E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί το φεγγάρι θα... ματώσει τη Μεγάλη Τρίτη!

Η πασχαλινή πανσέληνος!

Γιατί το φεγγάρι θα... ματώσει τη Μεγάλη Τρίτη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/4/2014 | 15:59

Το πρωί της Τρίτης μια πανσέληνος πασχαλινή θα μαγέψει όσους τη χαρούν. Είναι μάλιστα και η πρώτη πανσέληνος μετά την εαρινή ισημερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεγγάρι θα πάρει ένα μοναδικό βαθυκόκκινο χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης, καθώς θα περνά μέσα από τη σκιά της Γης. Σύμφωνα με τη NASA, μέσα σε ενάμισι χρόνο, η Βόρεια Αμερική θα μπορεί να δει τέσσερις φορές ματωμένο φεγγάρι.

Το κόκκινο χρώμα, όπως αναφέρει στα «Νέα» ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, οφείλεται στο γεγονός πως όταν η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης, η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στο φεγγάρι και το κάνει να φαίνεται κόκκινο.

Η ολική εξαφάνιση του δίσκου του φεγγαριού θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό. Το φαινόμενο θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις εκλείψεις της Σελήνης, στις 8 Οκτωβρίου φέτος και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου το 2015.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, στις 4 περίπου (ώρα Ελλάδος), ο ¶ρης θα φθάσει σε απόσταση 92,4 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη (έναντι 150 εκατ. χλμ. που είναι η απόσταση Γης–Ήλιου) με αποτέλεσμα το βράδυ της Δευτέρας να φαίνεται τόσο φωτεινός όσο ο Σείριος, το λαμπρότερο άστρο του ουρανού.

Θα είναι η κοντινότερη προσέγγιση του Κόκκινου Πλανήτη μετά το 2008, αν και πιο παλιά, το 2003, είχε πλησιάσει τη Γη ακόμη περισσότερο, στα 55,7 εκατ. χιλιόμετρα, σύμφωνα με το space.com.

Ακόμα, στις 9 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) το φεγγάρι λίγο πριν την έκλειψή του θα περάσει μόλις τρεις μοίρες νότια του ¶ρη και θα κάνουν ένα μοναδικό ντουέτο, κάτι που θα μπορέσουμε να δούμε αν δεν υπάρχουν σύννεφα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Σήμερα

To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Σήμερα

Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Σήμερα

Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Σήμερα

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Σήμερα

Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Σήμερα

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Σήμερα

Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.