E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Rakuten Viber παρουσιάζει ένα λογαριασμό για μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η Rakuten Viber παρουσιάζει ένα λογαριασμό για μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/10/2023 | 10:58

Η νέα λύση αποτελεί το πρώτο βήμα της επέκτασης της στρατηγικής της υπερεφαρμογής προς την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών, με ένα καινούργιο σετ εργαλείων που αναβαθμίζει την ψηφιακή τους παρουσία στην πλατφόρμα.

Η Rakuten Viber, η κορυφαία εφαρμογή για ασφαλή και ιδιωτική επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και φωνής, παρουσίασε ένα δωρεάν λογαριασμό για τους ιδιοκτήτες μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πρώτο βήμα της νέας στρατηγικής επέκτασης του Viber προς τον κόσμο των επιχειρήσεων. Με την προσθήκη περισσότερων εργαλείων, η υπερεφαρμογή ενισχύει περαιτέρω το επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο και ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους ώστε να χτίσουν την ψηφιακή τους παρουσία, να ενισχύσουν το engagement των πελατών τους και να προωθήσουν τις πωλήσεις τους στην πλατφόρμα. Η ελληνική αγορά είναι μία από τις δύο πρώτες παγκοσμίως, μαζί με τις Φιλιππίνες, όπου προσφέρεται η νέα λύση, με τη διάθεση του νέου προϊόντος να ακολουθεί σταδιακά και στον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Viber κατέχει μερίδιο διείσδυσης 91% στα smartphones στην Ελλάδα. Η πολυσυλλεκτική και αφοσιωμένη κοινότητα των χρηστών του το καθιστά ελκυστική επιλογή για επιχειρήσεις που επιθυμούν να παρέχουν εξατομικευμένες εμπειρίες στην πελατεία τους. Το περασμένο έτος, το Viber κατέγραψε μια εντυπωσιακή αύξηση μεγέθους 176% στη δημιουργία επιχειρηματικών λογαριασμών αλλά και μια εντυπωσιακή άνοδο 38% στα εισερχόμενα επαγγελματικά μηνύματα. Βασιζόμενο σε αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση για την αλληλεπίδραση επιχείρησης και χρήστη μέσω της εφαρμογής, το Viber ανακοινώνει ένα πακέτο εργαλείων που έχει σκοπό να βοηθήσει τις εταιρείες μικρού και μεσαίου μεγέθους να φτάσουν σε νέους πελάτες, αλλά και να χτίσουν και να διατηρήσουν την αφοσίωση των υπαρχόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να ανοίξουν και να διαχειριστούν ένα νέο επαγγελματικό λογαριασμό χωρίς κόστος, για να αλληλοεπιδρούν εύκολα με πελάτες, να διαχειρίζονται τις απορίες τους, να βελτιώσουν την ευκολία ανακάλυψης της επιχείρησής τους από νέο κοινό και να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους.

Οι νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Δημόσιο επαγγελματικό προφίλ: Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα δημόσιο επαγγελματικό προφίλ το οποίο θα μπορεί κανείς να βρει εύκολα μέσω του πεδίου αναζήτησης και που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Το προφίλ μπορεί να κοινοποιηθεί στους πελάτες μέσα στην εφαρμογή ή ακόμη και σε κοινό που δε χρησιμοποιεί ακόμη το Viber.

- Επικοινωνία 1-προς-1 με τον πελάτη: Οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταποκριθούν αμέσως στα αιτήματα των πελατών μέσω άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

- Εύκολη αναζήτηση μέσω Viber: Οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να συναντούν και να διατηρούν πιστούς πελάτες στην εφαρμογή που εκείνοι προτιμούν για τις καθημερινές τους συνομιλίες: οι δυνητικοί πελάτες μπορούν να ανακαλύπτουν τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες αναζητώντας το όνομα μιας επιχείρησης ή την κατηγορία δραστηριοποίησής της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ειδικοί φάκελοι συνομιλίας: Οι επιχειρηματίες μπορούν να αποθηκεύουν τα μηνύματα των πελατών τους με βολικό τρόπο, ξεχωριστά από τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάζουν με την οικογένεια και τους φίλους τους. Οι χρήστες θα έχουν επίσης εύκολη πρόσβαση σε έναν ξεχωριστό φάκελο εισερχομένων για την αποθήκευση των συνομιλιών τους με τις επιχειρήσεις.

- Κατάλογος προϊόντων: Οι επιχειρήσεις μπορούν να προσθέσουν εύκολα νέα προϊόντα ή υπηρεσίες στον κατάλογό τους. Οι πελάτες μπορούν να εξερευνήσουν και να κάνουν κάποια ερώτηση για τα προϊόντα, στέλνοντας απευθείας στη συνομιλία το σύνδεσμο σε κάποιο προϊόν.

