E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πτυσσόμενα Κάγκελα για Παράθυρα και Μπαλκονόπορτες

Πτυσσόμενα Κάγκελα για Παράθυρα και Μπαλκονόπορτες

Δημοσίευση 16/11/2023 | 13:08

Στις μέρες μας η εγκληματικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη με αποτέλεσμα τις καθημερινές εισβολές διαρρηκτών σε κατοικίες και επιχειρήσεων. Ψάχνετε τρόπους για να αισθάνεστε περισσότερο ασφαλείς όταν μένετε στο χώρο σας; Η λύση είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι αυτά και πώς μπορεί να προστατευτεί το οίκημά σας, θα μάθετε την απάντηση εάν συνεχίσετε το διάβασμα του άρθρου.

Τι είναι τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας;

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι κάποιες μεταλλικές κατασκευές που εγκαθίστανται σε όλες τις διόδους μίας οικίας, όπως είναι τα παράθυρα, και οι πόρτες των μπαλκονιών προκειμένου να εμποδίζουν τους κακοποιούς να εισέλθουν σε αυτή.

Περιγραφή και λειτουργία

Τα πτυσσόμενα κάγκελα δεν είναι αναγκαία μόνο για την αποτροπή εισόδου σε ανεπιθύμητους επισκέπτες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε διαμερίσματα υψηλών ορόφων, ώστε να εμποδίσουν πτώσεις ηλικιωμένων, παιδιών ή κατοικίδιων. Επίσης, τα συγκεκριμένα κάγκελα είναι δυνατόν να τοποθετηθούν σε σημεία, όπως είναι μία πισίνα για να προστατέψουν τα μικρά παιδιά και να μη εισέλθουν, εάν δεν τους επιτηρεί κάποιος ενήλικας. Όπως αποκαλύπτει το όνομά τους, τα πτυσσόμενα κάγκελα δεν είναι σταθερές κατασκευές και δεν φράζουν μόνιμα ένα παράθυρο ή μία μπαλκονόπορτα.

Διαφορά μεταξύ συρόμενων και πτυσσόμενων κάγκελων

Στο εμπόριο, θα βρείτε πολλές κατηγορίες κάγκελων ασφαλείας. Τα συρόμενα κάγκελα είναι μία από αυτές και διαφέρουν αρκετά από τα πτυσσόμενα. Είναι πολύ δημοφιλή σε βιομηχανικούς χώρους γιατί εμποδίζουν την πρόσβαση σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες.

Επίσης, προτιμώνται ιδιαίτερα από τους ιδιοκτήτες μικρών και στενών διαμερισμάτων ή επαγγελματικών γραφείων. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συρόμενα κάγκελα όταν δεν χρειάζεται να ασφαλίσουν τις διόδους του σπιτιού ή του γραφείου έχουν την ικανότητα να σύρονται στο πλάι, απελευθερώνοντας τον χώρο.

Από την άλλη, όταν δεν χρειάζεστε τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας μπορούν να διπλώσουν και να αποθηκευτούν σε ένα άλλο δωμάτιο, όπως για παράδειγμα μία αποθήκη. Όταν θελήσετε ξανά να χρησιμοποιήσετε τα πτυσσόμενα κάγκελα, μπορείτε απλά να τα βγάλετε από την αποθήκη και να τα ασφαλίσετε στο εσωτερικό μέρος της μπαλκονόπορτας ή του παραθύρου.

Εφαρμογές σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες

Όπως προαναφέραμε, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τοποθετούνται σε κάθε είσοδο ενός οικήματος. Μπορούν να εγκατασταθούν είτε στους εσωτερικούς τοίχους της οικίας είτε στους εξωτερικούς. Αν επιλέξετε την εξωτερική τοποθέτηση, πρέπει να επιλέξετε κάγκελα φτιαγμένα από υλικά ανθεκτικά στις έντονες καιρικές συνθήκες όπως είναι το αλουμίνιο. Έτσι, θα αντέξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να διαβρωθούν.

Αύξηση της ασφάλειας

Εάν κακοποιοί εισβάλλουν στην κατοικία ή στο επαγγελματικό σας χώρο δεν κινδυνεύετε να χάσετε μόνο πολύτιμα υλικά αντικείμενα και χρήματα αλλά και την δική σας σωματική ακεραιότητα ή της οικογένειάς σας. Ο ψυχολογικός αντίκτυπος μίας διάρρηξης είναι πάντα μεγάλος. Αλλά τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι μία πολύ οικονομική λύση που οδηγεί στην αύξηση της ασφάλειας που θα πρέπει να αισθάνεται ο καθένας από εμάς, όταν βρίσκεται και ξεκουράζεται στο διαμέρισμά του.

Ευελιξία και εμφάνιση

Ακόμη, με μία μικρής έκτασης έρευνα, θα διαπιστώσετε πως στην αγορά υπάρχει μία πολύ μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων στα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας. Ανάλογα με το στυλ που ήδη υπάρχει σε ένα ή περισσότερα δωμάτια, μπορείτε να διαλέξετε τα υλικά των κάγκελων που ταιριάζουν καλύτερα στην αισθητική του χώρου.

