E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας έως και την Πέμπτη

Νοτιάδες, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας έως και την Πέμπτη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/11/2023 | 19:38

Νέο κύμα κακοκαιρίας με δυνατούς νοτιάδες, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες μας περιμένει από σήμερα (Δευτέρα 27/11) το βράδυ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo οι καταιγίδες θα χτυπήσουν κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά, ενώ αναμένεται κατά τόπους παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 28/11 στα βόρεια, θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ΄όλη την αναμενόμενη βροχόπτωση, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, γενικά, εκτός από τα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας όπου αναμένονται χιονοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία είναι η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Κρήτη, οι Κυκλάδες, η ανατολική νησιωτική χώρα, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το Meteo:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Για αύριο, Τρίτη (28/11) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Τα φαινόμενα στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη Θράκη θα είναι ισχυρά και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Παράλληλα, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29/11 θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική στα νότια τμήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς), 6 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 4 έως τους 12 βαθμούς στην Ήπειρο), 12 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 7 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές κατά διαστήματα και πρόσκαιρη καταιγίδα περιμένουμε αύριο, Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Τσατραφύλλιας: Θερμή εισβολή την Πέμπτη

Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως ο γνωστός μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε χαρακτηριστική ότι την Πέμπτη έρχεται ένα κύμα θερμής εισβολής:

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του μετερεωλόγου Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία, η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Κρήτη, οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα. Επίσης, θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

Αξιοσημείωτη, ακόμη, θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά, η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Πριν 11 ώρες

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνας επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Πριν 11 ώρες

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Πριν 11 ώρες

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Πριν 11 ώρες

Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 11 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 11 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 11 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 11 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 24
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.