E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μυστικά... 40 ετών για το ψήσιμο του οβελία: Τι και πώς να το κάνετε

Πολύτιμες συμβουλές

Μυστικά... 40 ετών για το ψήσιμο του οβελία: Τι και πώς να το κάνετε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα χέρια του έχουν περάσει πάνω από 240.000 αρνιά (!) κατά τη διάρκεια της 40χρονης εμπειρίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πολυχρόνης, ιδιοκτήτης ταβέρνας, είναι ο καλύτερος σύμβουλος για επιτυχημένο ψήσιμο του οβελία και μοιράζεται τις γνώσεις του μαζί σας.

Αφού ξεπεράσετε το δίλημμα «αρνί ή κατσίκι», πάρτε δίπλα σας... κρασί και μπίρες, βάλτε μουσική και ξεκινάμε:

  1. Βγάζουμε τη συκωταριά για να την κάνουμε κοκορέτσι. Προσοχή: δεν σκίζουμε το αρνί στο στήθος, για να μη στραγγίξει και στεγνώσει.
  2. Καθαρίζουμε λαιμό και γλυκάδια. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και κόβουμε ένα λεμόνι και καθαρίζουμε τη φλούδα. Το βάζουμε στο πίσω μέρος της σούβλας.
  3. Ξεκινάμε με τη σούβλα από το πίσω μέρος: Καρφώνουμε στα μπούτια και σπάμε τα πόδια, για να μπορέσει να πιάσει καλύτερα.
  4. Γυρνάμε τα δυο πόδια και τα περνάμε το ένα μέσα στο άλλο.
  5. Το δένουμε γερά, για να μην μας φύγει (σε χέρια, πόδια και λαιμό). Προσοχή, όμως, όχι με σύρμα, γιατί ζεσταίνεται και κόβει το κρέας. Παράλληλα, το ράβουμε για να μην παίρνει αέρα.
  6. Αφού το δέσουμε, ξεκινάει το ψήσιμο. Το πιο σημαντικό όταν βάλετε το αρνί στη σούβλα, είναι τα κάρβουνα να έχουν χωνέψει, δηλαδή να έχει πάρει ήδη φωτιά και να μην είναι μαύρα, έτσι ώστε να μην μυρίσει το αρνί σας. Προσοχή: Θέλει περισσότερη φωτιά στα μπούτια και λιγότερη στη μέση, γιατί εκεί είναι λιγότερο το κρέας
  7. Το αρνί θα το βάλουμε στην τρίτη σκάλα, γιατί άμα το βάλουμε χαμηλά, θα μας αρπάξει. Το αφήνουμε περίπου μισή ώρα και αφού ροδίσει και αρχίζει να στάζει ζουμιά, το κατεβάζουμε λίγο πιο χαμηλά και σε λιγότερη φωτιά.
  8. Προσοχή: Το τρύπημα του αρνιού είναι μύθος! Γιατί εάν τρυπήσουμε το αρνί, θα φύγουν όλα τα ζουμιά και θα μας γίνει στεγνό.
  9. Με ένα πινελάκι μπορούμε λιγάκι να το αλείφουμε με λάδι, ρίγανη και αλάτι.
  10. Στη συνέχεια βάζουμε και δεύτερο ποτηράκι κρασί, προσέχουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ένα χορό μέχρι να ψηθεί το αρνί μας! Θα χρειαστούμε περίπου 2 ώρες!

Πηγή: star.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Σoκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη φονική συμπλoκή

Σήμερα

Κοντά στη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία

Πέθανε ο Κώστας Πάντζιος – Υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα

Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή

Χωρίς σούπερ μάρκετ για τρεις ημέρες ‑ Πότε κλείνουν

Σήμερα

Για τρεις ημέρες θα κατεβάσουν ρολά τα σούπερ μάρκετ τον επόμενο μήνα

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ετοιμάζει ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου!

Σήμερα

Την πληροφορία μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

Ρίψη βόμβας μέσω drone σε επιχείρηση στην Κρήτη

Σήμερα

Αγνωστοι κατέβασαν με drone εμπρηστικό μηχανισμό μέσα στην επιχείρηση με πυροκροτητή και χρονόμετρα

Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό TCG Anadolu ‑ Για πρώτη φορά σε νατοϊκή άσκηση

Σήμερα

Για πρώτη φορά, Ισπανοί και Τούρκοι πεζοναύτες θα αποβιβαστούν από κοινού σε ευρωπαϊκές παραλίες

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από τη δολοφovία στο Μαρούσι

Σήμερα

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1, που δείχνει τις δραματικές στιγμές από τη φονική συμπλoκή στο Μαρούσι

Ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης ο Στέφανος Ντούσκος στην Ουγγαρία

Σήμερα

Το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ουγγαρία κατέκτησε ο Στέφανος Ντούσκος

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.