και έγινε.

Το ζευγάρι, πριν την προσέγγισή τους από τους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων, είχαν καταβάλει στον αστυνομικό περίπου 16.600 ευρώ, ενώ υπολείπονταν 7.900 ευρώ, σύμφωνα με την αρχική απαίτησή του.

«Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα»

Τα χρήματα αυτά ήταν και αυτά που τον πρόδωσαν. Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι επικοινώνησε με τον αστυνομικό και συμφώνησαν να του αφήσουν τα 7.900 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του. Τα χρήματα ήταν προσημειωμένα και, μετά από λίγο, παρελήφθησαν από τον γιο του αστυνομικού, επίσης αστυνομικό (ειδικός φρουρός).

Μετά την παραλαβή των χρημάτων, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στο σπίτι του Ν. Ξ. ο οποίος, σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε να βρίζει και να απειλεί, φτάνοντας στο σημείο να απωθήσει βίαια αξιωματικό λέγοντας του: «Θα έρθω στο σπίτι του μαλάκα και θα σε γαμ. και σενα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Παράλληλα, απευθύνθηκε υποτιμητικά και στη δικαστική λειτουργό που βρισκόταν στον χώρο λέγοντας την: «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι...», επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.