E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πέταξε πάνω από πληγείσες περιοχές, μίλησε με πλημμυροπαθείς

Στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 8/9/2023 | 11:04

Στο γήπεδο της Καρδίτσας προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το ελικόπτερο με το οποίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε νωρίτερα αυτοψία πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

ετά την προσγείωση του ελικοπτέρου ο πρωθυπουργός αρχικά μιλησε με εθελοντές διασώστες και πληρώματα του ΕΚΑΒ ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με πλημμυροπαθείς που είχαν διασωθεί νωρίτερα στα πλαίσια της μεγάλης επιχείρησης που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπου από χθες, Πέμπτη, βρίσκονται πέντε υπουργοί και υφυπουργού στο πλαίσιο της επιχείρησης «Δάρδανος».

Για τον κ. Μητσοτάκη, ύψιστη προτεραιότητα αυτή την ώρα έχει η ολοκλήρωση του τιτάνιου και εξαιρετικά δύσκολου έργου των διασώσεων, παράλληλα με την αποτύπωση της πλήρους εικόνας. Η ανησυχία του κυβερνητικού επιτελείου, άλλωστε, έχει να κάνει με το τι θα αναδυθεί από τα νερά στα χωριά πέριξ του Παλαμά, όπου το νερό έφτασε ή και ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Με κανέναν αυτή την ώρα να μην έχει ασφαλή εικόνα ή εκτίμηση, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά σήμερα το πρωί για τη Λάρισα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα μείνει ως και αύριο στις πληγείσες περιοχές, αν και το ακριβές του πρόγραμμα μένει να καθοριστεί, ανάλογα και με το τι είναι εφικτό να γίνει.

Το συντονιστικό στη Λάρισα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Λάρισα έχει στηθεί ένα μεγάλο συντονιστικό κέντρο, ενώ παρόντες είναι και αρκετοί υπουργοί, σε απευθείας γραμμή με την Πολιτική Προστασία και το Μέγαρο Μαξίμου. Την επιχείρηση των απεγκλωβισμών από τις πλημμυρισμένες εικόνες επιβλέπουν επιτελείς εθνικής άμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Α’ Στρατιάς αντιστράτηγο Γιάννη Τσόπλο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την ΕΛΑΣ. Τις προσπάθειες αποκατάστασης ηλεκτροδότησης επιβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Τάσος Μάνος, ενώ του δίκτυο υδροδότησης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. Την αρμοδιότητα του εφοδιασμού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ενώ την πρόσβαση στις δομές υγείας ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους. Για τα δίκτυα των υποδομών παρόντες είναι ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος. Παράλληλα, στη Λάρισα βρίσκονται ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννης Μπρατάκος, αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Τουρνάς.

Στο κυβερνητικό επιτελείο το κλίμα είναι, ομολογουμένως, βαρύ, καθώς μια ακόμα φυσική καταστροφή πρωτόγνωρου βεληνεκούς ήρθε να προστεθεί την αλυσίδα των δυσχερειών του προηγούμενου διαστήματος. Εκ των πραγμάτων, δε, η μεγάλη καταστροφή που έχει συντελεστεί στη Θεσσαλία εκ νέου, τρία μόλις χρόνια μετά τον Ιανό, αναμένεται να λειτουργήσει ως αιτία αναπροσαρμογής της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η οποία πλέον θα στρέφεται πρακτικά γύρω από την απόλυτη ανάγκη αναβάθμισης των μέτρων για την πολιτική προστασία και την πρόληψη φυσικών καταστροφών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας

Σήμερα

Η Λόρα Λ έχει ύψος 1,60 μ., είναι 50 κιλά, έχει ξανθοκόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία ‑ Έχει παραισθήσεις

Σήμερα

Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Σήμερα

Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

«Η Τσέλσι προηγείται στη μάχη για τον Καρέτσα»

Σήμερα

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός είναι εδώ και αρκετούς μήνες ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Σήμερα

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Σήμερα

Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Σήμερα

Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ο καιρός αγριεύει και οι μετεωρολόγοι… διαφωνούν για το αν θα χιονίσει

Σήμερα

«Κάποιοι χαλάνε τη μετεωρολογική πιάτσα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.