E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Σπαρτιάτες»: Η Βουλή θα αποφασίσει για τους 11 βουλευτές

Μετά από παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλούνται να παράσχουν εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων

«Σπαρτιάτες»: Η Βουλή θα αποφασίσει για τους 11 βουλευτές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/10/2023 | 16:03

Στη Βουλή μεταφέρθηκε το θέμα της έρευνας που αφορά βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Υπενθυμίζεται πως 11 βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» μετά από παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλούνται να παράσχουν εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» κλήθηκαν από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για εξηγήσεις καθώς το εισαγγελικό έγγραφο ερευνά πιθανή εμπλοκή τους με το κόμμα Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο είναι ύποπτοι ότι «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Συγκεκριμένα, λοιπόν, την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να αποφανθεί η Βουλή, ως προς τη χορήγηση ή μη της απαιτούμενης άδειας, για την εξέταση ως υπόπτων των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες»

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι οι: 1. Αθανασίου Χαλκιά, 2. Χαράλαμπου Καστιβαρδά, 3. Γεωργίου Μανούσου, 4. Αλέξανδρου Ζερβέα, 5. Ιωάννη Δημητροκάλλη, 6. Διονυσίου Βαλτογιάννη, 7. Γεωργίου Ασπιώτη, 8. Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, 9. Ιωάννη Κόντη, 10. Πέτρου Δημητριάδη και 11. Κωνσταντίνου Φλώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την απόφαση για τη χορήγηση της άδειας ή μη, προκειμένου οι «11» να καταθέσουν ως ύποπτοι, θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής, την μεθεπόμενη εβδομάδα, με βάση την εισήγηση της επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Τι αναφέρει το έγγραφο για τους βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες»

Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο, που εστάλη στον Πρόεδρο της Βουλής:

«Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Επιπλέον δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντάσεις και «ομηρικοί» καβγάδες σε πολυκατοικίες για πετρέλαιο και κοινόχρηστα

Σήμερα

Τις καταγγελίες για απλήρωτα κοινόχρηστα που πληθαίνουν, πλαισιώνουν οι διαφωνίες για το πετρέλαιο θέρμανσης

Χαμάς: Νεκρό το βρέφος 10 μηνών που ήταν ανάμεσα στους ομήρους

Σήμερα

Η μητέρα και ο αδελφός του βρέφους, 4 ετών, επίσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τη Χαμάς

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης Έμμας: «Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

Σήμερα

«Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη»

Τι είναι το απαγορευμένο Snus που προκάλεσε τις λιποθυμίες μαθητών στο Ηράκλειο

Σήμερα

Η προμήθειά του γίνεται μέσω ηλεκτρονικών αγορών

Επίθεση Ρίσι Σούνακ κατά Κυριάκου Μητσοτάκη: «Όταν άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν»

Σήμερα

Επιμένει ο Ρίσι Σούνακ στην τακτική της απρέπειας απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Δάνειο από το Βρετανικό μουσείο η Υδρία του Μειδία

Σήμερα

Μετά από 250 χρόνια επιστρέφει στην Αθήνα

Έκθετος ο Σούνακ: Θύμωσε και τους Βρετανούς

Σήμερα

«Μικροπρέπεια» η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Συναγερμός σε Γυμνάσιο στην Κρήτη: Παιδιά βρέθηκαν ημιλιπόθυμα σε τουαλέτα σχολείου

Σήμερα

Στικάκια νικοτίνης για διακοπή του καπνίσματος έστειλαν τα παιδιά στο νοσοκομείο - Πρόκειται για δύο 14χρονες και έναν 15χρονο που μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να παρατείνει για τέσσερις ημέρες την ανακωχή

Σήμερα

Η ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εκπνέει αύριο, Πέμπτη, το πρωί

Ποιοι οδηγοί θα χάσουν το δίπλωμά τους για πέντε χρόνια

Σήμερα

Πρόκειται για πέντε σοβαρές παραβάσει

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.