E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Φλωρεντία απαγορεύει τα νέα Airbnb και τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

Οι κανόνες προβλέπουν επίσης φοροαπαλλαγές για τρία χρόνια στους ιδιοκτήτες υπαρχουσών βραχυπρόθεσμων μισθώσεων εφόσον στραφούν σε κανονικές μισθώσεις

Η Φλωρεντία απαγορεύει τα νέα Airbnb και τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/10/2023 | 19:11

Η Φλωρεντία, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας, απαγόρευσε τις νέες βραχυπρόθεσμες μισθώσεις κατοικιών σε πλατφόρμες όπως το Airbnb στο ιστορικό της κέντρο, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια της τοπικής αρχής να αποδεσμεύσει περισσότερες κατοικίες για τους ντόπιους.

Οι κανόνες, τους οποίους ενέκρινε αργά χθες, Δευτέρα, η πόλη της Τοσκάνης, προβλέπουν επίσης φοροαπαλλαγές για τρία χρόνια στους ιδιοκτήτες υπαρχουσών βραχυπρόθεσμων μισθώσεων εφόσον στραφούν σε κανονικές μισθώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, δήλωσε πως η πόλη αποφάσισε να δράσει σε τοπικό επίπεδο επειδή τα σχέδια της κυβέρνησης για ρύθμιση του συγκεκριμένης αγοράς ήταν απογοητευτικά.

«Το 2016 είχαμε λίγο λιγότερα από μόλις 6.000 διαμερίσματα καταχωρημένα στο Airbnb, σήμερα έχουμε σχεδόν 14.378», είπε, σημειώνοντας πως τότε το μέσο κόστος μηνιαίου ενοικίου για κατοικία είχε αυξηθεί κατά 42%.

Φέτος, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 15,1%, είπε ο Ναρντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι 40.000 κάτοικοι της Φλωρεντίας που ζουν στο κέντρο παραπονούνται ότι βρέθηκαν ξαφνικά να ζουν σε διαμερίσματα-ξενοδοχεία», πρόσθεσε.

Ο Ναρντέλα είναι μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, που ανήκει στην αντιπολίτευση σε εθνικό επίπεδο.

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ένας συνδυασμός χαμηλών μισθών, ελλείψεων σπιτιών, βραχυχρόνιων μισθώσεων για διακοπές και υψηλού πληθωρισμού έχει πυροδοτήσει μια στεγαστική κρίση στην Ιταλία, με τους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα και τους φοιτητές να πλήττονται ιδιαίτερα σκληρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε πόλεις του εξωτερικού, με τη Νέα Υόρκη να αυστηροποιεί τις ρυθμίσεις για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.

Ο Μάρκο Στέλα, περιφερειακός συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, που συμμετέχει στον δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε πως θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά της απόφασης της Φλωρεντίας.

Ο Λορέντσο Φανιόνι, πρόεδρος των Διαχειριστών Ακινήτων Ιταλίας, μιας ένωσης επιχειρηματιών τουριστικών ενοικιάσεων, δήλωσε πως οι κανόνες είναι «μια εντελώς λάθος επιλογή που αντίκειται στον φιλελευθερισμό της αγοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Airbnb δεν αποκρίθηκε προσώρας σε αίτημα για σχόλια.

Η κεντρική κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε ένα νομοσχέδιο το οποίο, σύμφωνα με ΜΜΕ, θα απαιτεί το λιγότερο δύο διανυκτερεύσεις σε κατοικίες στο ιστορικό κέντρο πόλεων και σε δήμους με μεγάλη πυκνότητα τουριστών.

Κάθε κατοικία που θα νοικιάζεται σε τουρίστες θα πρέπει να διαθέτει έναν εθνικό κωδικό ταυτοποίησης ώστε οι ενοικιάσεις να μπορούν να εντοπιστούν και να ρυθμιστούν. Όσοι δεν συμμορφώνονται θα κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 5.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

Σήμερα

Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Σήμερα

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.