E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ακρίβεια: Συνεχίζεται το «ράλι» των ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά – Αγωνία για το ψωμί

Λάδι από χρυσό

Ακρίβεια: Συνεχίζεται το «ράλι» των ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά – Αγωνία για το ψωμί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/8/2023 | 10:22

Δεν υπάρχει «φρένο» στις ανατιμήσεις, ειδικότερα στα βασικά προϊόντα τροφίμων (ψωμί, ζυμαρικά, λάδι, όσπρια, φέτα και λοιπά γαλακτοκομικά), σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

«Στο ίδιο έργο θεατές. Οι μυλωνάδες με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ήλθαν και μάς είπαν: “Περιμένετε αυξήσεις”. Πριν από ενάμιση χρόνο, αγοράζαμε το σακί περίπου 10€ – 11€ και έφθασε να το παίρνουμε με 20€ – 22€. Τώρα, κοστίζει περίπου 18€ – 19€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλος ο κλάδος προσπαθεί να συγκρατεί σε λογικό επίπεδο τις τιμές. Το βλέπω δύσκολο να φθάσει στα 2€ η τιμή της φρατζόλας, αλλά μην το θεωρούμε και αδύνατον, διότι σε ανηφόρα βρίσκονται και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και των καυσίμων», σύμφωνα με τον Τάσο Βαζάκα, ιδιοκτήτη φούρνου στη Λυκόβρυση, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Η τιμή στο αλεύρι αυξήθηκε από 7% έως 10%, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω σε όλα τα αρτοσκευάσματα. Το ψωμί και τα δημητριακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 0.6%, ενώ, είχαν προηγηθεί οι αυξήσεις του Ιουνίου κατά 9.5%, του Μαΐου κατά 11.1%, του Απριλίου κατά 13.8%, του Μαρτίου κατά 0.4% και του Φεβρουαρίου κατά 16.8%.

Πάντως, οι αρτοποιοί προσπαθούν να συγκρατήσουν την τιμή σε χαμηλά επίπεδα. Όπως αναφέρουν, «απορροφούν» το υψηλό λειτουργικό κόστος που έχει παραμείνει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2022, όταν «ξέσπασε» ο πόλεμος στην Ουκρανία, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους. Από τον Μάρτιο του 2022, η φρατζόλα των 350 γραμμαρίων κοστίζει από 0.90€ έως 1€ και του μισού κιλού από 1.10€ έως 1.30€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιμές – «φωτιά» και πάλι στα καύσιμα

«Φωτιά» έχουν πάρει ξανά οι τιμές στα καύσιμα, με τη βενζίνη να έχει ξεπεράσει τα 2€ ανά λίτρο στα νησιά, ενώ και στα μεγάλα αστικά κέντρα οι τιμές έχουν «εκτοξευθεί», με τους οδηγούς πλέον να βάζουν βενζίνη μόνο για τις βασικές μετακινήσεις τους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στη νησιωτική Ελλάδα, η βενζίνη έχει φθάσει μέχρι και τα 2,45€ ανά λίτρο σε νησιά όπως η Μήλος και η Λέρος, ενώ και στην Αττική η βενζίνη κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 2€.

Λάδι από… χρυσό: 130 ευρώ για έναν τενεκέ στην Αχαΐα

Στα ύψη έχει «εκτοξευθεί» η τιμή του ελαιολάδου εξαιτίας της μειωμένης φετινής παραγωγής και της έλλειψης αποθεμάτων, λόγω του δύσκολου χειμώνα που προηγήθηκε και της ξηρασίας που καταγράφεται στις χώρες – παραγωγούς. Η κατάσταση έχει δυσκολέψει ακόμα περισσότερο λόγω των πυρκαγιών του εφετινού καλοκαιριού, που είχαν μεγάλη διάρκεια και ήταν διάσπαρτες σε ολόκληρη τη χώρα, καταστρέφοντας –μεταξύ άλλων– σημαντικό μέρος των ελαιόδεντρων της χώρας μας. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η παραγωγή εφέτος αναμένεται να πιεστεί ακόμη περισσότερο και να κυμανθεί στους 200.000 με 210.000 τόνους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Σήμερα

Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

Σήμερα

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

Σήμερα

Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

Σήμερα

Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Σήμερα

Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

Σήμερα

Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σήμερα

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

Σήμερα

Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.