E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ραφήνα: Αρχισε η ρυμούλκηση του Fast Ferries Andros ‑ Ταλαιπωρία ωρών για 700 επιβάτες

Πώς έμπλεξαν οι άγκυρες των δύο επιβατηγών

Ραφήνα: Αρχισε η ρυμούλκηση του Fast Ferries Andros ‑ Ταλαιπωρία ωρών για 700 επιβάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 9/9/2023 | 17:42

Πολύωρη είναι η ταλαιπωρία στο λιμάνι της Ραφήνας από το περιστατικό με την επακούμβηση των επιβατικών πλοίων που προκάλεσε πρόβλημα στις προπέλες ενός από αυτά.

Λίγο μετά τις 16:00 του Σαββάτου θα γινόταν η πρόσδεση από τα ρυμουλκά για να είναι ασφαλισμένο το πλοίο Fast Ferries Andros και θα γίνει προσπάθεια απεμπλοκής της άγκυρας από τη προπέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ταλαιπωρία βιώνουν οι 734 επιβάτες του Fast Ferries Andros, που περιμένουν στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας . Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται οι 391 επιβάτες του «Αικατερίνη Π» το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Λαυρίου όπου έλαβε εντολή να κατευθυνθεί λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι!

Όλα έγιναν το πρωί, όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων. Στις 7:30, ήταν προγραμματισμένο να φύγει το Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος.

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η καδένα της άγκυρας του Fast Ferries Andros έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 08.05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Καταστράφηκε η προπέλα του Fast Ferries Andros

Το περιστατικό οδήγησε στην καταστροφή της προπέλας του Fast Ferries Andros, ενώ το «Αικατερίνη Π» έχασε τη μία άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δρομολόγιο του Fast Ferries Andros ακυρώθηκε. Παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, δεν μπορεί να γυρίσει μόνο του και να δέσει και θα το μεταφέρουν τα ρυμουλκά.

«Πέρασαν από δίπλα μας σε απόσταση σχεδόν ενός μέτρου» είπε στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.

Το πλήρωμα του Super Ferry έκοψε τους κάβους και ανοίχτηκε στο αγκυροβόλιο. Εκεί, με εντολή του Λιμεναρχείου πήγαν για προληπτικούς λόγους και τα δύο πρώτα πλοία που έμπλεξαν οι άγκυρές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλοίο «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες θα κατευθυνόταν προς το Λαύριο με μία άγκυρα, αλλά αυτοδύναμα. Στο λιμάνι, οι επιβάτες θα αποβιβάζονταν από το πλοίο και θα μεταφέρονταν με λεωφορεία πίσω στο λιμάνι της Ραφήνας.


Με καθυστέρηση απέπλευσε το Super Ferry με 551 επιβάτες.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στους επιβάτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και παιδιά, αφού στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ που προκαλούν έντονο κυματισμό.

Από τις λιμενικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και ότι ζητήθηκε η συνδρομή των ρυμουλκών για να δέσει το πλοίο στο λιμάνι με ασφάλεια, καθώς η μία από τις προπέλες έχει πάθει ζημιά, γιατί γύρω της είναι τυλιγμένη η αλυσίδα -καδένα της άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π.

Στο λιμάνι της Ραφήνας υπάρχει και πρόβλημα ασφαλείας. Στον βυθό του παραμένουν οι δύο άγκυρες και υπάρχει κίνδυνος για τα πλοία που θα έρθουν.

Αντίθετα, τα πλοία 'Ανδρος Κουίν, Θεολόγος Π και Super Ferry επρόκειτο να καταπλεύσουν στον λιμένα Λαυρίου, αντί για τη Ραφήνα, λόγω αδυναμίας προσέγγισης για λόγους ασφαλείας. Όλοι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν ενημερώνονται με μέριμνα των εταιρειών μέσω SMS καθώς και από τα αρμόδια λιμεναρχεία.
.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

Πρωινές ώρες σήμερα, κατά την διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 11124 από τον λιμένα Ραφήνας, εν λόγω πλοίο παρέσυρε την καδένα του εν όρμω Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10688, με αποτέλεσμα την μετατόπισή του προς το παρακείμενα αγκυροβολημένο Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ» Ν.Α. 620. Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή (ΒΒΑ 7-8 BF).

