E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Χείμαρρος» η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Yπάρχουν πολλές ιστορίες που δε βγήκαν προς τα έξω... Έχω κακοποιηθεί πάρα πολλές φορές»

«Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες, ούτε η κορυφή του παγόβουνου δεν έχει βγει», τονίζει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

«Χείμαρρος» η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Yπάρχουν πολλές ιστορίες που δε βγήκαν προς τα έξω... Έχω κακοποιηθεί πάρα πολλές φορές»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 21/10/2023 | 18:06

Την Δάφνη Λαμπρόγιαννη φιλοξένησαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, η Ναταλία Γερμανού και η Ναταλία Αργυράκη στον καναπέ της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» στον Alpha. Μεταξύ άλλων, δε, η αγαπημένη μας ηθοποιός αναφέρθηκε από καρδιάς στο κίνημα metoo και όσες δύσκολες συνεργασίες έχει η ίδια συναντήσει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ειδικότερα, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μεγαλώσαμε μαζί με ανθρώπους που μας άδειασαν πολύ άσχημα και μιλάω για όλες αυτές τις ιστορίες που όλοι ακούσαμε στο metoo αλλά και όσες δεν ακούσαμε. Γιατί υπάρχουν πολλές ιστορίες που δεν βγήκαν προς τα έξω και δεν θα βγουν ποτέ. Ξέρω ότι στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που δεν ακούστηκαν, δηλαδή αυτό που έχει βγει δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπήρξε αυτή η εποχή που ενδυνάμωσε αυτούς τους ανθρώπους που είχαν αυτή τη διάθεση γιατί πρέπει να υπάρχει η διάθεση για να γίνεις αυτό το πράγμα. Είτε είσαι καλλιτέχνης είτε είσαι σε μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά, μπορείς μια χαρά να γίνεις ένας φανερός ή κρυφός βασανιστής ανθρώπων. Επειδή είναι πάρα πολύ δύσκολο και τώρα να φτάσουν αυτά τα πράγματα εκεί που πρέπει δικαστικά, πολλά δεν γίνονται γνωστά. Ίσως καλό θα ήταν όλο αυτό το lifestyle που δημιουργεί κάποια είδωλα πολύ εύκολα, γιατί χρειάζονται ώστε να καταναλωθούν, να μην ενδυναμώνονται άνθρωποι ελαφρά τη καρδία. Να μην τους κάνουμε Θεούς τόσο εύκολα και ίσως να ψάχνουμε και λίγο περισσότερο όταν κάνουμε τα πορτρέτα του για το τι άλλο μπορεί να συμβαίνει και δεν ξέρω τι μπορεί να βγει στον αέρα».


«Σε εμάς όταν βγήκαν αυτά τα πράγματα προς τα έξω, μας έριξαν μια μεγάλη ευθύνη ότι «ξέρατε πράγματα και δεν μιλάγατε». Κατ’ αρχάς, όχι, δεν ξέραμε αυτά τα πράγματα και όσοι τα ήξεραν και δεν μίλαγαν, είναι το ίδιο εγκληματίες. Ξέραμε κακές συμπεριφορές, τις είχαμε αποδεχθεί γιατί έπρεπε να δουλεύουμε και ζούσαμε σε ένα πλαίσιο που οι γυναίκες πρέπει να αντέχουν για να έχουν δουλειά και να καταφέρουν οι «αδύναμοι» να κάνουν αυτό που θέλουν, αλλά στην ουσία όχι δεν ξέραμε».

«Όταν ξεκίνησε το metoo στην Ελλάδα και ακούγαμε ήδη για αυτό στην Αμερική, ήμουν από αυτούς που πολύ γρήγορα είπε «ναι, ρε συ, καλά τώρα το θυμήθηκαν; Έκανες πρώτα καριέρα και μετά από 20 χρόνια θυμήθηκες ότι είχες περάσει άσχημα». Δεν πέρναγε δηλαδή από το μυαλό μου ότι μπορεί να έχω βιώσει και εγώ. Μετά άρχισα να βλέπω στοιχεία και να αναλογίζομαι τη δική μου ζωή. Όπου εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μίλαγε τότε και μιλάει πάντα και αντιστέκεται και προσπαθεί να πιάσει το χέρι του διπλανού που μπορεί να είναι πιο αδύναμος από χαρακτήρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


«Όταν λοιπόν άρχισα να καταλαβαίνω τι έχει συμβεί, άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχει συμβεί και σε μένα, που θεωρούσα ότι εγώ δεν έχω πάθει τίποτα. Έχω κακοποιηθεί πάρα πολλές φορές και πολύ σοβαρά. Απλώς, επειδή κατάφερνα να πηγαίνω παρακάτω, δεν το θεωρούσα κακοποίηση. Έτσι μαθαίνουμε ότι εσύ πρέπει να τα βγάλεις πέρα, όχι ο άλλος που σου επιτίθεται, να μην σου επιτίθεται. Επίσης, κατάλαβα το πόσο κοστίζει να αντιστέκεσαι και το έχω πληρώσει με την υγεία μου… Δεν ξέρω πόσες φορές έχω μπει στο νοσοκομείο, δεν ξέρω πόσες εγχειρήσεις έχω κάνει » συμπλήρωσε, ακόμα, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη στην ψυχαγωγική εκπομπή του Alpha.

