E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισραηλινοί επιστρέφουν από όλο τον κόσμο για να πολεμήσουν

«Όλοι έρχονται, κανείς δεν λέει όχι»

Ισραηλινοί επιστρέφουν από όλο τον κόσμο για να πολεμήσουν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/10/2023 | 16:24

Κάποιοι ήταν στο ταξίδι του μέλιτος, άλλοι σπούδαζαν στο εξωτερικό, άλλοι οργάνωναν τη ζωή τους σε ξένες χώρες. Αλλά όταν το Ισραήλ κάλεσε τους εφέδρους και κήρυξε τον πόλεμο αυτή την εβδομάδα, η ανταπόκριση ήταν γρήγορη.

«Όλοι έρχονται. Κανείς δεν λέει όχι», δήλωσε ο Γιονάταν Στάινερ, 24 ετών, που επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη, όπου εργάζεται σε εταιρία τεχνολογίας, για να υπηρετήσει στην παλιά του μονάδα στον στρατό. «Αυτό είναι διαφορετικό. Είναι χωρίς προηγούμενο, οι κανόνες έχουν αλλάξει», δήλωσε, μιλώντας μέσω τηλεφώνου από τα σύνορα κοντά στον Λίβανο, όπου βρίσκεται το σύνταγμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ισραήλ έχει καλέσει στο όπλα έως 360.000 εφέδρους μετά την επίθεση του Σαββάτου από εκατοντάδες ενόπλους της Χαμάς. Οι περισσότεροι ήταν ήδη στο Ισραήλ την ώρα της επιστράτευσης –η μεγαλύτερη αυτού του είδους από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973. Αλλά πολλοί ήταν εκτός χώρας, για διάφορους λόγους και παράτησαν τα πάντα για να επιστρέψουν.

Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για την πλειονότητα των Ισραηλινών όταν γίνονται 18 ετών. Οι άνδρες υπηρετούν για 32 μήνες και οι γυναίκες για 24. Στη συνέχεια, οι περισσότεροι μπορεί να κληθούν σε μονάδες εφέδρων έως την ηλικία των 40, ή και μεγαλύτεροι, στην περίπτωση εθνικής έκτακτης ανάγκης. Σε περιόδους πολέμου, μάχονται δίπλα στα τακτικά στρατεύματα.

Ο Γιονάταν Μπούνζελ είχε μόλις ολοκληρώσει τη θητεία του φέτος, γεγονός που τον εξαιρεί από την άμεση υπηρεσία εφέδρου, και όπως πολλοί άλλοι Ισραηλινοί που απολύονται από τον στρατό, έφυγε για να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Βρισκόταν στην Ινδία όταν έγινε η επίθεση της Χαμάς και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να γυρίσει πίσω, μάζεψε τα πράγματά του και πήρε τον δρόμο της επιστροφής, πέντε μήνες νωρίτερα απ’ ό,τι σχεδίαζε. Το να φθάσει στο Τελ Αβίβ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο περίμενε. Αφού πέταξε στο Ντουμπάι, ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια για το Ισραήλ. Ωστόσο, μια εβραϊκή μκο, η La’aretz, παρενέβη και εξασφάλισε θέσεις για τον ίδιο και δύο φίλους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι Ισραηλινοί αναφέρουν πως τα τοπικά προξενεία τους προσφέρουν δωρεάν εισιτήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα, ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στα γκισέ της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El Al στη Νέα Υόρκη και προσφέρονται να αγοράσουν εισιτήρια για όποιον έχει επιστρατευθεί.

Ενώ πολλές ξένες αεροπορικές εταιρίες έχουν ακυρώσει πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, ισραηλινές αεροπορικές εταιρίες προσθέτουν πτήσεις σε δρομολόγια του εξωτερικού για να φέρουν πίσω κόσμο. Η El Al ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αυτό το Σάββατο πτήσεις από τις ΗΠΑ και την Ασία, ανατρέποντας μια πολιτική 40 ετών που όριζε ότι δεν γίνονται πτήσεις κατά το εβραϊκό Σάββατο. Η αεροπορική εταιρία δεν έχει πραγματοποιήσει σαββατιάτικες πτήσεις από το 1982, αλλά έλαβε ειδική άδεια από ραβίνους, που δήλωσαν ότι η προστασία της ζωής ξεπερνά τους θρησκευτικούς νόμους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.