E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σεβίλλη: Βάζει «τέλος» στα έξαλλα πάρτι και θεσπίζει νέους νόμους

Συμφωνούν οι κάτοικοι

Σεβίλλη: Βάζει «τέλος» στα έξαλλα πάρτι και θεσπίζει νέους νόμους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/10/2023 | 16:29

Τέλος στα μπάτσελορ πάρτι θέλει να δώσει ο δήμαρχος της Σεβίλλης, Χοσέ Λουίς Σανθ ο οποίος «δεν ενδιαφέρεται καθόλου» για αυτόν τον τύπο τουρισμού.

 Όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιό του θα θεσπίσει σύντομα νόμο που θα απαγορεύει στους ανθρώπους να φορούν εσώρουχα δημόσια και να κάνουν «άσεμνες πράξεις» στους δρόμους της. Η κίνηση ακολουθεί την αυξανόμενη οργή μεταξύ των κατοίκων μιας πόλης που φημίζεται για τις θρησκευτικές αδελφότητες και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της, σχετικά με τον αντίκτυπο του τουρισμού στο ιστορικό της κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει το μπάτσελορ πάρτι του στη Σεβίλλη. Αυτό που δεν θέλουμε είναι ομάδες ανθρώπων ντυμένων άσεμνα, με μπάντες πνευστών πίσω τους, που ενοχλούν πολλούς κατοίκους της Σεβίλλης -ειδικά σε περιοχές του ιστορικού κέντρου- οι οπίοι έχουν επίσης το δικαίωμα να απολαμβάνουν την πόλη τους», είπε ο δήμαρχος Σανθ, σύμφωνα με τους Times. Ο νόμος θα απαγορεύει τη χρήση κοστουμιών «που μπορεί να παραβιάζουν την ηθική ή τη σeξουαλική ακεραιότητα άλλου ατόμου». Επιπλέον, σε καμία περίπτωση οι παρευρισκόμενοι δεν θα μπορούν να «φοράνε εσώρουχα ή κοστούμια με σεξιστικά στοιχεία ή μηνύματα». Θα απαγορεύει επίσης «την εκτέλεση ή την υποκίνηση της εκτέλεσης πράξεων που παραβιάζουν τη σeξουαλική ελευθερία».

Συμφωνούν οι κάτοικοι με αυτή την απόφαση

Ο Σανθ, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Μάιο, δεν έχει ακόμη πει ποιες θα είναι οι κυρώσεις για πιθανές παραβιάσεις του νόμου, αλλά τα σχέδιά του φαίνεται ότι βρίσκουν σύμφωνους πολλούς κατοίκους της πόλης. «Είναι ντροπή», είπε ένας κάτοικος στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3. «Οι άνθρωποι έρχονται γυμνοί. Μπορείς να δεις τα πάντα». Η συντηρητική εφημερίδα ABC έγραψε ότι οι εμφανίσεις των τουριστών «μερικές φορές προκαλούν βλέμματα αηδίας, ειδικά από τους μεγαλύτερους σε ηλικία κατοίκους».

Η Σεβίλλη είναι το τελευταίο μέρος στην Ισπανία που προσπαθεί να περιορίσει τα μπάτσελορ πάρτι. Το 2014 η πόλη Μοχάκαρ ανακοίνωσε ότι δεν θα ανέχεται πλέον τη δημόσια έκθεση «φαλλικών συμβόλων» ή «ανάρμοστης συμπεριφοράς με φουσκωτές κούκλες σeξ». Πέρυσι η Μάλαγα είπε ότι θα επιβάλει πρόστιμο έως και 750 ευρώ στους ανθρώπους αν περπατούσαν στο δρόμο με εσώρουχα με μια φουσκωτή κούκλα ή με ένα πλαστικό πέος στο κεφάλι τους. Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με τους προγραμματισμένους περιορισμούς της Σεβίλλης. Αναφερόμενος στον μεγάλο ιεροεξεταστή του 15ου αιώνα της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης, ένας αξιωματούχος της πόλης είπε: «Ο Τορκεμάδα επέστρεψε».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαθητής στο νοσοκομείο μετά από ρίψη κροτίδας σε σχολείο στο Ναύπλιο

Σήμερα

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε σχολείο της περιοχής

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»

Σήμερα

Η αναφορά στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και το σχόλιο για τον προϋπολογισμό

Εuropa League: Κι όμως, υπάρχει σενάριο για… ελληνικό «εμφύλιο»

Σήμερα

Παναθηναϊκός vs ΠΑΟΚ για μια θέση στους 16; Καθόλου απίθανο...

Όρκα και δελφίνια κυνηγούν παρέα σολομό και μοιράζονται το γεύμα

Σήμερα

Βίντεο με την απρόσμενη θαλάσσια συμμαχία

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»

Σήμερα

Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Σήμερα

Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου

Αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – 14 προσαγωγές για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σήμερα

Ερευνάται το διάστημα από το 2019 μέχρι το 2025 με τα συνολικά χρήματα που έχουν λάβει να ανέρχονται σε 1.700.000 €

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά

Σήμερα

Στο νοσοκομείο κατέληξε η μία από τις δύο γυναίκες

Επική φωτογραφία από την Ιταλία: Δείτε πώς προσπάθησε να κρυφτεί σε φάτνη Γκανέζος που είχε επιτεθεί σε δημόσιο υπάλληλο

Σήμερα

Τον 39χρονο μετανάστη εντόπισε ο δήμαρχος της πόλης Γκαλατόνε αν και αρχικά τον πέρασε για «άκρως ρεαλιστική» φιγούρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.