E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

28η Οκτωβρίου: «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες» ‑ Το μήνυμα του Ίκαρου της ομάδας «ΖΕΥΣ»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην πατρίδα

28η Οκτωβρίου: «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες» ‑ Το μήνυμα του Ίκαρου της ομάδας «ΖΕΥΣ»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 28/10/2023 | 14:00

Ιδιαίτερη στιγμή στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ήταν η πτήση του σμηναγού Χρήστου Πάρι Χαρίτου με το μαχητικό αεροσκάφος F-16, μέλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων "ΖΕΥΣ" της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη διάρκεια της επίδειξης της ομάδας «ΖΕΥΣ» στον ουρανό της πόλης, ο Ίκαρος Χ. Χαρίτος έστειλε το μήνυμά του, στο οποίο ανέφερε: «Καλημερα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα, μονο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμη και δοξα σε εκεινους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την εξέδρα των επισήμων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Ποιος είναι ο Ίκαρος της Ομάδας «ΖΕΥΣ», Χρήστος - Πάρις Χαρίτος

«Το να γίνω πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το όνειρο από τα παιδικά χρόνια και είμαι πολύ ευγνώμων που το κατάφερα. Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το αγαπάς πολύ για το φέρεις εις πέρας. Έχει πολλές απαιτήσεις και πολλές ώρες δουλειάς, όταν όμως τα καταφέρεις σου δίνει πίσω πάρα πολλά πράγματα», δήλωσε προ ημερών ο σμηναγός (Ι) Χαρίτος στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ Πρακτορείο 104.9FM. Με το χαρακτηριστικό ψύχραιμο βλέμμα των χειριστών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο ίδιος απάντησε σε ερωτήσεις για την πορεία του μέχρι την ανάληψη καθηκόντων ως Ιπτάμενου Επίδειξης της Ομάδας «ΖΕΥΣ» κατά τη διάρκεια πρόσφατου αεροπορικού σόου που έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Δύο διαφορετικές εμπειρίες, ένας κορυφαίος επαγγελματισμός

Ο Σμηναγός (Ι) Χαρίτος πετάει σε κανονικές αποστολές με μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και είναι μέλος της ομάδας «ΖΕΥΣ» από το 2014. «Στην ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 έχω περάσει μέσα από πολλά πόστα, έχω υπάρξει o narator (σ.σ το στέλεχος που περιγράφει το πρόγραμμα επίδειξης στους παρευρισκόμενους) όπως και μέλος της ομάδας καταγραφής της επίδειξης του «ΖΕΥΣ». Φέτος επελέγην να γίνω ο Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας», εξήγησε, περιγράφοντας την πορεία του μέχρι τα χειριστήρια του «ΖΕΥΣ» και με αφορμή την εναέρια επίδειξη που θα κάνει κατά την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα οι κανονικές αποστολές και αυτό που κάνεις σε μια πτήση επίδειξης της ομάδας «ΖΕΥΣ» που έχουμε αναλάβει ως Ομάδα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που το φέρνουμε εις πέρας με αυτό τον τρόπο και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό», σημείωσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος βιώνει το 2023 ως την πρώτη του σεζόν στο ρόλο του Ιπτάμενου Επίδειξης της Ομάδας «ΖΕΥΣ» και ήδη με την ομάδα μέσα στην τρέχουσα χρονιά έχει συμμετάσχει στο αεροπορικό σόου "Meeting National de l'Air - 70 ans de la Patrouille de France" στο Salon-de-Provence στη Γαλλία τον περασμένο Μάιο, στο «International AIR SHOW Radom 2023» στην Πολωνία, όπως και στη διοργάνωση Belgian Air Force Days 2023. ο Σμηναγός (Ι) Χαρίτος χαρακτήρισε τις εν λόγω εμπειρίες ως συναρπαστικές και πρόσθεσε: «Οι συμμετοχές αυτές είναι συναρπαστικές για εμάς, καθώς βλέπουμε τόσο τον κόσμο που ήταν πολύς, όσο και τις πολλές συμμετοχές με πληθώρα αεροσκαφών... Εκτιμώ πως σε όλες αυτές τις συμμετοχές της Ομάδας «ΖΕΥΣ» (σ.σ στα αεροπορικά σόου εκτός Ελλάδας) άρεσε το πρόγραμμά μας», σχολίασε ο έμπειρος χειριστής.

Για τη νέα αυτή εμπειρία δήλωσε ότι νιώθει ευγνώμων και τόνισε: «Πάντα ήθελα να καταφέρω να πετάξω με ένα F-16 Block 52+ και εφόσον το κατάφερα, είχα και την τύχη η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων να έχει έδρα τη Σούδα». Ερωτηθείς αν το κόκπιτ του «ΖΕΥΣ» ήταν όνειρο και στόχος του, απάντησε: «Εννοείται πως αυτό ήταν κάτι που ήθελα να κάνω και είμαι ευγνώμων που συνέβη».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Σήμερα

Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Σήμερα

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.