E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Κομισιόν στέλνει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Κίνδυνος για τσουχτερά πρόστιμα

Η Κομισιόν στέλνει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση 16/11/2023 | 16:05

Τρεις παραπομπές στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία ημέρα αποφάσισε η Κομισιόν για την Ελλάδα, για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.

Η πρώτη παραπομπή αφορά στις καθυστερήσεις πληρωμών από τα δημόσια νοσοκομεία, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά στους προμηθευτές τους, Η δεύτερη παραπομπή οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα επειδή δεν παρείχε επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνων πλημμύρας και επικινδυνότητας πλημμύρας. Τέλος, η χώρα θα παραπεμφθεί εκ νέου στο ευρωπαϊκό δικαστήριο επειδή δεν έχει βάλει λουκέτο σε χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων στη Ζάκυνθο, μέσα σε περιοχή Natura 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει το Βέλγιο, την Ελλάδα και την Ιταλία στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μη ορθή εφαρμογή των κανόνων βάσει της οδηγίας για τις καθυστερήσεις πληρωμών (Οδηγία 2011/7/ΕΕ), που υποχρεώνει τις δημόσιες αρχές σε εξόφληση τιμολογίων εντός 30 ημερών ή 60 ημερών για δημόσια νοσοκομεία.

Η οδηγία καθιερώθηκε λόγω των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν οι καθυστερήσεις πληρωμών στις επιχειρήσεις, αλλά και εν γένει στην ανάπτυξη και την ανθεκτικότητά τους, αλλά και τις προσπάθειες να γίνουν πιο πράσινες και πιο ψηφιακές. Άλλωστε, ειδικά στο νυν οικονομικό πλαίσιο, οι επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες, στηρίζονται στις τακτικές πληρωμές για να λειτουργήσουν την απασχόληση.

Η Ελλάδα παραπέμπεται για τις καθυστερήσεις των δημόσιων νοσοκομείων, το Βέλγιο για τις καθυστερήσεις πληρωμών από τις δημόσιες αρχές, κυρίως της Βαλλονίας και η Ιταλία για την εξαίρεση της ενοικίασης εξοπλισμού για ποινικές έρευνες από το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας, με αποτέλεσμα οι προμηθευτές να στερούνται της εγγύησης πληρωμής εντός των προβλεπόμενων από τον νόμο προθεσμιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραπομπή για τους επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνων πλημμύρας

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν παρείχε επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνων πλημμύρας και επικινδυνότητας πλημμύρας, όπως απαιτείται από την οδηγία 2007/60/ΕΚ για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας («οδηγία για τις πλημμύρες»).

Το άρθρο 14 παράγραφος 2 την εν λόγω οδηγίας υποχρέωνε τα κράτη-μέλη να επανεξετάσουν και, εφόσον απαιτείται, να επικαιροποιήσουν τους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και τους χάρτες κινδύνων πλημμύρας έως τις 22 Δεκεμβρίου 2019 ενώ, σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 1, τα κράτη-μέλη όφειλαν να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή την επανεξέταση και, κατά περίπτωση, την επικαιροποίηση των εν λόγω χαρτών τρεις μήνες μετά την εν λόγω ημερομηνία, δηλαδή έως τις 22 Μαρτίου 2020.

Για τον χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων στη Ζάκυνθο

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή δεν έκλεισε χώρο υγειονομικής ταφής αποβλήτων στο νησί της Ζακύνθου εντός προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χώρος υγειονομικής ταφής αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και ρυπαίνει το τοπικό περιβάλλον.

Μολονότι ο χώρος υγειονομικής ταφής δεν λειτουργεί εδώ και περισσότερα από πέντε έτη, πρέπει όχι μόνο να κλείσει, αλλά και να αποκατασταθεί, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με απόφαση του Δικαστηρίου του 2014.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντάσεις και «ομηρικοί» καβγάδες σε πολυκατοικίες για πετρέλαιο και κοινόχρηστα

Σήμερα

Τις καταγγελίες για απλήρωτα κοινόχρηστα που πληθαίνουν, πλαισιώνουν οι διαφωνίες για το πετρέλαιο θέρμανσης

Χαμάς: Νεκρό το βρέφος 10 μηνών που ήταν ανάμεσα στους ομήρους

Σήμερα

Η μητέρα και ο αδελφός του βρέφους, 4 ετών, επίσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τη Χαμάς

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης Έμμας: «Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

Σήμερα

«Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη»

Τι είναι το απαγορευμένο Snus που προκάλεσε τις λιποθυμίες μαθητών στο Ηράκλειο

Σήμερα

Η προμήθειά του γίνεται μέσω ηλεκτρονικών αγορών

Επίθεση Ρίσι Σούνακ κατά Κυριάκου Μητσοτάκη: «Όταν άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν»

Σήμερα

Επιμένει ο Ρίσι Σούνακ στην τακτική της απρέπειας απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα

Δάνειο από το Βρετανικό μουσείο η Υδρία του Μειδία

Σήμερα

Μετά από 250 χρόνια επιστρέφει στην Αθήνα

Έκθετος ο Σούνακ: Θύμωσε και τους Βρετανούς

Σήμερα

«Μικροπρέπεια» η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Συναγερμός σε Γυμνάσιο στην Κρήτη: Παιδιά βρέθηκαν ημιλιπόθυμα σε τουαλέτα σχολείου

Σήμερα

Στικάκια νικοτίνης για διακοπή του καπνίσματος έστειλαν τα παιδιά στο νοσοκομείο - Πρόκειται για δύο 14χρονες και έναν 15χρονο που μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να παρατείνει για τέσσερις ημέρες την ανακωχή

Σήμερα

Η ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα εκπνέει αύριο, Πέμπτη, το πρωί

Ποιοι οδηγοί θα χάσουν το δίπλωμά τους για πέντε χρόνια

Σήμερα

Πρόκειται για πέντε σοβαρές παραβάσει

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.