E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έκθετος ο Σούνακ: Θύμωσε και τους Βρετανούς

«Μικροπρέπεια» η ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Έκθετος ο Σούνακ: Θύμωσε και τους Βρετανούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/11/2023 | 12:36

«Δυνητικά επιζήμια για τη διεθνή μας φήμη» η στάση του Σούνακ - «Πυρά» των Βρετανών - «Ξεκινάει μια διαμάχη για να γίνει πρωτοσέλιδο»

Η ακύρωση από τον Ρίσι Σούνακ της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προκαλέσει ντόμινο αντιδράσεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο ο βρετανικός λαός όσο και οι Εργατικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους με τη στάση του Σούνακ, την οποία χαρακτηρίζουν από «παράξενη» μέχρι «αξιολύπητη»

Οι Εργατικοί κάνουν λόγο για «αξιολύπητη στάση» του Βρετανού πρωθυπουργού και χαρακτηρίζουν «μικροπρέπεια» την ακύρωση του ραντεβού με τον Μητσοτάκη.

«Ξεκινάει μια διαμάχη για να γίνει πρωτοσέλιδο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος επέκρινε την απόφαση του Σούνακ, λέγοντας ότι «το να ξεκινάει μια διαμάχη με έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ για «να γίνει πρωτοσέλιδο», δείχνει πόσο αδύναμος είναι. Ο πρωθυπουργός πρέπει να μιλάει για την οικονομία, τη μετανάστευση, τη Μέση Ανατολή. Αυτά περιμένει η χώρα από έναν ηγέτη, αλλά ο Ρίσι Σούνακ δεν είναι ηγέτης».

Ο λόρδος Εντ Βέιζι, πρόεδρος του συμβουλίου του «Parthenon Project», που έχει ως στόχο την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «περίεργη» την ακύρωση της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είναι συνδεδεμένο σε κάποιο βαθμό με τους παραδοσιακούς πολιτιστικούς πολέμους, όπου όποιος τολμά να πει ότι η βρετανική ιστορία δεν ήταν τέλεια, είναι κατά κάποιο τρόπο αντιπατριώτης» λέει, επιχειρώντας να εξηγήσει τη στάση του Ρίσι Σούνακ. «Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι κάθε δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Βρετανοί πολίτες πιστεύουν ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα» τονίζει, σύμφωνα με το BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απερισκεψία και μικροπρέπεια – Δυνητικά επιζήμιο για τη διεθνή μας φήμη»
Η Θάνγακαμ Ντέμπονερ, σκιώδης υπουργός Πολιτισμού των Εργατικών, δήλωσε ότι ήταν «μικροπρεπές» και «μικρόψυχο» να ακυρωθεί η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και χαρακτήρισε τον Σούνακ «απερίσκεπτο». «Το να αποφασίσει να δημιουργήσει μια διαμάχη εκεί που δεν χρειαζόταν, μου φαίνεται όχι απλώς απερίσκεπτο, αλλά στην πραγματικότητα δυνητικά πραγματικά επιζήμιο για τη διεθνή μας φήμη».

Ωστόσο, παρά τις επικρίσεις για τον Βρετανό πρωθυπουργό, οι Εργατικοί παίρνουν αποστάσεις από τα δημοσιεύματα που τους θέλουν ανοιχτούς σε «νομική φόρμουλα» για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Διευκρινίζουν, απλά, ότι μια κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος δεν θα στεκόταν εμπόδιο «αν το Βρετανικό Μουσείο και η ελληνική κυβέρνηση καταλήξουν σε συμφωνία δανεισμού των Γλυπτών».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι «δεν υπάρχουν σχέδια» για αλλαγή του Νόμου για το Βρετανικό Μουσείο του 1963, ο οποίος απαγορεύει την αφαίρεση αντικειμένων από τη συλλογή του ιδρύματος. Αλλά ένα δάνειο δεν απαιτεί αλλαγή του νόμου και έτσι θα μπορούσε να συμβεί ανεξάρτητα από τη θέση οποιουδήποτε πρωθυπουργού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.