E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο πρώην αρχηγός της Χαμάς αποκαλύπτει τις πηγές προέλευσης των όπλων και τι θα κάνουν τους ομήρους

Ο Χάλεντ Μεσάαλ διετέλεσε αρχηγός της Χαμάς μεταξύ 1996 και 2017.

Ο πρώην αρχηγός της Χαμάς αποκαλύπτει τις πηγές προέλευσης των όπλων και τι θα κάνουν τους ομήρους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/10/2023 | 15:31

Ο πρώην αρχηγός της Χαμάς, Χάλεντ Μασάαλ, έδωσε συνέντευξη το βράδυ της Πέμπτης στο σαουδαραβικό δίκτυο Al – Arabiya και συζήτησε για το σημερινό πόλεμο με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, κατά την διάρκεια της συζήτησης, η παρουσιάστρια έφερε τον πρώην αρχηγό της Χαμάς με το γεγονός ότι ο κόσμος συγκρίνει την οργάνωση με το Ισλαμικό Κράτος, μία εξαιρετικά σκληρή φονταμενταλιστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία διέπραξε φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση στο ερώτημα για την σύγκριση της Χαμάς με τον ISIS

Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι «Ισχυρίζεστε ότι η αντίσταση είναι νόμιμη στα μάτια σας, αλλά αυτό που είδε ο δυτικός κόσμος στις οθόνες του ήταν το κίνημα της Χαμάς να βλάπτει Ισραηλινούς πολίτες. Ο κόσμος συγκρίνει το κίνημα για το οποίο είστε υπεύθυνος, μεταξύ άλλων και για την εικόνα του στο εξωτερικό, με το ISIS.»

Ο Μεσάαλ, ο οποίος διετέλεσε από το 1996 έως το 2017 πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, της απάντησε: «Το Ισραήλ θα μας σκοτώσει, είτε ήμασταν αντίθετοι είτε όχι.»

Γιατί κρατά αιχμάλωτους τους ισραηλινούς στρατιώτες

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο πρώην ηγέτης της Χαμάς ανέφερε ότι η ένοπλη οργάνωση κρατά αιχμάλωτους πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες προκειμένου να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των κρατουμένων που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε ότι η αιφνιδιαστική επίθεση που διεξήγαγε η Χαμάς στο Ισραήλ ήταν «μια υπολογισμένη κίνηση που η οργάνωση έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών της.»

Ποιοι παρέχουν όπλα στην Χαμάς

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην υποστήριξη των αραβικών χωρών στην εκστρατεία και παραδέχθηκε: «Η Χεζμπολάχ και το Ιράν μας παρέχουν όπλα, εμπειρία και τεχνολογική υποστήριξη σε αυτή τη μάχη, αλλά απαιτούμε περισσότερα από αυτούς.

Είμαστε ικανοποιημένοι με την υποστήριξη που μας παρέχουν οι αραβικές χώρες και τη στάση τους στο πλευρό μας, αλλά τις καλούμε να παράσχουν περισσότερη υποστήριξη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με τους απώλειες στην Γάζα

Αναφερόμενος στα θύματα που έχουν θρηνήσει οι Παλαιστίνιοι πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε πως «Η Χαμάς και ο στρατιωτικός της βραχίονας εστιάζει τις επιθέσεις της στις κατοχικές δυνάμεις και τους στρατιώτες, αλλά σε όλους τους πολέμους υπάρχουν κάποιες απώλειες αμάχων.»

Παρ’ όλα αυτά, απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας και για το πλήγμα που υπέστησαν οι άμαχοι από τα πυρά των δυνάμεών τους: «Δεν στοχεύουμε επίτηδες αμάχους, παρόλο που τα όπλα μας δεν είναι αρκετά προηγμένα, ενώ το Ισραήλ διαθέτει αμερικανικά όπλα.»

Τι ανέφερε για την στήριξη Μπάιντεν στο Ισραήλ

Σε ερώτηση σχετικά με την κυβέρνηση Μπάιντεν και την υποστήριξη που παρέχει στο Ισραή, τόσο οικονομικά, όσο και στρατιωτικά, ο πρώην αρχηγός της Χαμάς τον κατηγόρησε για απανθρωπιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκείνοι «δεν βλέπουν τα νοσοκομεία και τα τζαμιά που υπέστησαν ζημιές και τα εγκλήματα πολέμου του σιωνιστικού στρατού στη γη της Γάζας.»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Σήμερα

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Σήμερα

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Σήμερα

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Σήμερα

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Σήμερα

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Σήμερα

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.