E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Πώς «ψάρευε» τα ανυποψίαστα κορίτσια

Μια 43χρονη η «σχολαστική» αρχηγός του κυκλώματος, γνώριμη των Αρχών, κρατούσε και σημειώσεις για τις επιδόσεις των θυμάτων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking: Πώς «ψάρευε» τα ανυποψίαστα κορίτσια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/12/2023 | 14:16

Έψαχναν στο διαδίκτυο γυναίκες που να έχουν ανάγκη και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. «Έριχναν» δίπλα τους μία γυναίκα η οποία τις προσέγγιζε διαδικτυακά και της γέμιζε με υποσχέσεις για δουλειές με υψηλές απολαβές και πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης.

Εκείνες πείθονταν και ταξίδευαν στη χώρα μας κυνηγώντας το όνειρο. Δυστυχώς, το όνειρο κατέληγε σε εφιάλτη. Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα trafficking που αποδομήθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στελέχη του οποίου το περασμένο Σάββατο (2/12) προχώρησαν στη σύλληψη έξι μελών της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η «σχολαστική» αρχηγός

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, αρχηγός του κυκλώματος εμφανίζεται μία 43χρονη η οποία είχε συλληφθεί και παλαιότερα για παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αρχηγός ήταν ιδιαίτερα… «σχολαστική» και οργανωμένη καθώς κάμε μέρα έκανε «σύσκεψη» με το νούμερο 2 της ομάδας (μία 57χρονη) αναλύοντας τη δραστηριότητα (επισκεψιμότητα) του κάθε οίκου ανοχής που συνεργάζονταν καθώς και την απόδοση των γυναικών. Με πόσους πηγαίνουν δηλαδή και τι λεφτά φέρνουν στο ταμείο. Μάλιστα, ως μέτρο προφύλαξης, είχαν δώσει στις γυναίκες και ψευδώνυμα όπως «Λολίτα», «Ντονέλα», «Πάμελα» και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση, τους υπόσχονταν καλές συνθήκες διαβίωσης και μία καλοπληρωμένη δουλειά και όταν αυτές έφθαναν στη χώρα μας τότε τους έλεγαν πως θα πρέπει να τους ξεπληρώσουν τα έξοδα του ταξιδιού και τις έβγαζαν στο πεζοδρόμιο.

«Από τα τέσσερα πρώτα ραντεβού δεν έπαιρναν τίποτα, πήγαιναν όλα τα λεφτά στο κύκλωμα. Μετά τους άφηναν κάτι ελάχιστα χρήματα ίσα - ίσα για να μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα. Έκαναν 15 με 20 ραντεβού σε κάθε βάρδια και τους έλεγαν ότι θα πρέπει να πληρώσουν για τη σίτιση, τη διαμονή καθώς και για το ταξίδι που έκαναν. Μιλάμε για υπέρογκα ποσά. Οι γυναίκες έρχονταν με τρίμηνη βίζα και έμεναν στη χώρα μας για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Μετά έφευγαν και έφερναν άλλες» ανέφεραν πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Η γυναίκα που αποκάλυψε το κύκλωμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε τέλη Σεπτεμβρίου όταν, στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας, εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. μία γυναίκα από τη Βενεζουέλα για την οποία προέκυψε ότι τυγχάνει θύμα εμπορίας ανθρώπων.

Όπως ανέφερε η γυναίκα στις Αρχές, προ τεσσάρων μηνών προσεγγίστηκε μέσω του διαδικτύου από γυναίκα ομοεθνή της – μέλος της εγκληματική οργάνωσης, η οποία εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη θέση της και με τη χρήση απατηλών μέσων, απέσπασε τη συναίνεσή της, προκειμένου ταξιδέψει στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας τη διευθέτηση των ταξιδιωτικών της εγγράφων.

Αρχές του Σεπτεμβρίου αφίχθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», όπου παρελήφθη, μεταφέρθηκε και εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου διέμεναν και άλλες γυναίκες ομοεθνείς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έκτοτε, με τη χρήση ψυχολογικής βiας, αλλά και με το πρόσχημα της εξόφλησης υποτιθέμενου υπέρογκου χρέους που είχε δημιουργηθεί από τη μεταφορά της στη χώρα μας, εξαναγκαζόταν να εκδίδεται σε οίκους ανοχής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Η μεταφορά της από και προς τους οίκους ανοχής πραγματοποιούταν από μέλη της οργάνωσης, τα οποία παρακρατούσαν μεγάλος μέρος των εσόδων και επιτηρούσαν πλήρως τις κινήσεις της.

Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει από τον έλεγχο της οργάνωσης και με τη συνδρομή Μ.Κ.Ο., εντοπίστηκε και προσήλθε στην Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι το οποίο και οδήγησε στην αποδόμηση της οργάνωσης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.