E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

2o En Lefko Festival

με τον Boy George

2o En Lefko Festival
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/4/2014 | 14:06

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου και το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, ο Εν Λευκώ 87,7 υποδέχεται το καλοκαίρι με το 2ο En Lefko festival, που επιστρέφει ανανεωμένο και μεγαλύτερο, ανακοινώνοντας τους πρώτους καλεσμένους του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να μπορέσεις να περιγράψεις μέσα σε λίγες λέξεις μία από τις πιο αναγνωρίσιμες, αμφιλεγόμενες και πολυτάλαντες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, μοιάζει διαδικασία όχι μόνο αδύνατη, αλλά και σαφώς αμήχανη. Μπορεί οι περισσότεροι να τον γνωρίζουν από την άκρως πετυχημένη καριέρα του με τους Culture Club (150 εκατομμύρια περίπου πωλήσεις δίσκων), όμως η μετέπειτα προσωπική πορεία του κου George OΆDowd (πραγματικό όνομα του Boy George), είχε σίγουρα πολλά παραπάνω να δώσει, αποδεικνύοντας ότι ο χαρακτηρισμός ως “pop star των 80Άs” είναι τουλάχιστον μονοδιάστατος. Ξεδιπλώνοντας περαιτέρω τις στιχουργικές-φωνητικές του ικανότητες και το μουσικό του στυλ, κυκλοφορεί δίσκους-σταθμούς από τη solo καριέρα του, με επιτυχίες, όπως τα  “Little Ghost”, “Everything I own”, “Generations of Love”, “Crying Game”, “Out of Fashion”κ.α., κάνει συνεργασίες με μοναδικό αποτέλεσμα, όπως το καταπληκτικό “Why Go” με τους Faithless, το “Innocence is Lost” με τους Groove Armada και το “Somebody to Love me”με τον περιζήτητο παραγωγό Mark Ronson, ενώ παράλληλα εκπλήσσει με τις καλοδουλεμένες του διασκευές πάνω σε πολύ γνωστά κομμάτια, όπως το “Starman” (του προσωπικού του ήρωα David Bowie), το Funtime (Iggy Pop) και προσφάτως το Video Games (Lana Del Ray). Φυσικά η δημιουργικότητά του δε σταματάει εκεί… Τη δεκαετία του 90΄ γίνεται ένας από τους πιο περιζήτητους djs και φιλοξενείται μέχρι και σήμερα στα μεγαλύτερα dance clubs του κόσμου, γράφει βιβλία, ενώ ανακηρύσσεται από fans και περιοδικά μόδας ως το απόλυτο fashion icon! Στην Ελλάδα και το φεστιβάλ του Εν Λευκώ θα εμφανιστεί live για πρώτη φορά από το 1985 (από τη φημισμένη εκείνη εμφάνιση του στο Rock in Athens με τους Culture Club), φέρνοντας τόσο τις επιτυχίες του από Culture Club και τη solo καριέρα του, αλλά και νέο δίσκο, το “This is What I do”, που η Guardian του χάρισε ήδη τα 5 αστεράκια και τον χαρακτήρισε ως το «come back of the year”. Ladies and gentlemen the one and only... BOY GEORGE!