«Συνειδητοποίησα ότι δουλεύω όλη τη ζωή μου, από τότε που ενηλικιώθηκα σαν γυναίκα και σαν επαγγελματίας και έχω μάθει με το ένα χέρι να κρατάω κόντρα και με το άλλο να καταφέρνω να κάνω όλα τα άλλα. Θέλω και τα δυο μου χέρια όταν δουλεύω. Δεν θέλω να μου την πέφτει κανένας, δεν θέλω να μου επιτίθεται κανένας, θέλω να έχω ελεύθερα τα χέρια και το σώμα και την ψυχή μου για να συνεργάζομαι»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αδημοσίευτο βίντεο από την τελευταία πρόβα της Μαίρης Λίντα πριν φύγει από κοντά μας

Σήμερα

Σπάνια πλάνα από την πρόβα τζενεράλε της τελευταίας συναυλίας της, στις 3 Δεκεμβρίου 2017, έρχονται στο φως μετά τον θάνατό της σε ηλικία 91 ετών.

Νανά Βενέτη: Το είδωλο της δεκαετίας του `80 ποζάρει με μπικίνι σαν να μην πέρασε μέρα

Σήμερα

Η Νανά Βενέτη, σύμβολο ομορφιάς των `80s, εμφανίζεται με μπικίνι και εντυπωσιάζει όλους

Βάνα Μπάρμπα: Νέο πένθος για την ηθοποιό – «Θα σε αγαπώ για πάντα όπου κι αν βρίσκεσαι»

Σήμερα

Η ηθοποιός μοιράστηκε συγκινητικό μήνυμα στο Instagram για την απώλεια αγαπημένου προσώπου, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Η Ζιζέλ γιορτάζει τα 46α γενέθλιά της με λεοπάρ μπικίνι – δείτε πώς ευχαρίστησε τους θαυμαστές της

Σήμερα

Το 46χρονο μοντέλο μοιράστηκε συγκινητικό μήνυμα ευγνωμοσύνης και εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον εορτασμό των γενεθλίων της.

Αυτός είναι ο influencer που φωτογραφήθηκε γυμνός μπροστά στο άγαλμα του Καραμανλή

Σήμερα

Ο επιχειρηματίας και influencer με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram βρέθηκε στο επίκεντρο μετά το πρωτοφανές περιστατικό

Ο Έλον Μασκ είπε «Είμαι μέσα» σε πρόταση για την Οδύσσεια στα αρχαία ελληνικά ‑ ποιος θα τη σκηνοθετήσει

Σήμερα

Ο δισεκατομμυριούχος εκδήλωσε δημόσια την προθυμία του να χρηματοδοτήσει με 100 εκατ. δολάρια κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

«Απίστευτος πισινός!»: Η Σαρλίζ Θερόν είδε τον Ματ Ντέιμον χωρίς στολή και δεν κρατήθηκε

Σήμερα

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε το «παράπτωμά» της στα γυρίσματα της «Οδύσσειας» του Νόλαν, σε συνέντευξή της κατά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο.

Η πρώην ποpνοσταρ Μία Καλίφα κέρδισε 650.000 δολάρια ποντάροντας στο Μουντιάλ – Δείτε το στοίχημά της

Σήμερα

Η πρώην πορνοστάρ είχε ποντάρει 1 εκατομμύριο δολάρια στην κατάκτηση του τίτλου από την Ισπανία και εισέπραξε συνολικά 1,65 εκατ. δολάρια.

Μπαρτζώκας: Δάκρυσε μιλώντας για τον πατέρα του – Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τη συγκίνησή του

Σήμερα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποτίει φόρο τιμής στον πατέρα του, Ανδρέα Μπαρτζώκα, έναν από τους 27 πολιτικούς κρατούμενους που απέδρασαν από τις φυλακές Βούρλων το 1955.

Μαίρη Λίντα: «Μεγάλο μου λάθος ήταν ο χωρισμός από τον Χιώτη» ‑ Τι είχε εξομολογηθεί για τη σχέση τους

Σήμερα

Ο έρωτας που σημάδεψε μια ζωή, το βραχιόλι που έγινε η αιτία του χωρισμού και οι τύψεις μετά τον θάνατό του

Ντορέττα Παπαδημητρίου: Βουτιές σε ποταμό με μαύρο μπικίνι

Σήμερα

Η παρουσιάστρια αναζήτησε δροσιά σε κρυστάλλινα νερά ποταμού μέσα σε καταπράσινο δάσος, μακριά από τους 40 βαθμούς της Αθήνας.

Pedro Pascal και Ebon‑Moss Bachrach στην Ελλάδα: Σε ποιο νησί τους εντόπισε τουρίστας με το μαγιό

Σήμερα

Ένας Γερμανός τουρίστας τους κατέγραψε στην παραλία και το βίντεο έγινε viral στο TikTok.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.