.
E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαίρη Χρονοπούλου: Διάρρηξη στο σπίτι της στην Παιανία ‑ Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές διερευνούν το συγκεκριμένο περιστατικό

Μαίρη Χρονοπούλου: Διάρρηξη στο σπίτι της στην Παιανία ‑ Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2023 | 12:56

Συναγερμός χτύπησε στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου στην Παιανία, τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του παιδιού», στο οποίο κι άφησε το σπίτι η ηθοποιός, μετά τον θάvατό της, οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν αμέσως στο σημείο, για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για διάρρηξη.

Αστυνομικοί που ήταν σε βραδινή περιπολία μετέβησαν στο σημείο άμεσα, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να μη γίνουν περισσότερες φθορές στο σπίτι και την περιουσία της ηθοποιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πόρτες του σπιτιού είχαν παραβιαστεί, ενώ ο συναγερμός είχε αφαιρεθεί βiαια κι είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν κουβά με νερό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του παιδιού»: «Ξημερώματα Τρίτης 24 Οκτωβρίου, το "Χαμόγελο του Παιδιού" ειδοποιήθηκε για εισβoλή από την ενεργοποίηση του συναγερμού, που είναι τοποθετημένος στο σπίτι, πως στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου στην περιοχή της Παιανίας, πραγματοποιήθηκε διάρρηξη από αγνώστους.

Στην περιοχή αλλά και γύρω από το σπίτι, πραγματοποιούνταν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται, συχνές περιπολίες από τη γνωστή εταιρεία security, και μόλις έγινε η εισβoλή ενημερώθηκαν άμεσα οι Αστυνομικές Αρχές αλλά και "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρέμβαση των Αστυνομικών αρχών έγινε ταχύτατα, καθώς κατέφθασαν στο σπίτι σε χρονικό διάστημα 8 λεπτών από την ενημέρωσή τους, γεγονός που διασφάλισε να μη γίνουν περισσότερες φθορές στο σπίτι αλλά και την περιουσία της εκλιπούσης, Μαίρης Χρονοπούλου. Οι πόρτες είχαν παραβιαστεί και υπήρχαν διακριτά σημάδια της διάρρηξης, καθώς ο χώρος ήταν αναστατωμένος, και υπήρχαν αντικείμενα άτακτα ριγμένα στον χώρο.

Ο συναγερμός είχε αφαιρεθεί βiαια και είχε τοποθετηθεί σε ένα κουβά με νερό, προκαλώντας του βραχυκύκλωμα. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" υπέβαλλε άμεσα, έγκληση κατά παντός υπευθύνου για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές διερευνούν το συγκεκριμένο περιστατικό».

Αίτημα να σφραγιστεί το σπίτι της Mαίρης Χρονοπούλου – Ποιοι διεκδικούν την κινητή περιουσία της

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται πως, το γραφείο του δικηγόρου Δημήτρη Χατζημιχάλη, λίγες ημέρες μετά τον θάνατo της Μαίρης Χρονοπούλου, κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο να σφραγιστεί το σπίτι της προκειμένου να καταγραφεί η κινητή της περιουσία. Όπως είναι γνωστό, η ακίνητη περιουσία και το σπίτι της ανήκουν πλέον στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», η ηθοποιός φαίνεται ότι δεν έχει αφήσει πίσω της επίσημα έγγραφα ή διαθήκη -η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιας ακούγεται απλά ως πιθανότητα-, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας. Ωστόσο, σύμφωνα με απόσπασμα βίντεο το οποίο μεταδόθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή -και όχι ολόκληρο-, η Μαίρη Χρονοπούλου φέρεται ότι έδωσε την έγκρισή της στο να χρησιμοποιηθούν τα αντικείμενα του σπιτιού της από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Με την προϋπόθεση όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρη Χατζημιχάλη, ότι θα μετατραπεί το σπίτι όπου διέμενε σε μουσείο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου, είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.
Παρόλα αυτά, μετά τον θάvατό της ηθοποιού δεν ακολούθησε καμία επίσημη δήλωση ή δέσμευση για κάτι τέτοιο από τον Κώστα Γιαννόπουλο. Αυτό οδήγησε τον κύριο Χατζημιχάλη στο να συντάξει αίτημα και να το υποβάλει στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού όπου διέμενε η Μαίρη Χρονοπούλου, προκειμένου να γίνει απογραφή των αντικειμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αίτημα εκκρεμεί προκειμένου να προχωρήσει η σφράγιση και η καταγραφή των αντικειμένων. Στην περίπτωση όμως που ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι της ηθοποιού σε μουσείο, τότε πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των αντικειμένων αυτών, προκειμένου μελλοντικά να ιδρυθεί μουσείο σε διαφορετική τοποθεσία.

Ο Δημήτρης Χατζημιχάλης εμφανίστηκε στη «Super Κατερίνα» την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου με στόχο να αποσαφηνίσει την κατάσταση. Αρχικά, είπε: «Κατέθεσα εγώ στο Ειρηνοδικείο στο Κορωπί προκειμένουνου να γίνει η σφράγιση και η απογραφή των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται στο σπίτι της Μαίρης, δεδομένου ότι αυτά τα πράγματα τουλάχιστον με τα στοιχεία που εμείς διαθέτουμε δεν είχαν δωρηθεί στο "Χαμόγελο του παιδιού". Υπήρχε βέβαια μια επιθυμία της Μαίρης…».

