E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος «σχεδία» Δεκεμβρίου

Η «σχεδία» του οικογενειακού τραπεζιού

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος «σχεδία» Δεκεμβρίου
Δελτίο Τύπου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/11/2023 | 16:39

Ανακαλύπτουμε κρυμμένες ιστορίες στο τραπέζι μας, επιστρέφουμε στις φεμινιστικές ρίζες του χριστιανισμού, δίνουμε δεύτερη ζωή σε μια κούκλα, παρατηρούμε τη ζωή και το έργο ενός σκληρού από τρυφερότητα.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» του Δεκεμβρίου (τεύχος #117). Κυκλοφορεί από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στους δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι ιστορίες μας στο τραπέζι». Το οικογενειακό τραπέζι προάγει την ψυχική μας υγεία και τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών, προλαμβάνει διατροφικές διαταραχές, ενώ συνιστά και μία πύλη εισόδου σε κρυμμένες ιστορίες του παρελθόντος. «Μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, κυρίως στα νέα μέλη, ή και την πιθανότητα εκδήλωσης συμπεριφορών άγχους ή εξάρτησης και αντικοινωνικότητας (όπως χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ή αλκοόλ)», σημειώνει η ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια Βασιλική Μαργέτη.

«Το άφυλο του Θεού». Η θεολόγος Σπυριδούλα Αθανασοπούλου-Κυπρίου μάς καλεί σε μία επιστροφή στις (και) φεμινιστικές ρίζες του χριστιανισμού, θεωρεί ως ασεβή την εννόηση του Θεού ως αρσενικού, καθώς και τον αποκλεισμό των γυναικών από τη χειροτονία, ενώ αναδεικνύει την εγγενή θρησκευτικότητα της λογοτεχνίας.

«Η δεύτερη ζωή μιας κούκλας». Αντί να τα πετάξουν, σε όλο τον κόσμο, επιχειρήσεις πωλούν, επισκευάζουν ή και επαναχρησιμοποιούν μεταχειρισμένα παιχνίδια, συνδυάζοντας τη χαρά των παιδιών με την κοινωνική αλληλεγγύη. Χαρακτηριστικά, στο Μόντρεαλ, η  εταιρεία Raplapla δημιούργησε «Νοσοκομείο Κούκλας», στο οποίο ο «χειρουργός» της επαναφέρει κάθε χρόνο στη ζωή 700  σκισμένα ή φθαρμένα χνουδωτά κουκλάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βιβλίο «Σκληρός από τρυφερότητα», όπου παρουσιάζεται δίχως αγιοποίηση, μήτε ακύρωση ο Ηλίας Πετρόπουλος, μας ταξιδεύει στη ζωή και το έργο του αιρετικού λαογράφου του άστεως.

Ακόμη, οι υπερμαραθωνοδρόμοι Ντην Καρνάζης και Τζο Μαντά μάς μιλούν για μια σχέση γεμάτη αγώνες, Όλυμπο και Όμηρο. Στα «Λόγια της πλώρης», ο Χρήστος Αλεφάντης μας καλεί σε μαθήματα σουηδικών και ενσυναίσθησης. Κλείνουμε τραπέζι  σε μία γωνιά των Πατησίων,  όπου η περσική ποίηση συναντά την πολίτικη και ποντιακή γαστρονομία. Παράλληλα, μία λάτρης του μαζικού αθλητισμού μάς ταξιδεύει στην Ευρυτανία των δασωμένων πλαγιών, της κτηνοτροφίας, μα και της αγιογραφίας.  Παράλληλα, οι Κωστής Μπακόπουλος  και Βασίλης Μαραμής αποτυπώνουν μέσα από τους φακούς τους στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Δεκεμβρίου (τεύχος #117).

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ευρώπη εξερευνά το Διάστημα

Πριν 209 εβδομάδες

ΝΟΗΣΙΣαπό 26/02 έως 27/02

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 211 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA18/03

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρει τις Κινήσεις

Πριν 212 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 06/02 έως 24/02

Μελίνα Μερκούρη ‑ Να με θυμάσαι και να μαγαπάς

Πριν 212 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 11/03

Ειδύλλια οδός Eidylliaodos

Πριν 212 εβδομάδες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 18/01 έως 06/03

Ροκσταριλικια

Πριν 221 εβδομάδες

SKYLAND LIVE MUSIC VENUE13/12

1821‑2021 Διακόσια Χρόνια Δανεικά

Πριν 221 εβδομάδες

LUNAR SPACE PATRA17/12

Σπήλιος Φλώρος ‑ Ξέρω τις κινήσεις

Πριν 221 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ELIARTαπό 02/12 έως 30/12

CANCELMIKEIUS STAND UP COMEDY

Πριν 221 εβδομάδες

CINEMA ΒΑΚΟΥΡΑ18/12

Το Pink.gr συμμετείχε στο The Meet Market με ένα ηχηρό μήνυμα

Πριν 227 εβδομάδες

Είσαι τέλεια όπως είσαι - σε κάθε size, ύψος, κιλά.

Αλέξανδρος Τσουβέλας ‑ Θεσσαλονίκη

Πριν 244 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/09

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.