O Nick Waterhouse είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι «soul-man». Μπορεί να γεννήθηκε αρκετά χρόνια μετά (1986) από τη χρυσή εποχή των Rhythm & Blues και τα προσωπικά του είδωλα (Van Morrison, John Lee Hooker, Sam Cooke, Solomon Burke) και να χρειάστηκε πρώτα να κάνει τη θητεία του στη garage-rock σκηνή του Orange County της Καλιφόρνιας, που μεγάλωσε, όμως η καρδιά του παρέμεινε βαθύτατα soul και blues.  Ανοίγοντας τις συναυλίες των επίκαιρων Ty Segal, Mikal Cronin και The Growlers, κέρδισε με άνεση κοινό και κριτικούς με το coolness της μουσικής και του προσωπικού του στυλ και σύντομα μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του “TimeΆs All Gone” (2012), από το οποίο ξεχώρισαν τα “Some Place” και “ I can only give you everything”. Φέτος κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του “Holly” και έρχεται να μας το παρουσιάσει ζωντανά στο φεστιβάλ του Εν Λευκώ και για πρώτη φορά στην Ελλάδα με γνήσιο πνεύμα Rhythm & Blues / Rock nΆ Roll. O Nick Waterhouse συμβαίνει τώρα, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι εγχώριοι μουσικοί δημοσιογράφοι «είναι από τους πιο ωραίους σύγχρονους soul καλλιτέχνες που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια». 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς μερικά συγκροτήματα καταφέρνουν όχι μόνο να ακούγονται πάντα επίκαιρα (ασχέτως με το πόσες γενιές ακροατών έχουν μεγαλώσει), αλλά και να σηματοδοτούν με τις μελωδίες τους όλη σου σχεδόν τη νιότη και να την επαναφέρουν ενίοτε με το ίδιο έντονο συναίσθημα. Οι Simple Minds ανήκουν απόλυτα σε αυτή την κατηγορία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αριστουργηματικό “DonΆt You (Forget About Me)”, που «έντυσε» υποδειγματικά το απόλυτο teen movie The Breakfast Club τη δεκαετία του ΅80,  το όμορφα νοσταλγικό “Someone Somewhere in Summertime” και φυσικά το δυναμικό “Alive and Kicking”, μεταξύ άλλων. Φέτος το κοινό του En Lefko festival θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ακολουθήσει τους Simple Minds σε μια live αναδρομή των καλύτερων στιγμών της καριέρας τους, μέσα από τη Greatest Hits Live Tour περιοδεία που στήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 35 χρόνων του συγκροτήματος και την επίσημη κυκλοφορία της νέας τους συλλογής Celebrate – The Greatest Hits, ενώ η σκηνική παρουσία του χαρισματικού Jim Kerr, θα αποδείξει περίτρανα ότι οι Simple Minds είναι more than ever “Alive and Kicking”.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, ο Vito De Luca, ο Ιταλο- Βέλγος παραγωγός πίσω από το project  Aeroplane, έχει καθιερωθεί ως DJ χάρη στις cosmic - disco διασκευές του σε Grace Jones (WilliamΆs Blood), Friendly Fires (Paris) και  Sebastien Tellier ( Kilometer), και μέσα από τις δικές  του όμορφες μελαγχολικές συνθέσεις, όπως τα “Caramellas” και “My enemy”, ως ο ηγέτης της nu - disco σκηνής. Το ντεμπούτο άλμπουμ του Aeroplane, We canΆt fly, ήταν ένα σε βάθος ταξίδι στο Balearic beat με επιρροές από την ντίσκο του Moroder, και αποτέλεσε δήλωση του ίδιου, αλλά και μια προσπάθεια να κατακτήσει τα dancefloors. Ως DJ, o Aeroplane δεν ήταν ποτέ στο έλεος των παραδοσιακών bpms και νιώθοντας ελεύθερος να επιβραδύνει λίγο τα πράγματα, κατάφερε να βρει το τέλειο μίγμα ανάμεσα στην club μουσική, την pop και τα spaced-out ηχοτοπία. Το dj set του είναι δεδομένο ότι θα κάνει το… όπισθεν μέρος του σώματός σας να κουνηθεί και αποτελεί σίγουρα ένα από τα not to miss ονόματα του φετινού En Lefko festival.  

Σύντομα θα ακολουθήσει το full line up του φεστιβάλ, καθώς και η έναρξη της προπώλησης, οι τιμές των εισιτηρίων και τα σημεία προπώλησης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το σοκαριστικό μυστικό πίσω από το πρώτο videoclip στην ιστορία – Κανείς δεν περιμένει ποια είναι η αλήθεια!

Σήμερα

Πώς ένα «μαγικό» μηχάνημα και μερικές εικόνες δημιούργησαν μια ολόκληρη βιομηχανία.

Το τραγούδι που έγινε τεράστια διαχρονική επιτυχία, όμως ο δημιουργός του πίστευε πως θα πατώσει

Σήμερα

Παραλίγο να μην αναγνωρίσουν τη μεγαλοφυΐα του τραγουδιού τους...

Η μουσική βιομηχανία σαρώνει αλλά γιατί οι καλλιτέχνες βρίσκονται με άδειες τσέπες;

Σήμερα

Ρεκόρ εσόδων αλλά και ρεκόρ παραπόνων από καλλιτέχνες

Stranger Things: Πώς σχολίασαν κριτικοί και κοινό το μεγάλο φινάλε της σειράς

Πριν 5 μέρες

Spoiler alert - Το τελευταίο επεισόδιο με τίτλο «The Rightside Up» αποτελεί το μεγάλο φινάλε της σειράς

To τραγούδι που γράφτηκε για τη Βrigitte Bardot και σκανδάλισε τον πλανήτη

Πριν 1 εβδομάδα

To oποίο όμως ηχογραφήθηκε με άλλη γυναίκα στα φωνητικά, την επόμενη ερωμένη του συνθέτη

Ο Φοίβος αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Πριν 1 εβδομάδα

«Καθοριστική στιγμή ήταν μια βόλτα στη χιονισμένη Νέα Υόρκη» τόνισε ο μουσικοσυνθέτης

Η τραγική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Πριν 1 εβδομάδα

Πώς η προσωπική τραγωδία του Irving Berlin δημιούργησε το πιο αγαπημένο και νοσταλγικό τραγούδι των Χριστουγέννων

Οι πιο συγκινητικές χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις που είδαμε ποτέ στην τηλεόραση

Πριν 1 εβδομάδα

Ιστορίες αγάπης, οικογενειακής σύνδεσης και ειρήνης που συγκινούν κάθε χρόνο

Κυκλοφόρησε το επίσημο trailer της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν

Πριν 2 εβδομάδες

Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για το The Odyssey, την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.