E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεσανατολικό: Νέο μέτωπο με ΗΠΑ και Ισραήλ ανοίγει ο Ερντογάν

Βέλη εξαπέλυσε ο Ερντογάν προς τις ΗΠΑ

Μεσανατολικό: Νέο μέτωπο με ΗΠΑ και Ισραήλ ανοίγει ο Ερντογάν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/10/2023 | 15:25

Νέα μέτωπα με Ισραήλ και ΗΠΑ άνοιξε ο Ταγίπ Ερντογάν. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μπάιντεν σε διάγγελμα του ανακοίνωσε πως θα στείλει αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ προκειμένου να βοηθήσει στην σύγκρουση με την Χαμάς.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν, εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής και ανέφερε πως μ’ αυτές στη Συρία και τη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ανέφερε ο Μπάιντεν για το αεροπλανοφόρο

Σε διάγγελμα του ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι «Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Θα στείλουμε το αεροπλανοφόρο και συζητάμε για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί. Είμαστε σε επικοινωνία. Θα μιλήσουμε με το Κονγκρέσο για να εγκριθει βοήθεια. Δεν είναι θέμα κομματικό, είναι θέμα παγκόσμιας ασφαλείας», τόνισε και πρόσθεσε:

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα υπάρχει βοήθεια από τις Μυστικές Υπηρεσίες για απελευθέρωση ομήρων, αλλά δεν ανέφερε εμπλοκή του αμερικανικού στρατού. Τόνισε, ωστόσο, στον Νετανιάχου ότι θα πρέπει να αντιδράσει σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν μια «πράξη απόλυτου κακού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς αντέδρασε ο Ερντογάν – Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έριξαν τουρκικο drone

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι «οι HΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο τους στο Ισραήλ. Τι δουλειά έχει το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ; Τι έρχεται να κάνει; Μαζί με τα πλοία που το συνοδεύουν, αλλά και με τα αεροσκάφη που μεταφέρει θα βομβαρδίσει και θα καταστρέψει τη Γάζα και θα κάνει βήματα για μεγάλες σφαγές».

O Ερντογάν κατηγόρησε την Ουάσιγκτον και για την κατάρριψη του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους την προηγούμενη εβδομάδα στη Συρία. «Σήμερα στη Συρία οι ΗΠΑ έχουν πάνω από 20 βάσεις. Τι δουλειά έχουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία; Tι γίνεται σε αυτές τις βάσεις; 23 βάσεις.

Δυστυχώς οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας. Οι HΠΑ ρίχνουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος μας· η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ; Δεν είμαστε μαζί; Oταν μας συμφέρει είμαστε εταίροι. Οταν όμως δεν μας συμφέρει πράττει διαφορετικά», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνέδεσε τις ΗΠΑ με τρομοκρατικές οργανώσεις

«Οι Αμερικανοί εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή». Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε άμεσα τις ΗΠΑ πως είναι αυτές που στηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις της περιοχής.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «δυστυχώς αυτή τη στιγμή όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις εκπαιδεύουν οι ΗΠΑ, τις εξοπλίζουν, τις στηρίζουν. Και μ’ αυτές τις οργανώσεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή μετατρέπουν όλη την περιοχή σε λουτρό αίματος! Αυτά πρέπει να τα δούμε».

Τι είπε για τις απώλειες της Χαμάς

Ο Ερντογάν θέλησε να τονίσει πως δεν πρέπει να εστιαστεί η προσοχή μόνο σε όσα κάνει η Χαμάς και αναφέρθηκε στις απώλειες της τρομοκρατικής οργάνωσης από τα ισραηλινά πυρά. «Αν κοιτάξουμε την κατάσταση μόνο για τη Χαμάς δεν θα ήταν δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες είναι οι απώλειες της Χαμάς και ποιες του Ισραήλ; Οταν εξετάζουμε αυτό, υπάρχει σοβαρή απώλεια μόνο για τη Χαμάς. Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβα είναι ότι υπάρχουν περίπου 750 νεκροί και 2.000 τραυματίες για τη Χαμάς.

Αλλά φυσικά υπάρχουν επίσης νεκροί, τραυματίες κ.λπ. και από την ισραηλινή πλευρά. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή δεν παρέχεται νερό στη Γάζα. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει. Δεν παρέχεται. Αναρωτιέμαι, πώς είναι τα νοσοκομεία στη Γάζα αυτή τη στιγμή; Λειτουργούν; Ολοι οι χώροι λατρείας και τα νοσοκομεία δέχονται ανελέητα χτυπήματα. Κανείς δεν λέει τίποτα γι’ αυτά που συμβαίνουν», δήλωσε ο Ερντογάν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Σήμερα

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Σήμερα

Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία ‑ Έχει παραισθήσεις

Σήμερα

Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Σήμερα

Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια»

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Σήμερα

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Σήμερα

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Σήμερα

Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Σήμερα

Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού

Ροδόπη: Αγνοείται αγρότης – Παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στον Λίσσο ποταμό

Σήμερα

Αγωνία για την τύχη του ηλικιωμένου από το χωριό Μίρανα - Τον ψάχνουν και δύτες από την 2η ΕΜΑΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.