E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μελόνι: «Αφόρητη η πίεση του μεταναστευτικού. ΑΝ εισέλθετε παράνομα, θα ...» ‑ Ανακοινώνει νέα μέτρα

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της έστειλε προειδοποίηση

Μελόνι: «Αφόρητη η πίεση του μεταναστευτικού. ΑΝ εισέλθετε παράνομα, θα ...» ‑ Ανακοινώνει νέα μέτρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/9/2023 | 11:27

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων που καταγράφονται στην νότια Ιταλία, υπογραμμίζοντας ότι «η πίεση του μεταναστευτικού είναι αφόρητη».

«Πρόκειται για συνέπειες μιας δυσκολότατης διεθνούς κατάστασης, στην οποία συναντάμε προϋπάρχοντα προβλήματα των αφρικανικών χωρών και μια αυξανόμενη αστάθεια, ιδίως στην περιοχή του Σαχέλ», πρόσθεσε η Μελόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόνισε, δε, ότι φαινόμενα όπως ο τζιχαντισμός, ο πόλεμος του σιταριού, πραξικοπήματα και φυσικές καταστροφές, μπορεί να ωθήσουν δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στο να θελήσουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, αλλά είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να υποδεχθεί αυτό τον τεράστιο αριθμό».

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι «οι αφίξεις μεταναστών μπορούν να σταματήσουν ενεργοποιώντας και μια ευρωπαϊκή αποστολή -ναυτική αν χρειασθεί- σε συμφωνία με τις χώρες τις βόρειας Αφρικής, για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις των πλεούμενων». Εξέφρασε την άποψη, δε, ότι «η Ευρώπη πρέπει να δέχεται μόνον όποιον έχει πράγματι δικαίωμα να του χορηγηθεί άσυλο, βάσει των διεθνών συμβάσεων» και ζήτησε να γίνουν «σοβαρές επενδύσεις για την ανάπτυξη στην Αφρική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι κάλεσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να επισκεφθεί μαζί της την Λαμπεντούζα «για να κατανοήσει καλύτερα την σοβαρότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει η Ιταλία και να επιταχύνει την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τυνησία, και σε ό,τι αφορά την οικονομική στήριξη της χώρας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να ενταχθεί, το μεταναστευτικό, στην ημερήσια διάταξη της επόμενης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, διάρκειας έξι λεπτών, η Μελόνι, αναφέρθηκε και σε «έκτακτα μέτρα που η ιταλική κυβέρνηση εννοεί να υιοθετήσει άμεσα, για να μειώσει τον αριθμό των αφίξεων που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες». Ειδικότερα, είπε ότι στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας «πρόκειται να αποφασιστεί η αύξηση του ορίου προσωρινής κράτησης στα κέντρα επαναπατρισμού», όσων μεταναστών εισέρχονται παράνομα στην Ιταλία». Το χρονικό αυτό όριο, θα φτάσει τους δεκαοκτώ μήνες, ενώ για τους αιτούντες άσυλο θα παραμείνει στους δώδεκα μήνες.

«Ενισχύουμε και τα κέντρα για τους επαναπατρισμούς, ώστε όποιος εισέρχεται παράνομα στην Ιταλία, να μπορεί να κρατείται, όντως, στις δομές αυτές μέχρι να εξετασθεί το αίτημα ασύλου ή μέχρ την απέλασή του, σε περίπτωση που είναι παράτυπος μετανάστης», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας. Υπογράμμισε, δε, ότι νέες δομές αυτού του είδους, θα δημιουργηθούν από το ιταλικό υπουργείο άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επιθυμώ να στείλω ένα σαφές μήνυμα, σε όποιον θέλει να μπει παράνομα στην Ιταλία: δεν συμφέρει να εμπιστευθείτε τους διακινητές ανθρώπων. Διότι σας ζητούν πολλά χρήματα, σας επιβιβάζουν σε βάρκες που δεν είναι εξοπλισμένες για αυτά τα ταξίδια και, όπως και να έχει, αν εισέλθετε παράνομα στην Ιταλία, θα υπάρξει προσωρινή κράτηση και επαναπατρισμός», ολοκλήρωσε η Τζόρτζια Μελόνι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία έτοιμη για ένα μνημόνιο με την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της εκεχειρίας

Χτες

Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Σορός άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε παραλία της Ικαρίας

Χτες

Ο άνδρας είχε ύψος περίπου 1.70 και ήταν κανονικής σωματικής διάπλασης - Θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή

Πέθανε ο Νίκος Γαλανός

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός

Ταξιτζής χρέωσε 344 ευρώ μια επιβάτιδα για 350 μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

Χτες

Η κοπέλα κάλεσε μέσω εφαρμογής το συνεργαζόμενο ταξί το οποίο δεν πλησίασε στο στίγμα το οποίο είχε δηλώσει

Φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου θα χτίσει η Γαλλία

Χτες

Προορίζεται για ριζοσπάστες ισλαμιστές και διακινητές ναρκωτικών με στόχο να τους απομονώσει από τα δίκτυά τους

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε το αίτημά του για σύσταση και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα Τέμπη

Χτες

Προκαταρκτική ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή, των πρώην υφυπουργών Ι. Κεφαλογιάννη, Γ. Καραγιάννη, Μ. Παπαδόπουλου, του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζη και των πρώην υφυπουργών Μ. Χρυσοβελώνη, Ν. Μαυραγάνη και Αθ. Μωραΐτη

Η στιγμή που η ισπανική αστυνομία σκοτώνει 18χρονο στο αεροδρόμιο της Γκραν Κανάρια

Χτες

Σοκάρουν τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας - Ο νεαρός είχε μαχαίρι και οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι τους επιτέθηκε

Ο Τραμπ ζητά έρευνα για τον Μπρους Σπρίνγκστιν και άλλες διασημότητες για την στήριξή τους στην Κάμαλα Χάρις

Χτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπαινίχθηκε πως η Χάρις πλήρωσε τον Σπρίνγκστιν προκειμένου να δηλώνει δημόσια την υποστήριξή του προς το πρόσωπό της

Μεγάλη φωτιά στη Ριτσώνα

Χτες

Σηκώθηκαν ελικόπτερα και αεροσκάφη

Πέθανε ο «θρύλος των Μπολσόι» Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Χτες

Συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη του ρωσικού μπαλέτου σε παγκόσμιο επίπεδο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.