E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σήμερα: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια

Πού θα είναι έντονες οι βροχές και σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις

Σήμερα: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 25/11/2023 | 10:45

Η δήλωση του Γιάννη Καλλιάνου ότι έχει καιρό να δει ένα βαρομετρικό χαμηλό που να περνάει από τη χώρα μας και να είναι τόσο βαθύ, αναδεικνύει την επικινδυνότητα της κακοκαιρίας που επηρεάζει από χθες τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 «Έχω αρκετό καιρό να δω ένα βαρομετρικό χαμηλό που να περνάει πάνω από τη χώρα μας και να είναι τόσο βαθύ, να έχει δηλαδή τόσο χαμηλή βαρομετρική πίεση στο κέντρο του που θα αγγίξει ακόμα και τα 980 mbar. Προφανώς και έχει ξανασυμβεί, όμως ομολογώ ότι δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Αυτό σημαίνει πολλά ως προς την ένταση κάποιων καταιγίδων αλλά και κυρίως ως προς την σφοδρότητα των ανέμων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Κολυδάς, αναφέρει σε ανάρτησή του τις διάφορες κακοκαιρίες που χτυπούν ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο θα προκαλέσει την επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Ενώ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από το Σάββατο το βράδυ και κυρίως την Κυριακή οπότε θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες σήμερα, ακολουθώντας πορεία από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά. Μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν ανά περιόδους τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Από τις βραδινές ώρες μάλιστα θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές στα 600 μέτρα υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο.

Ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος εξήγησε επίσης ότι «οι άνεμοι θα είναι σφοδρότατοι ειδικά το Σάββατο και μέχρι και το πρωί της Κυριακής. Θα φτάνουν οι μέσες εντάσεις τους τα 8-9 μποφόρ, ενώ οι ριπές τους ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τα 10-11 μποφόρ. Αυτές οι εντάσεις των ανέμων δεν θα απασχολούν μόνο νησιωτικές και θαλάσσιες περιοχές, θα απασχολούν και τα ηπειρωτικά τμήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αιτία για αυτή την επιδείνωση του καιρού θα είναι ο έντονος κυματισμός του αεροχειμάρρου πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό και την Ευρώπη, γεγονός που θα συμβάλει στην ταχεία ανάπτυξη και βάθυνση ενός βαρομετρικού χαμηλού στη Νότια Αδριατική. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αυτό το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να κινηθεί γρήγορα νότιοανατολικά προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο και εν συνεχεία την Κυριακή βορειοανατολικά προς τη Μαύρη Θάλασσα. Ειδικότερα για σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι παροδικά και πρόσκαιρα. Χαλαζοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν σε τμήματα του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες από τα βορειοδυτικά και θα περιοριστούν στο Αιγαίο, στη Θράκη και τοπικά στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 17, στην Ήπειρο από -5 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 22-23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8-9 μποφόρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς με παρόμοιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ αναμένονται και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στα νότια έως 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά του νομού οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες αναμενέται στροφή των ανέμων σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ στα νότια και δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς, αλλά αναμένεται να σημειώσει πτώση από τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές. Μετά τις απογευματινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα και τοπικά σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν γρήγορα έως τις βραδινές ώρες και πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26/11. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και μετά τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς, αλλά θα σημειώσει σημαντική πτώση μετά τις απογευματινές ώρες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Πριν 11 ώρες

Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Πριν 11 ώρες

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Πριν 11 ώρες

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Πριν 11 ώρες

Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Πριν 11 ώρες

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Πριν 11 ώρες

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Ο Βασίλης Μπισμπίκης επισκέφτηκε τον Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Χτες

Στο πλευρό του επί 19 ημέρες απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα, βρέθηκε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Χτες

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Χτες

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.