E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Επιδείνωση σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια

Καιρός: Επιδείνωση σήμερα με βροχές και καταιγίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/11/2023 | 09:06

Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας, με νέα 24ώρη κακοκαιρία. Το σκηνικό θα διαφοροποιηθεί από το απόγευμα προς το βράδυ, κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά, όπου και θα σημειωθούν βροχές ή και τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα βόρεια και άνοδο στα κεντρικά, αλλά θα είναι μια πρώτη ένδειξη της υποχώρησης που θα σημειώσει ο υδράργυρος σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, καθώς, παρότι βρισκόμαστε στον Νοέμβριο τα χειμωνιάτικα ρούχα παραμένουν στις ντουλάπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός από το Σάββατο θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση, με αρκετές βροχές στα δυτικά, τοπικά στα βόρεια, βορειοανατολικά και στα ανατολικά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να σημειωθούν και οι πρώτες μπόρες χιονιού.

Ο καιρός σήμερα

Από νωρίς το πρωί αναμένονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κατά τόπους στα ηπειρωτικά αυξημένες. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν, και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στα Βόρεια Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Κατά τόπους θα εκδηλώνονται και καταιγίδες, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Ήπειρο. Το απόγευμα ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Δυτική Ελλάδα, και πιθανόν στη Δυτική Στερεά και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 10 έως 24, στη Θεσσαλία από 11 έως 26, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στη Στερεά από 10 έως 28, στην Πελοπόννησο από 7 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στις Κυκλάδες από 14 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 23 και στην Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς 2 έως 4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς φτάνοντας τα 5 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν σταδιακά από αργά το απόγευμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στις υπόλοιπες περιοχές και από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ τη νύχτα στα δυτικά θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από τις απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατα τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 09-11-2023

Στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20, στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-11-2023

Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά όπου το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-11-2023

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στα δυτικά να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-11-2023

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση.
Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταιγίδα σκόνης πλήττει το Burning Man 2025 – Αναγκαστική εκκένωση και περιορισμένη συμμετοχή

Χτες

Το Burning Man, που φέτος γιορτάζει την 39η του έκδοση, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο

EuroBasket 2025 – Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας

Χτες

Η γαλανόλευκη ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία – όλα τα ματς και τα κανάλια μετάδοσης

Συγκλονισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα από τη νέα γυναικοκτονία: Είμαστε στο 2025 και η γυναίκα δεν μπορεί να φύγει;

Χτες

«Περάστε μηνύματα, δεν πρέπει να χειραγωγούμε, ούτε να χτυπάμε, ούτε τίποτα»

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις‑εξπρές και υπερωρίες

Χτες

Από την επέκταση του 13ώρου μέχρι την ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι αλλαγές φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως τους εργοδότες, αφήνοντας τον εργαζόμενο εκτεθειμένο

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το παράσιτο «σαρκοφάγα αλογόμυγα» ‑ Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο

Χτες

Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή ακόμη και θάνατο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση

Ραγδαία εξάπλωση του ιού chikungunya στην Ευρώπη – Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία

Χτες

Ανησυχητική εικόνα στην Ευρώπη με τον ιό chikungunya να καταγράφει συνεχή αύξηση

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα ‑ Επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Χτες

Κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Ζιζέλ Πελικό: Σταμάτησε να της μιλάει η κόρη της

Χτες

Αν και η κοινή γνώμη χειροκρότησε την τόλμη της μητέρας της, η σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατέρρευσε

Γνωστός TikToker δολοφόνησε φίλο του για χρέος 31.000 ευρώ ‑ Η γυναίκα... δόλωμα και η παγίδα

Χτες

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες εργάζονταν στην ίδια μεταφορική εταιρεία

Βόλος: Με χτύπημα στον θώρακα με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη 36χρονη ‑ Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Χτες

Πώς δολοφόνησε την σύζυγό του ο 40χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 25
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.