H εθνική σύνταξη αυξάνεται σε 426,17 ευρώ από 1/1/2024
ημοσιεύτηκε η ΚΥΑ και υπεγράφη η εγκύκλιος για την αύξηση των κύριων συντάξεων κατά 3%

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δημοσίευση 8/12/2023 | 18:34
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ και υπεγράφη η εγκύκλιος για την αύξηση των κύριων συντάξεων κατά 3% από 1.1.2024. Την απόφαση συνυπογράφει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογενείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, αυξάνονται, από την 1η του έτους 2024, τα κάτωθι ποσά:
- H εθνική σύνταξη. Η εθνική σύνταξη, η οποία, μέχρι τις 31/12/2023, ανερχόταν σε 413,76 ευρώ, αυξάνεται, από 1/1/2024, σε 426,17 ευρώ.
- To ανώτατο όριο κύριας και επικουρικής σύνταξης. Το ανώτατο όριο για τις κύριες συντάξεις, το οποίο, έως τις 31/12/2023, ανερχόταν σε 4.965,12 ευρώ, αυξάνεται, από 1/1/2024, αυτόματα σε 5.114,04 ευρώ. Το ανώτατο όριο για τις επικουρικές συντάξεις, το οποίο, έως τις 31/12/2023, ανερχόταν σε 1.489,54 ευρώ, αυξάνεται, από 1/1/2024, αυτόματα σε 1.534,21 ευρώ.
- Το κατώτατο όριο σύνταξης, λόγω θανάτου και το κατώτατο όριο σύνταξης, λόγω εργατικού ατυχήματος ή επαγγελματικής νόσου. Το κατώτατο όριο της σύνταξης, λόγω θανάτου (χηρείας και ορφανικές), το οποίο, έως τις 31/12/2023, ανερχόταν σε 387,90 ευρώ, αυξάνεται, από 1/1/2024, αυτόματα σε 399,54 ευρώ.
- Βασική σύνταξη του ΟΓΑ. Η βασική σύνταξη του π. ΟΓΑ, η οποία, μέχρι τις 31/12/2023, ανερχόταν σε 387,90 ευρώ, από 1/1/2024, αυξάνεται σε 399,54 ευρώ.
- Νέοι συνταξιούχοι από 01/01/2024. Αυξημένες κατά το ποσοστό του πληθωρισμού οι συντάξιμες αποδοχές και, κατά συνέπεια, αυξημένη σύνταξη θα λάβουν και οι συνταξιούχοι γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, με έναρξη καταβολής από 1/1/2024.
Όπως μεταδίδε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «με τον τρόπο αυτό, το κράτος μεριμνά για την ίση μεταχείριση των συνταξιούχων και τη διασφάλιση των εισοδημάτων τους, μετά τη συνταξιοδότηση, οποτεδήποτε και εάν υποβάλλουν αίτηση»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για ακόμη περισσότερα νέα, μπείτε στην ροή ειδήσεων του E-Daily.gr
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Για τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών στην Κύπρο που αποτράπηκε, κάνει λόγο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ
Σήμερα
Ο υπουργός Γκίντεον Σάαρ δεν διευκρινίζει τι είδους επίθεση ήταν αυτή ή πότε σχεδιαζόταν
Στίβος: Εκπληκτικός Τεντόγλου στο Ντεσάου με 8,23μ.
Σήμερα
Επόμενη στάση για τον κορυφαίο άλτη του πλανήτη στο μήκος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Μαδρίτη
Τραμπ: «Θα έπρεπε να μου δώσουν το Νόμπελ Ειρήνης 4 ‑ 5 φορές μέχρι τώρα, αλλά δεν θα το κάνουν»
Σήμερα
Η πρόταση της πακιστανικής κυβέρνησης για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο, προκάλεσε την αφοπλιστική απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ
Τραγωδία στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από πτώση αερόστατου, δείτε συγκλονιστικό βίντεο
Σήμερα
Έχουν διασωθεί 13 άτομα - Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το αερόστατο έπιασε φωτιά
Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του ‑ Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν
Σήμερα
Κίνηση-ορόσημο για το Ιράν και το μέλλον της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
Σήμερα
Το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί και την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο
H Γαλλία απαγορεύει Shein και Temu για σοβαρούς λόγους και ίσως ακολουθήσουν κι άλλες χώρες
Σήμερα
Τι συμβαίνει με το ultra fast fashion;
«Πίστεψα ότι θα πεθάνω»: Influencer δείχνει τα τραύματά της μετά την αθώωση του πρώην της για άγρια επίθεση
Σήμερα
Δάγκωμα στον λαιμό, μώλωπες και αίμα – Η κραυγή της Chloe Othen για ένα σύστημα που «προστατεύει τους θύτες και όχι τα θύματα»
Καιρός: Τα πολύ δύσκολα είναι σε λίγες ώρες ‑ «Καμπανάκι» Αρνιακού
Σήμερα
Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Αγριο ξύλο στις ιπποδρομίες του Ασκοτ: Φόρεσαν τα καλά τους και άρχισαν τις γροθιές
Σήμερα
Πρωτοφανές περιστατικό βίας «αμαύρωσε» τις φημισμένες ιπποδρομίες - Μέσα στα αίματα οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 32χρονος που τραυματίστηκε μετά από παράσυρση στο κέντρο της πόλης
Σήμερα