Μυστικά... 40 ετών για το ψήσιμο του οβελία: Τι και πώς να το κάνετε
Πολύτιμες συμβουλές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 20/4/2014 | 00:00
Από τα χέρια του έχουν περάσει πάνω από 240.000 αρνιά (!) κατά τη διάρκεια της 40χρονης εμπειρίας του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο κ. Πολυχρόνης, ιδιοκτήτης ταβέρνας, είναι ο καλύτερος σύμβουλος για επιτυχημένο ψήσιμο του οβελία και μοιράζεται τις γνώσεις του μαζί σας.
Αφού ξεπεράσετε το δίλημμα «αρνί ή κατσίκι», πάρτε δίπλα σας... κρασί και μπίρες, βάλτε μουσική και ξεκινάμε:
- Βγάζουμε τη συκωταριά για να την κάνουμε κοκορέτσι. Προσοχή: δεν σκίζουμε το αρνί στο στήθος, για να μη στραγγίξει και στεγνώσει.
- Καθαρίζουμε λαιμό και γλυκάδια. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και κόβουμε ένα λεμόνι και καθαρίζουμε τη φλούδα. Το βάζουμε στο πίσω μέρος της σούβλας.
- Ξεκινάμε με τη σούβλα από το πίσω μέρος: Καρφώνουμε στα μπούτια και σπάμε τα πόδια, για να μπορέσει να πιάσει καλύτερα.
- Γυρνάμε τα δυο πόδια και τα περνάμε το ένα μέσα στο άλλο.
- Το δένουμε γερά, για να μην μας φύγει (σε χέρια, πόδια και λαιμό). Προσοχή, όμως, όχι με σύρμα, γιατί ζεσταίνεται και κόβει το κρέας. Παράλληλα, το ράβουμε για να μην παίρνει αέρα.
- Αφού το δέσουμε, ξεκινάει το ψήσιμο. Το πιο σημαντικό όταν βάλετε το αρνί στη σούβλα, είναι τα κάρβουνα να έχουν χωνέψει, δηλαδή να έχει πάρει ήδη φωτιά και να μην είναι μαύρα, έτσι ώστε να μην μυρίσει το αρνί σας. Προσοχή: Θέλει περισσότερη φωτιά στα μπούτια και λιγότερη στη μέση, γιατί εκεί είναι λιγότερο το κρέας
- Το αρνί θα το βάλουμε στην τρίτη σκάλα, γιατί άμα το βάλουμε χαμηλά, θα μας αρπάξει. Το αφήνουμε περίπου μισή ώρα και αφού ροδίσει και αρχίζει να στάζει ζουμιά, το κατεβάζουμε λίγο πιο χαμηλά και σε λιγότερη φωτιά.
- Προσοχή: Το τρύπημα του αρνιού είναι μύθος! Γιατί εάν τρυπήσουμε το αρνί, θα φύγουν όλα τα ζουμιά και θα μας γίνει στεγνό.
- Με ένα πινελάκι μπορούμε λιγάκι να το αλείφουμε με λάδι, ρίγανη και αλάτι.
- Στη συνέχεια βάζουμε και δεύτερο ποτηράκι κρασί, προσέχουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ένα χορό μέχρι να ψηθεί το αρνί μας! Θα χρειαστούμε περίπου 2 ώρες!
Πηγή: star.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για ακόμη περισσότερα νέα, μπείτε στην ροή ειδήσεων του E-Daily.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στο Τενεσί – Φόβοι για νεκρούς, αγνοούνται 19 άτομα
Σήμερα
Έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση
Πέθανε ο Τζον Λοτζ, τραγουδιστής και μπασίστας των Moody Blues
Σήμερα
Οι Moody Blues αναγνωρίζονται ευρέως ως πρωτοπόροι του προγκρέσιβ ροκ
Θρίλερ στον Αγ. Παντελεήμονα: Εντοπίστηκε ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε διαμέρισμα
Σήμερα
Ήταν δεμένοι με tie wrap
Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο
Σήμερα
Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν
Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα
Σήμερα
Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν
«Χρυσάφι» τα παλιά ακίνητα ‑ «Παλιό» δεν σημαίνει «φθηνό»
Σήμερα
Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές
Ποτάμια Παλαιστινίων επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία ‑ Δείτε live εικόνα από τη μαζική επιστροφή τους
Σήμερα
Οι σκηνές εκτυλίσσονται σε μια περιοχή που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών
ΠΟΥ: Το 10% των γιατρών και το 7% των νοσηλευτών στην Ελλάδα έχουν τάσεις αυτοκτονίας
Σήμερα
9 στους 10 έχουν πέσει θύμα βίας
Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;
Σήμερα
Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε
Ο CEO του LinkedIn προειδοποιεί: «Το μέλλον της εργασίας δεν θα ανήκει σε όσους έχουν πτυχία»
Σήμερα
«Το μέλλον δεν ανήκει πλέον σε όσους έχουν τα πιο “λαμπερά” πτυχία» εξηγεί
Έξι στους δέκα νοσηλευτές έχουν χορηγήσει λάθος φάρμακο
Σήμερα