Καιρός τύπου Π από την Πέμπτη
Θα χρειαστούμε ομπρέλα

Δημοσίευση 31/10/2023 | 10:20
Ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες αναμένονται και σήμερα στη χώρα, ωστόσο το σκηνικό αλλάζει για κάποιες περιοχές της χώρας την Πέμπτη, ημέρα που αναμένεται ο λεγόμενος καιρός τύπου «Π», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Την Κυριακή περιμένουμε πιο οργανωμένη κακοκαιρία, σημειώνει ο ίδιος.
«Την Πέμπτη θα δούμε στα δυτικά, στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο έναν καιρό τύπου “Π” – δηλαδή αν το παρατηρήσουμε σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά, προς τη βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα.
Θα είναι σύντομο το πέρασμα, δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα η θερμοκρασία. Ένα 24ωρο θα κρατήσει αυτή η αλλαγή του καιρού, Παρασκευή βελτιώνεται ο καιρός, Σάββατο και πάλι καλός και την Κυριακή περιμένουμε πιο οργανωμένη κακοκαιρία. Φαίνεται ότι η Κυριακή θα είναι πιο μουντή με περισσότερες βροχές, πιο επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες Κυριακή και στις αρχές της άλλης εβδομάδας. Αλλά και πάλι η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται σημαντικά και τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν επηρεάζονται αξιόλογα από βροχές. Επιμένει δηλαδή η ανομβρία», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του στο Open.