E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης Έμμας: «Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

«Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη»

Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονης Έμμας: «Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/11/2023 | 15:32

Με την κατάθεση της μητέρας της 21χρονης Έμμας συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, η δίκη για τον θάνατο της φοιτήτριας από την Κρήτη, η οποία έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου 2022, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονος, εγκαταλείποντάς την αιμόφυρτη στην άσφαλτο, στο ύψος της Καμάρας.

«Κρατούσε στα χέρια του ένα φονικό όπλο, ήταν παράνομος από την κορυφή μέχρι τα νύχια» είπε η μητέρα – μάρτυρας αναφερόμενη στον 27χρονο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο, κάνοντας μνεία αφενός στο ότι το αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές για να αυξήσει την ιπποδύναμή του και αφετέρου στο ότι ο οδηγός δεν διέθετε άδεια οδήγησης και επιπλέον βρισκόταν παράνομα, κατά τα λεγόμενά της, στη χώρα μας, ενώ επιπροσθέτως το αυτοκίνητο δεν ήταν δικής του ιδιοκτησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες που προανακριτικά μίλησαν για «ιλιγγιώδη ταχύτητα», με την οποία κινείτο το όχημα αλλά και «τρομακτικό θόρυβο» που ακούστηκε, η μάρτυρας έκανε λόγο για «Φόρμουλα Ένα» στο κέντρο της πόλης.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου οδηγού αλλά και της 20χρονης (τότε) συνοδηγού (απηλλάγη των κατηγοριών με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου) να εγκαταλείψουν το σημείο της θανατηφόρας παράσυρσης, η μητέρα της Έμμας είπε πως το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γλιτώσουν. «Εδώ ένα ζώο χτυπάμε και έχουμε τύψεις. Αυτοί οι άνθρωποι σκότωσαν μία κόρη, μία αδελφή, μία εγγονή, μία φίλη. Έχουν σκοτώσει και καταστρέψει παρά πολλές ζωές» κατέθεσε.

«Έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε»

Η ίδια μάρτυρας ανέφερε ότι η Έμμα εκείνο το βράδυ είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από τα Χανιά και πριν πάει στο σπίτι της σκόπευε να κάνει έκπληξη στη φίλη της επειδή είχε γενέθλια. Όπως κατέθεσε, είχε αγοράσει κεράκια και τούρτα, για να πάει στη φίλη της που έμενε σε παράλληλο δρόμο της Πλατείας Ναυαρίνου. «Διήνυσε πεζή το ρεύμα προς τα δυτικά, είχε περάσει στο επόμενο ρεύμα» είπε για το σημείο που συνέβη η φονική παράσυρση. Αφού χτύπησε το παιδί προσκρούοντας διαδοχικά σε κάδο και σ’ ένα σταθμευμένο όχημα «έκανε όπισθεν και την ξαναπάτησε» σημείωσε για την πορεία του αυτοκινήτου. «Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα του παιδιού μου» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της και επικαλούμενη στοιχεία της δικογραφίας, η γυναίκα ανέφερε ότι όταν ο οδηγός και η συνοδηγός εξαφανίστηκαν, εγκατέλειψαν το όχημα σε απόμερο μέρος, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας κι έκαναν ωτοστόπ ζητώντας «να πάνε σε κάποιο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν».

Ερωτηθείσα, τέλος, από το δικαστήριο για την κυκλοφοριακή παιδεία της κόρης της, η μάρτυρας σημείωσε ότι ήταν πολύ προσεκτική, ενώ πρόσθεσε ότι περπατούσε καθημερινά, κάνοντας περίπου 22.000 βήματα.

«Ήμασταν σοκαρισμένοι»

Τη σκυτάλη των καταθέσεων πήρε αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, η οποία κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την πινακίδα κυκλοφορίας του επίδικου αυτοκινήτου. «Αρχικά κατάλαβα ότι το όχημα τράκαρε με κάποιο άλλο όχημα. Ήταν ήχος σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων. Είδα κόσμο να μαζεύεται στη μέση του δρόμου. Καθώς πλησίαζα αντιλήφθηκα ότι χτύπησε πεζό. Τα είχαμε χάσει όλοι. Ήμασταν σοκαρισμένοι απ’ αυτά που είδαμε. Καταλάβαμε ότι ήταν σοβαρό περιστατικό» ανέφερε η μάρτυρας, τονίζοντας ότι το αυτοκίνητο «έτρεχε αρκετά» κάνοντας «σπιναρίσματα», ενώ αυτό που την κινητοποίησε, όπως κατέθεσε, ήταν ο «έντονος θόρυβος».

Η διαδικασία συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου- κυρίως αυτόπτες μάρτυρες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου

Σήμερα

Το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί και την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο

«Πίστεψα ότι θα πεθάνω»: Influencer δείχνει τα τραύματά της μετά την αθώωση του πρώην της για άγρια επίθεση

Σήμερα

Δάγκωμα στον λαιμό, μώλωπες και αίμα – Η κραυγή της Chloe Othen για ένα σύστημα που «προστατεύει τους θύτες και όχι τα θύματα»

Καιρός: Τα πολύ δύσκολα είναι σε λίγες ώρες ‑ «Καμπανάκι» Αρνιακού

Σήμερα

Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αγριο ξύλο στις ιπποδρομίες του Ασκοτ: Φόρεσαν τα καλά τους και άρχισαν τις γροθιές

Σήμερα

Πρωτοφανές περιστατικό βίας «αμαύρωσε» τις φημισμένες ιπποδρομίες - Μέσα στα αίματα οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 32χρονος που τραυματίστηκε μετά από παράσυρση στο κέντρο της πόλης

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Εγνατία με Ιασωνίδου, στο ύψος της Καμάρας συνέβη το δυστύχημα

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League: Η Λίβερπουλ «πυροδότησε» τη βόμβα του καλοκαιριού

Χτες

Ο 22χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός μετακομίζει από τη Λεβερκούζεν στο Λίβερπουλ, με τους «ρεντς» να πληρώνουν 150 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ιράν ‑ Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Γενεύη: «Η περιφερειακή κλιμάκωση δεν ωφελεί κανέναν»

Χτες

«Ήμασταν σαφείς, το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα» ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι

Θεσσαλονίκη: Γuμνοί ποδηλάτες «ξεχύθηκαν» στους δρόμους

Χτες

Ξεκίνησε η 18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Πούτιν: «Ανησυχώ για Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Χτες

Τι είπε για Ουκρανία, Ιράν, Ισραήλ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της Αμοργού

Χτες

13 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.