E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χρεοκόπησε ευρωπαϊκός κολοσσός ακινήτων

Χρεοκόπησε ευρωπαϊκός κολοσσός ακινήτων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/11/2023 | 14:43

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες ακινήτων, η αυστριακή Signa του μεγιστάνα Rene Benko, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια συγκέντρωσης έκτακτης χρηματοδότησης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Rene Benko, συνιδιοκτήτης του κτιρίου Chrysler της Νέας Υόρκης ένα από τα σημαντικότερα θύματα της κρίσης ακινήτων στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πτώχευση αποτελεί ένα πλήγμα για τον αυτοδημιούργητο μεγιστάνα, ο οποίος ήταν γνωστό ότι καυχιόταν ότι μόνο η βρετανική βασιλική οικογένεια και η Καθολική εκκλησία θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τη σειρά αποκλειστικών ιδιοκτησιών του.

Με περιουσιακά στοιχεία αξίας 23 δισεκατομμυρίων ευρώ (25 δισεκατομμύρια δολάρια) στο τέλος του περασμένου έτους, η κατάρρευση της Signa μπορεί είναι μεγαλύτερη χρεοκοπία εταιρείας ακινήτων στην Ευρώπη από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η διοίκηση της Signa Holding GmbH ανέφερε ότι κατέθεσε την αίτηση πτώχευσης την Τετάρτη στη Βιέννη που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Παρά τις σημαντικές προσπάθειες τις τελευταίες εβδομάδες, η απαραίτητη ρευστότητα για μια εξωδικαστική αναδιάρθρωση δεν μπόρεσε να εξασφαλιστεί επαρκώς», ανέφερε η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο χαρτοφυλάκιο της Signa Holding συγκαταλέγονται το πολυκατάστημα Selfridges στο Λονδίνο, πολυτελή εμπορικά κέντρα στη Βιέννη και ένα ιστορικό ξενοδοχείο στη Βενετία.

Η εταιρεία ανέφερε ότι επιδιώκει να διατηρήσει τις δραστηριότητές της, αλλά δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι θυγατρικές - στις οποίες περιλαμβάνονται η Signa Development και η Signa Prime. Μια γερμανική μονάδα της Signa Prime κατέθεσε πρόσφατα αίτηση αφερεγγυότητας σε δικαστήριο του Βερολίνου, μετά από παρόμοια κίνηση από μια συνδεδεμένη εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών.
«Στόχος είναι να συνεχιστούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της αυτοδιοίκησης», δήλωσε η Signa Holding.

Εάν η αίτηση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, η Signa Holding θα είναι σε θέση να αναδιαρθρώσει τα περιουσιακά της στοιχεία και το χρέος της. Θα πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο ανάκαμψης που θα γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία των πιστωτών και θα της επιτρέψει να πληρώσει τουλάχιστον το 30% των απαιτήσεων εντός δύο ετών.

Αυτό που έκανε τον Benko να ξεχωρίζει από πολλούς άλλους επενδυτές ακινήτων είναι ότι ο 46χρονος συνέχισε να κάνει εξαγορές υψηλού ρίσκου, ακόμη και όταν η εταιρεία του άρχισε να εμφανίζει υψηλά χρέη. Το τέλος της εποχής του φθηνού χρήματος προκάλεσε πτώση στις αποτιμήσεις και κρίση μετρητών, ενώ η ασαφής εταιρική δομή της Signa την άφησε ιδιαίτερα ευάλωτη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σήμερα

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Θεσσαλονίκη: 27χρονος προσπάθησε να ληστέψει ψιλικατζίδικο – Κατάφερε να αρπάξει μόνο μπύρες

Σήμερα

Ο 27χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην οδό Εθνικής Αμύνης

Ιαπωνία: Τα λείψανα 6χρονης που παρασύρθηκε από το τσουνάμι βρέθηκαν μετά από 14 χρόνια

Σήμερα

Η ταυτοποίηση των λειψάνων έγινε μέσω DNA και οδοντιατρικών αναλύσεων

Ισραήλ: Επιζών από τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα

Δεν κατάφερε να αντέξει το ψυχολογικό βάρος από όσα αντιμετώπισε στις 7 Οκτωβρίου 2023 ο Ρόεϊ Σάλεβ

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Αγοράκι 6 ετών πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου ‑ Φωτογραφία από το σημείο

Σήμερα

Οι γονείς του ήταν και αυτοί στην πισίνα, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς το παιδί πνίγηκε - Αντιλήφθηκε το αγοράκι ένας λουόμενος που το κλώτσησε τυχαία μέσα στο νερό!

Πάτρα: Γονείς παράτησαν τον 17χρονο αυτιστικό γιο τους σε ίδρυμα

Σήμερα

Αδιαφορία γονέων για παιδί με αυτισμό στην Πάτρα προκαλεί έντονη ανησυχία

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Σήμερα

Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Σήμερα

Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Σήμερα

Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Σήμερα

Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.