E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η ακρίβεια «χτύπησε» και τα σουβλάκια

Εκτινάχθηκε η τιμή στα σουβλάκια - Σκέψεις για διαμόρφωση της τιμής από τα υλικά

Η ακρίβεια «χτύπησε» και τα σουβλάκια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/11/2023 | 12:11

Η ακρίβεια έρχεται να αυξήσει και τις τιμές στα σουβλάκια. Το πιτόγυρο αναμένεται να σπάσει το φράγμα των τεσσάρων ευρώ, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές με τους καταστηματάρχες να προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους να συγκρατήσουν τις τιμές.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα οι συζητήσεις για την αύξηση των τιμών στο αγαπημένο street food, φαίνεται να φουντώνουν, με τους καταναλωτές να μην μπορούν να κρύψουν τον προβληματισμό τους για την ακρίβεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι αναφέρουν ιδιοκτήτες ψητοπωλείων στην Πάτρα
Οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων λένε πως, είτε θα υποστούν γενικευμένη αύξηση της τιμής του πιτόγυρου, ώστε αυτή να φτάσει σε αρκετές περιοχές της χώρας ακόμη και στα 4 ευρώ, θυμίζοντας τιμοκαταλόγους τουριστικών περιοχών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Είτε θα υπάρξει αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής από τους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε το πιτόγυρο να χρεώνεται ανάλογα με το περιεχόμενό του, καθώς το κόστος για τις πατάτες, την ντομάτα και το κρεμμύδι που περιέχει το σουβλάκι δεν είναι πλέον καθόλου αμελητέο. Η τιμή πώλησης του πιτόγυρου επηρεάζει ακόμη και την ψυχολογία των νοικοκυριών γι’ αυτό και βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής.

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές στα σουβλάκια - Τι ισχύει σε Αθήνα και Πειραιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη του στο MEGA, ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών στη Αττική, ανέφερε πως το σουβλάκι ετοιμάζεται να σπάσει σε χρόνο ρεκόρ και το φράγμα των 4 ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος.

Στην Αττική, η μέση τιμή για το τυλιχτό κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ. Πολύ σύντομα όμως θα ανέβει στα 3,50 με 3,70 ευρώ. Από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής που κυμαίνεται από 20 – 30%. Παραδοσιακοί πελάτες κάνουν μικρότερες παραγγελίες, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους, ενώ άλλοι τις έχουν σταματήσει.

Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή. Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ. Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Ψυχικό: «Η συγγνώμη δεν μπορεί να μου φέρει το παιδί πίσω» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 41χρονου

Σήμερα

«Οδηγούσα και εγώ και τα παράτησα. Αυτή γιατί να μην κάνει το ίδιο; Ανευθυνότητα»

Οργή στο Ισραήλ για τους υποσιτισμένους ομήρους: «Σαν να ήταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης»

Σήμερα

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, οι τρεις όμηροι είναι υποσιτισμένοι και έχασαν αρκετό σωματικό βάρος κατά τη διάρκεια των 491 ημερών αιχμαλωσίας τους

«Σου άρεσε που σου χάιδεψα τα στήθη; – Είμαι ακόμα κ…» – Τα σοκαριστικά μηνύματα του καθηγητή από την Καβάλα στην 16χρονη

Σήμερα

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε σε έναν φορητό υπολογιστή και σε ένα αποθηκευτικό μέσο (usb stick) υλικό παιδικής πορνογραφίας

Δημοσκόπηση‑σοκ για ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: Τι ποσοστά λαμβάνουν όλα τα κόμματα

Σήμερα

Η υπόθεση των Τεμπών αξιολογείται το δεύτερο πλέον σημαντικότερο πρόβλημα μετά την ακρίβεια

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Τουλιάτος

Σήμερα

Το δυσάρεστο γεγονός γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις – Τα πρόστιμα και η έκπτωση

Σήμερα

Όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την προσυμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων των πολιτών θα πρέπει να αποστείλουν έως τις 28 Φεβρουαρίου

Πατριός τράνταξε μέχρι θανάτου 22 μηνών αγοράκι γιατί τον ενοχλούσε το κλάμα του

Σήμερα

Το ταρακούνησε τόσο δυνατά που ο εγκέφαλός του αποκολλήθηκε μέσα στο κρανίο του, αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής - Καταδικάστηκε σε ισόβια

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.