E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Φλωρεντία απαγορεύει τα νέα Airbnb και τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο

Οι κανόνες προβλέπουν επίσης φοροαπαλλαγές για τρία χρόνια στους ιδιοκτήτες υπαρχουσών βραχυπρόθεσμων μισθώσεων εφόσον στραφούν σε κανονικές μισθώσεις

Η Φλωρεντία απαγορεύει τα νέα Airbnb και τις νέες βραχυχρόνιες μισθώσεις στο ιστορικό κέντρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/10/2023 | 19:11

Η Φλωρεντία, ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας, απαγόρευσε τις νέες βραχυπρόθεσμες μισθώσεις κατοικιών σε πλατφόρμες όπως το Airbnb στο ιστορικό της κέντρο, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια της τοπικής αρχής να αποδεσμεύσει περισσότερες κατοικίες για τους ντόπιους.

Οι κανόνες, τους οποίους ενέκρινε αργά χθες, Δευτέρα, η πόλη της Τοσκάνης, προβλέπουν επίσης φοροαπαλλαγές για τρία χρόνια στους ιδιοκτήτες υπαρχουσών βραχυπρόθεσμων μισθώσεων εφόσον στραφούν σε κανονικές μισθώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, δήλωσε πως η πόλη αποφάσισε να δράσει σε τοπικό επίπεδο επειδή τα σχέδια της κυβέρνησης για ρύθμιση του συγκεκριμένης αγοράς ήταν απογοητευτικά.

«Το 2016 είχαμε λίγο λιγότερα από μόλις 6.000 διαμερίσματα καταχωρημένα στο Airbnb, σήμερα έχουμε σχεδόν 14.378», είπε, σημειώνοντας πως τότε το μέσο κόστος μηνιαίου ενοικίου για κατοικία είχε αυξηθεί κατά 42%.

Φέτος, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 15,1%, είπε ο Ναρντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι 40.000 κάτοικοι της Φλωρεντίας που ζουν στο κέντρο παραπονούνται ότι βρέθηκαν ξαφνικά να ζουν σε διαμερίσματα-ξενοδοχεία», πρόσθεσε.

Ο Ναρντέλα είναι μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, που ανήκει στην αντιπολίτευση σε εθνικό επίπεδο.

Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ένας συνδυασμός χαμηλών μισθών, ελλείψεων σπιτιών, βραχυχρόνιων μισθώσεων για διακοπές και υψηλού πληθωρισμού έχει πυροδοτήσει μια στεγαστική κρίση στην Ιταλία, με τους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα και τους φοιτητές να πλήττονται ιδιαίτερα σκληρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και σε πόλεις του εξωτερικού, με τη Νέα Υόρκη να αυστηροποιεί τις ρυθμίσεις για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις.

Ο Μάρκο Στέλα, περιφερειακός συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, που συμμετέχει στον δεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε πως θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά της απόφασης της Φλωρεντίας.

Ο Λορέντσο Φανιόνι, πρόεδρος των Διαχειριστών Ακινήτων Ιταλίας, μιας ένωσης επιχειρηματιών τουριστικών ενοικιάσεων, δήλωσε πως οι κανόνες είναι «μια εντελώς λάθος επιλογή που αντίκειται στον φιλελευθερισμό της αγοράς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Airbnb δεν αποκρίθηκε προσώρας σε αίτημα για σχόλια.

Η κεντρική κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε ένα νομοσχέδιο το οποίο, σύμφωνα με ΜΜΕ, θα απαιτεί το λιγότερο δύο διανυκτερεύσεις σε κατοικίες στο ιστορικό κέντρο πόλεων και σε δήμους με μεγάλη πυκνότητα τουριστών.

Κάθε κατοικία που θα νοικιάζεται σε τουρίστες θα πρέπει να διαθέτει έναν εθνικό κωδικό ταυτοποίησης ώστε οι ενοικιάσεις να μπορούν να εντοπιστούν και να ρυθμιστούν. Όσοι δεν συμμορφώνονται θα κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 5.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία‑Πράσινο Ακρωτήρι 0‑0: «Γκέλα» στην πρεμιέρα για τους «φούριας ρόχας» – Αήττητος ο 40χρονος Βοζίνια

Χτες

Δοκάρι για την Ισπανία – Ιστορικός πρώτος βαθμός σε Μουντιάλ για το Πράσινο Ακρωτήρι

Κίνα: Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Χτες

Ισχυρές βροχοπτώσεις στο νότιο τμήμα της χώρας έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές

Ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση και δολοφονία του θετού βρέφους του ο ομοφυλόφιλος δάσκαλος: «Σκοτώστε με…»

Χτες

Σαράντα τραύματα στον 13 μηνών Πρέστον και καταδίκη και για τους δύο συντρόφους

Δράμα: Αστυνομικός μαχαίρωσε τη σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του

Χτες

Ένα από τα δύο παιδιά της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Με ταξί αποχώρησε από το σπίτι του και επέστρεψε στη φυλακή

Χτες

Λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο «Λάμπρος» της 17Ν επιστρέφει στο σωφρονιστικό κατάστημα

Βρετανία: Σύλληψη 44χρονου οκτώ χρόνια αφού έσπρωξε γυναίκα μπροστά σε λεωφορείο

Χτες

Συνελήφθη ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πριν οκτώ χρόνια παρά λίγο να τραυματίσει σοβαρά μία γυναίκα την οποία έσπρωξε μέσα στον δρόμο

Πάτρα: Ανδρας έσπασε την πόρτα και επιτέθηκε στη μητέρα του ‑ Την περιέλουσε με οινόπνευμα

Χτες

Ο 56χρονος κρατείται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Το Ιράν «έχασε» τον πόλεμο αλλά κερδίζει στις διαπραγματεύσεις: Τα παγωμένα asset, τα 300 δισ. ανοικοδόμησης και τα διόδια

Χτες

ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για παύση των εχθροπραξιών, άνοιγμα του Ορμούζ και 60ήμερες διαπραγματεύσεις

Αίγιο: Καταρρέει το σενάριο του Ιταλού ‑ Βρέθηκαν «κατασκευασμένα» αποτυπώματα

Χτες

Στοιχεία που βρέθηκαν στη μονοκατοικία «μαρτυρούν» την ερασιτεχνική προσπάθεια του δράστη να σκηνοθετήσει τη σκηνή του εγκλήματος

Ελεύθερος ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι τράβηξε καταλάθος φωτογραφία

Χτες

Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.