Ο Ritesh Shah, VP of Fintech and Business Solutions στη Rakuten Viber, αποκάλυψε στοιχεία από την αρχική έρευνα της εταιρείες, σύμφωνα με την οποία η διατήρηση και η αύξηση των πελατών είναι μεταξύ των πιο δύσκολων αποστολών για την πλειονότητα των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς πολλές αγωνίζονται να επιβιώσουν λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού. «Από τώρα και στο εξής, κάθε μικρή τοπική επιχείρηση μπορεί να ανοίξει έναν λογαριασμό στο Viber και να ενισχύσει την ψηφιακή της παρουσία χωρίς κόστος, με τρόπο γρήγορο και εύκολο», πρόσθεσε ο Shah.

Η εταιρεία προγραμματίζει επίσης να εισάγει χαρακτηριστικά όπως προωθητικά μηνύματα, φωνητικές κλήσεις και γρήγορες, αυτόματες απαντήσεις που θα βοηθήσουν την επικοινωνία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αλλάξει επίπεδο. Σύντομα θα παρουσιαστούν στην αγορά πακέτα υπηρεσιών επί πληρωμή, βασισμένα στα σχόλια των χρηστών, ως επέκταση του αρχικού πακέτου δωρεάν επιχειρηματικών εργαλείων self-service.

Η νέα υπηρεσία ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα το πρωί στην Αθήνα. Η ανώτερη διοίκηση της Rakuten Viber και οι στρατηγικοί συνεργάτες της υπερεφαρμογής στην Ελλάδα παρουσίασαν αναλυτικά τη νέα λύση και μοιράστηκαν πρόσφατες τάσεις της βιομηχανίας.

Ο Atanas Raykov, VP of Growth στη Rakuten Viber, μίλησε για τη σημασία της ελληνικής αγοράς για το Viber μέσα από τη σταδιακή του εξέλιξη σε μια υπερεφαρμογή με υπερτοπική προσέγγιση και στιβαρό οικοσύστημα στη χώρα μας.

Ο Αθανάσιος Ράπτης, CEO του Χρυσού Οδηγού, παρουσίασε δεδομένα σχετικά με την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων στη χώρα. Επεσήμανε ότι παρά τη θετική τάση της ψηφιοποίησης, με το 67% να έχει ή να προγραμματίζει να διαφημιστική παρουσία online, η πλειονότητα των μικρών επιχειρήσεων υστερεί σε σχέση με τις παγκόσμιες τάσεις.

Η Μαίρη Συνατσάκη, influencer στο χώρο του lifestyle και της ομορφιάς, και μία από τις επιχειρηματίες που δοκίμασαν τη νέα υπηρεσία σε beta μορφή, παρουσίασε τον νέο της επαγγελματικό λογαριασμό και εξήγησε πώς αυτός επηρέασε θετικά το engagement τόσο με υπάρχοντες όσο και με νέους πελάτες: «Χρησιμοποιώ το Viber για την επικοινωνία με τους πελάτες μου εδώ και πολύ καιρό. Με τον νέο επαγγελματικό μου λογαριασμό, η αλληλεπίδραση είναι πολύ πιο εύκολη, προσωπική και αποτελεσματική».

Μάθετε περισσότερα στο https://lp.viber.com/smbgr 

Σχετικά με τη Rakuten Viber:

Στη Rakuten Viber, συνδέουμε τους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι ή πού βρίσκονται. Οι χρήστες μας σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες όπως οι συνομιλίες ένας - προς - έναν, βιντεοκλήσεις, ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων, ενημερώσεις και συζητήσεις των χρηστών με τα αγαπημένα τους δημόσια πρόσωπα και brands. Διασφαλίζουμε για τους χρήστες μας ένα ασφαλές και δωρεάν περιβάλλον για να μοιράζονται τα συναισθήματά τους.

Η Rakuten Viber είναι μέλος της Rakuten Inc., παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Αποτελεί την επίσημη εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων των Golden State Warriors.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το αγαπημένο σου γλυκό αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου

QUIZ Σήμερα

Τι λέει η βάφλα και τι το cheesecake για σένα

Ένα από τα πιο διάσημα έργα τέχνης κρύβει μια θλιβερή ιστορία πίσω του

Σήμερα

Το έργο του Βέλγου σουρεαλιστή Rene Magritte «Οι εραστές» είναι το πρώτο από μια σειρά τεσσάρων έργων με το ίδιο θέμα

Σαν σήμερα: Η προβολή του ντοκιμαντέρ που μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά της χούντας

Σήμερα

Χιλιάδες νέοι βρέθηκαν στο Σύνταγμα για ένα εισιτήριο

Σαν σήμερα: Η αποζημίωση του ελληνικού κράτους στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Χτες

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πόσα χρήματα θα ζητούσες για να κάνεις τον φίλο κάποιου;

Προχτές

Και όμως στις ΗΠΑ πλήρωνουν για λίγη παρέα

Σαν σήμερα: Η δολοφονία του γκέι ακτιβιστή Χάρβεϊ Μίλκ

Προχτές

Μια σπουδαία μορφή για το κίνημα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.