E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύγχρονη «Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα παιδιά της επειδή δεν άντεχε... το κλάμα τους

Η μητέρα προσπάθησε να παραπλανήσει τις Αρχές και κάλεσε σε βοήθεια όταν εντοπίστηκε νεκρό το 4 μηνών κοριτσάκι της, ένα χρόνο αργότερα έφυγε από τη ζωή το μόλις 2 μηνών αγοράκι

Σύγχρονη «Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα παιδιά της επειδή δεν άντεχε... το κλάμα τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/11/2023 | 20:34

Με την κατηγορία της διπλής βρεφοκτονίας συνελήφθη το Σάββατο στο Μπέργκαμο της Ιταλίας η 27χρονη μητέρα Μόνια Μπορτολότι.

 Η νεαρή γυναίκα με καταγωγή από την Ινδία, που υιοθετήθηκε από ζευγάρι Ιταλών σε μικρή ηλικία, κατηγορείται πως μέσα σε δύο χρόνια αφαίρεσε τη ζωή των δύο παιδιών της, ενός κοριτσιού 4 μηνών και ενός αγοριού 2 μηνών, προκαλώντας τους ασφυκτικό θάνατο. Το πρώτο παιδί του ζευγαριού, η μικρή Αλίσε έφυγε από τη ζωή στις 15 Νοεμβρίου του 2021 σε ηλικία 4 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, όλοι θεώρησαν πως ο θάνατος του βρέφους οφειλόταν στο «σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου» ή «θάνατος της κούνιας» το οποίο συμβαίνει στα βρέφη ηλικίας 1 μηνός έως 1 έτους. Μάλιστα, η μητέρα ήταν εκείνη που τηλεφώνησε στο 112 και δήλωσε πως το μωρό της δεν αναπνέει ενώ υποστήριξε πως το βρέφος πνίγηκε από το γάλα που έπινε. Κανείς δεν αμφέβαλε για τα όσα υποστήριξε η νεαρή γυναίκα με την οποία συμφωνούσε και η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε την σορό του βρέφους.

Η 27χρονη και ο σύζυγός της αφού θρήνησαν για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο ένα δεύτερο παιδί. Στα τέλη Αυγούστου του 2022 ήρθε στον κόσμο ο μικρός Ματία, η ζωή του όμως έμελλε να είναι πολύ σύντομη αφού στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους απεβίωσε με τον ίδιο τρόπο που είχε "φύγει" και η αδελφή του, Αλίσε. Και σε αυτόν τον θάνατο το βρέφος ήταν μόνο με την 27χρονη μητέρα στο σπίτι. Ο θάνατος του βρέφους θεωρήθηκε ύποπτος από την αστυνομία στο Μπέργκαμο και ζητήθηκε από την τοπική εισαγγελία να διεξαχθεί έρευνα και για τους δύο θανάτους των βρεφών της Μπορτόλι. Η εκταφή της σορού της μικρής Αλίσε στην οποία έγινε νεκροψία δεν κατέστη δυνατόν να δώσει πολλά στοιχεία στην έρευνα αλλά ο ανακριτής επέμεινε με την εξέταση πολλών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων γιατροί, οι γονείς, οι φίλοι, οι στενοί συγγενείς του ζευγαριού και ειδικοί επιστήμονες ενώ προσκομίστηκαν και ιατρικές εκθέσεις.

Η 27χρονη μητέρα «σπάει» και αλλάζει την κατάθεσή της

Η 27χρονη μητέρα όταν είδε πως οι Αρχές ψάχνουν ενδελεχώς την αιτία θανάτου της κόρης της υπό τον φόβο πως θα αποκαλυφθεί άλλαξε την κατάθεσή της και υποστήριξε ότι το 4 μηνών βρέφος δεν πέθανε από εισρόφηση γάλακτος αλλά κατά λάθος από ένα... μαξιλάρι. Σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας η αιτία θανάτου και των δύο βρεφών είναι η ίδια, η 27χρονη προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα βρέφη (οξεία ασφυξία λόγω συμπίεσης του θώρακα) επειδή «είχε εκνευρισμό από το παρατεταμένο κλάμα των παιδιών της».

Πάντως, οι αρμόδιες Αρχές διευκρινίζουν πως η 27χρονη δολοφόνος ενήργησε με πλήρη πνευματική διαύγεια και ψυχρότητα γεγονός που αποδεικνύεται και από τον τρόπο που χειρίζεται την νομική της υπεράσπιση, μετά την αποκάλυψη πως η ίδια δολοφόνησε και τα δύο βρέφη. Μετά την σύλληψή της το πρωί του Σαββάτου στην οικία της η νεαρή γυναίκα προφυλακίστηκε αφού κρίθηκε ικανή να διαπράξει κι άλλο έγκλημα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε λειτουργία η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών PosoKanei

Πριν 10 ώρες

Εκκίνηση με 8.598 κωδικούς προϊόντων στην πλατφόρμα

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται μπόρες σε αρκετές περιοχές – Ενισχύονται τα μελτέμια στο Αιγαίο

Πριν 10 ώρες

Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας. Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Μουντιάλ 2026: Ο Μέσι με χατ‑τρικ οδήγησε την Αργεντινή σε νίκη επί της Αλγερίας

Πριν 10 ώρες

Παραλήρημα από τις κερκίδες για τον αρχηγό της «Αλμπισελέστε»

Το Ιράν ξαναβγαίνει στην αγορά πετρελαίου

Πριν 10 ώρες

Πρώτες εξαγωγές ιρανικού αργού πετρελαίου έπειτα από δύο μήνες ναυτικού αποκλεισμού

Δράμα: Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 45χρονης γυναίκας

Πριν 10 ώρες

«Ο 50χρονος είχε απευθυνθεί ιδιωτικά σε ψυχολόγο»

Πολωνία: Εκτέλεσαν Ρώσο καλλιτέχνη που είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του Πούτιν

Πριν 10 ώρες

Οι εισαγγελείς περιέγραψαν μια δολοφονία που παραπέμπει σε συμβόλαιο θανάτου

Drones αντί για ελεγκτές στις παραλίες: Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάσεις φέτος

Πριν 10 ώρες

Δορυφορικές λήψεις και τηλεπισκόπηση στο νέο πολυνομοσχέδιο - η δυνατότητα αναμένεται να αξιοποιηθεί κυρίως σε τουριστικές περιοχές με δεκάδες καταγγελίες κάθε καλοκαίρι

Σπέτσες: Πλοίαρχος σε αμόκ έσπαγε το ίδιο του το πλοίο μέσα στο λιμάνι

Πριν 10 ώρες

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργους

ΗΠΑ – Ιράν: Η συμφωνία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη να πουλά ξανά πετρέλαιο

Χτες

Η νέα συμφωνία αποκλιμάκωσης ΗΠΑ - Ιράν προβλέπει άμεση χαλάρωση περιορισμών στις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης

Ο εγκέφαλός μας δεν έχει σχεδιαστεί για τόσο πολλές κακές ειδήσεις

Χτες

Εκθέσεις και έρευνες παρουσιάζουν το αποτύπωμα των αρνητικών ειδήσεων στον ανθρώπινο εγκέφαλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.