Το ατσάλι, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την κατασκευή πτυσσόμενων κάγκελων γιατί είναι ένα πολύ ανθεκτικό στα χτυπήματα υλικό και είναι κατάλληλο για την δημιουργία ποικίλων σχεδίων. Εκτός από το υλικό κατασκευής των κάγκελων, σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε να τα βάψετε στο αγαπημένο σας χρώμα.

Τύποι πτυσσόμενων κάγκελων

Επιπρόσθετα, στις εταιρείες πώλησης πτυσσόμενων κάγκελων, θα παρατηρήσετε πως αυτά έχουν κατηγοριοποιηθεί σε δύο είδη: στα ελαφρού τύπου και στα βαρέως. Εάν εξετάσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε τύπος κάγκελων ξεχωριστά, θα βοηθηθείτε περισσότερο στο να επιλέξετε για αγορά αυτό το είδος που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

Βαρέως τύπου VS ελαφρύ τύπου

Οι δύο τύποι των πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας είναι ο βαρέως και ο ελαφρύς. Πιο συγκεκριμένα, στο βαρύ τύπο υπάρχουν πάνω από δύο σειρές μεγάλων κάγκελων με χιαστί διάταξη. Είναι βαριές κατασκευές και κατασκευάζονται κυρίως είτε από ανοξείδωτο χάλυβα είτε από ατσάλι. Αντίθετα, τα ελαφρύ τύπου κάγκελα, είναι ελαφρύτερες κατασκευές με μόνο δύο σειρές κοντών κάγκελων. Για την κατασκευή τους προτιμάται συχνότερα το αλουμίνιο.

Κλειδαριές και τοποθέτηση

Για να ασφαλίζουν αποτελεσματικά πάνω στους τοίχους, τα πτυσσόμενα κάγκελα διαθέτουν ειδικές κρυφές κλειδαριές. Αυτές κατασκευάζονται από πολύ ανθεκτικά υλικά όπως είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας ή το αλουμίνιο. Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν αυτές να χαραχθούν από τα εργαλεία των διαρρηκτών αλλά ούτε να διαβρωθούν από τις καιρικές συνθήκες.

Επιπρόσθετα, τα πτυσσόμενα κάγκελα του ελαφρώς τύπου, δύναται να τοποθετηθούν γρήγορα και εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο και αν επιλέξετε να ασφαλίσετε προσωρινά. Όμως, τα βαρέως τύπου πτυσσόμενα κάγκελα δεν μπορούν, εξίσου, εύκολα να μετακινηθούν από το ένα σημείο στο άλλο.

Πλεονεκτήματα των πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας

«Πώς θα ωφεληθώ από τα πτυσσόμενα κάγκελα, αν τα εγκαταστήσω στον χώρο μου;» Είναι μία από τις συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτες λίγο προτού τα αγοράσουν. Τα πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων κάγκελων ασφαλείας είναι πολλά και θα τα δούμε όλα παρακάτω.

Ασφάλεια και προστασία για τα σπίτια και τις κατοικίες

Η κατασκευή  των κάγκελων από πολύ ανθεκτικά υλικά μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες διαρρήξεων. Επιπλέον, πάνω στα κάγκελα μπορούν να τοποθετηθούν συναγερμός και κάμερες ώστε να αποτραπούν και δυνητικές απόπειρες εισβολής μέσα στο χώρο μίας εξοχικής κατοικίας ή ενός διαμερίσματος στο κέντρο μίας πολυάριθμης πόλης.

Ευελιξία στην τοποθέτηση και χρήση

Η ευκολία των πτυσσόμενων κάγκελων να εγκαθίστανται στα παράθυρα και στις πόρτες των μπαλκονιών και να αφαιρούνται όταν δεν είναι απαραίτητα, είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα που διαθέτουν. Επιπλέον, όταν τοποθετηθούν στις εισόδους του χώρου, δεν θα υπάρχει ορατότητα από πιθανούς ανεπιθύμητους γείτονες. Μετά την αγορά και την τοποθέτηση των κάγκελων, είναι δυνατόν να αυξηθεί η αξία του οικήματος εφόσον αποφασίσετε να το ενοικιάσετε ή να το πουλήσετε.

Συμπέρασμα

Συνεπώς, σε κάθε οικία είναι αναγκαία τα πτυσσόμενα κάγκελα για να παραμείνουν έξω από αυτή ανεπιθύμητοι εισβολείς. Εάν αποφασίσετε να τα τοποθετήσετε και στο δικό σας χώρο, βεβαιωθείτε πρώτα πως το έχετε ελέγξει προσεκτικά. Ύστερα, θα είναι πιο εύκολο να διαλέξετε επιτυχώς το σωστό είδος κάγκελων και να προβείτε στην αγορά τους.

 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 114 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 116 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 117 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 117 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 117 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 125 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 125 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 125 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 125 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 148 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

Λάμπρος Φισφής ‑ Best Of

Πριν 149 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ30/06

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.