Στη συνέχεια, προς αποφυγή σύγκρουσης, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ» διενήργησε αναγκαστικό απόπλου, έχοντας επιβιβάσει 481 επιβάτες, 55 άτομα πλήρωμα, 69 ΙΧΕ, 2 Φ/Γ, 1 Λεωφορείο και 7 Δίκυκλα, ενώ απεμπλάκη με ασφάλεια αφήνοντας την αριστερή άγκυρα και την καδένα του, με σκοπό την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Προκειμένου να αποφευχθεί τραυματισμός ατόμων και για την ασφάλεια του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» πραγματοποιήθηκαν χειρισμοί απόπλου του, μαζί με την κίνηση του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ». Από τις παραπάνω κινήσεις κόπηκαν διαδοχικά οι κάβοι πρόσδεσης των ανωτέρω πλοίων χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή υλικές ζημιές. Κατά την διάρκεια των προαναφερόμενων χειρισμών, η αριστερή καδένα του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» τυλίχτηκε στην δεξιά προπέλα του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ».

Επιπλέον, επιχειρήθηκε από τους Πλοιάρχους των εν λόγω πλοίων απεμπλοκή τους, κατά την διάρκεια της οποίας, ακολούθησε επακούμβηση της πλώρης του «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» με την πρύμνη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΔΡΟΣ» χωρίς να υπάρξει ρήγμα κατά δήλωση Πλοιάρχων των πλοίων. Εν συνεχεία το «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π», απέπλευσε προς λιμένα Λαυρίου, με 391 επιβάτες, 41 ΙΧΕ, 3 Φ/Γ, 2 Λεωφορεία και 3 Δίκυκλα όπου κατέπλευσε ασφαλώς και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματά τους, ώστε στη συνέχεια να επιθεωρηθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, για διαπίστωση τυχόν βλάβης. Οι επιβάτες του, πρόκειται να προωθηθούν στον λιμένα Ραφήνας, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» παραμένει αγκυροβολημένο πλησίον του λιμένα Ραφήνας, δεμένο ασφαλώς επί ρυμουλκού, αναμένοντας την άφιξη δύο ακόμα (02) ρυμουλκών, με σκοπό την ασφαλή πρόσδεση και κατάπλου του στον λιμένα Ραφήνας (730 επιβάτες, 48 άτομα πλήρωμα, 66 ΙΧΕ, 13 Φ/Γ, 6 Λεωφορεία και 8 Δίκυκλα).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Nεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια

Σήμερα

Ανδρες του Λιμενικού τον ανέσυραν από τη θάλασσα

Νέος ΚΟΚ: Ποιοι θα χάσουν το δίπλωμά τους

Σήμερα

Αλλάζουν όλα στον Κ.Ο.Κ. με ιδιαίτερη αυστηροποίηση παραβάσεων

Θεσσαλία: Συγκινεί η ιστορία της ηλικιωμένης που μεγαλώνει μόνη της την εγγονούλα της μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της

Σήμερα

Η γυναίκα εξηγεί ότι η κόρη της έχει πεθάνει και παράλληλα προσπαθεί μόνη της να σώσει ό,τι σώζεται από το σπίτι της, καθαρίζοντάς το από τα νερά και τις λάσπες

Βόλος: Σε απόγνωση οι κάτοικοι ‑ Παλεύουν με τις λάσπες και έμειναν χωρίς νερό

Σήμερα

Για μία εξάδα νερό σπεύδουν καθημερινά οι πολίτες στα σημεία δωρεάν διάθεσης

Νέο βίντεο από τον «ματωμένο γάμο» με τους 113 νεκρούς

Σήμερα

Η «κόλαση» φωτιάς στη δεξίωση

Λαμία: Ξεσπά η κόρη του καρκινοπαθή που Ρομά ξυλοκόπησαν σε βενζινάδικο ‑ «Κανείς δεν τους κάνει τίποτα»

Σήμερα

Προσπάθησαν να τον πατήσουν και με το αυτοκίνητο - Συνελήφθησαν δύο από τους δράστες, αναζητούνται άλλοι δύο

Νέα μπλεξίματα για την Apple – Το νέο iPhone 15 υπερθερμαίνεται

Χτες

Τρέχει να βρει τη λύση η εταιρεία που βλέπει το νέο μοντέλο όχι μόνο να μην ενθουσιάζει, αλλά να έχει και προβλήματα

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.