Και συνέχισε: «Τα κινητά δεν είχαν δοθεί, υπήρχε μια πρόθεση και της Μαίρης και του κυρίου Γιαννόπουλου για τη δημιουργία ενός μουσείου και να μένανε τα πράγματα εκεί εφόσον φυσικά γινόταν το μουσείο. Βέβαια, εκ των υστέρων, εγώ δεν άκουσα τον κύριο Γιαννόπουλου να ξαναδιατυπώνει αυτή την πρόθεση. Μόνο είπε ότι ήθελε να βάλει μια επιγραφή που να λέει: "Εδώ έζησε η Μαίρη Χρονοπούλου που αγαπούσε τα παιδιά"».

Έπειτα πρόσθεσε: «Οπωσδήποτε πρέπει να γίνει απογραφή, ότι είναι να γίνει μετά πρέπει να γίνει πριν. Βλέπετε υπάρχουν πράγματα αξίας, και αυτά τα πράγματα έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί ανήκαν στη Μαίρη. Δεν μπορεί μια περιουσία που υπάρχει εκεί να μένει έκθετη» τόνισε ο δικηγόρος.

Επίσης, ανέφερε: «Ανεξάρτητα του τι θέλει ο κύριος Γιαννόπουλος, εγώ έκανα αυτή την ενέργεια, ο νόμος λέει ότι και αυτεπάγγελτα η δικαστική αρχή μπορεί να διατάξει τη σφράγιση και την απογραφή. Πρέπει να καταγραφούν και να είναι κάποιος υπεύθυνος και θεματοφύλακας αυτών των πραγμάτων. Δεν μπορούν να υπάρχουν έκθετα πράγματα».

Σχετικά με το αν έχει επικοινωνήσει ή όχι με τον κύριο Γιαννόπουλου, απάντησε: «Επικοινώνησα με τον κύριο Παπαδόπουλο, τον Χάρη και με κάποιους άλλους, αλλά υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία με τον κύριο Γιαννόπουλο. Εμείς θέλουμε ως φίλοι της Μαίρης να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις, επίσημα» υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Στο τέλος, είπε κλείνοντας: «Μου είπε η υπεύθυνη του Ειρηνοδικείου ότι θα το δρομολογήσει το συντομότερο και θα κληθεί και ο κύριος Γιαννόπουλος για να πει και εκείνος τι προτίθεται».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γνωστός ράπερ εγκαταλείπει τη μουσική για να αφιερωθεί στον Χριστό

Σήμερα

Ο ράπερ Daddy Yankee, γνωστός από το χιτ Despacito ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική για να ακολουθήσει το δρόμο του Χριστού.

Πελάτες πληρώνουν εστιατόριο για να τρώνε χαστούκια από τις σερβιτόρες

Σήμερα

Μήπως να το δούνε οι Έλληνες επιχειρηματίες της εστίασης;

Πέθανε στα 36 της η πoρνοστάρ, Sophie Anderson δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του συντρόφου της

Σήμερα

Στη βιομηχανία του πορνό από το 2017, γνωστή για τις πολλές πλαστικές επεμβάσεις της και μητέρα τεσσάρων παιδιών, η ηθοποιός ερωτiκών ταινιών

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Του είπα ψέματα, ο γάμος μας θα κοστίσει γύρω στις 50.000 ευρώ»

Σήμερα

«Δεν μου έχει πει ποτέ όχι, μου τα κάνει όλα. Με έχει βασίλισσα», είπε η Ελίζαμπεθ Ελέτσι για τον αγαπημένο της, τον Νεκτάριο

«Τα παιδιά μου έμαθαν από το ίντερνετ πώς πέθανε ο μπαμπάς τους»

Σήμερα

«Έψαξαν και το ανακάλυψαν πριν τέσσερα χρόνια» δήλωσε η σύζυγος του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, που δολοφονήθηκε πριν πέντε χρόνια

«Σάστισε» ο Αντώνης Κανάκης: Το θέμα που τον δυσκόλεψε on air ‑ «Δεν μπορώ, αλήθεια... Τι ζούμε, Θεέ μου;»

Σήμερα

«Δεν μπορώ… Αυτό που σας λέω τώρα είναι γεγονός, είναι η αλήθεια» - Γιατί «ζορίστηκε» στο Ράδιο Αρβύλα

Τα πήρε ο Έλον Μασκ με την Πάρις Χίλτον αφού απέσυρε τις διαφημίσεις της

Σήμερα

«Για να είμαι ειλικρινής, η διαφημιστική της καμπάνια δεν ήταν και τόσο πειστική» έφραψε ο μεγιστάνας

Γιάννης Στάνκογλου: Αυτή είναι η νέα σύντροφος του ηθοποιού

Σήμερα

Το ειδύλλιο που λέγεται ότι ξεκίνησε το καλοκαίρι, η απάντηση του ηθοποιού και η «συγγνώμη» της Τσιμτσιλή

Βρετανικά Βραβεία Μόδας: Η τολμηρή εμφάνιση της Κιμ Χνίζντο

Σήμερα

Το μοντέλο από τη Γερμανία δεν άφησε πολλά στα φαντασία με την εμφάνισή της

Αυτά τα 3 ζώδια ανυπομονούν να γνωρίσουν την αδερφή ψυχή τους

Σήμερα

Θα δυσκολευτούν αρκετά να βρουν το άλλο τους ολόκληρο

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.