E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πολικές θερμοκρασίες: Μέχρι ‑8 στη Βόρεια Ελλάδα

Χαμηλές θερμοκρασίες και την Κυριακή, με χιόνια στα βόρεια και ορεινά

Πολικές θερμοκρασίες: Μέχρι ‑8 στη Βόρεια Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 9/12/2023 | 19:39

Το τσουχτερό κρύο έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό σε πολλές περιοχές της χώρας, από αυτό το Σαββατοκύριακο. Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν στη βόρεια Ελλάδα το πρωί του Σαββάτου, με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμη και στους μείον 8 βαθμούς Κελσίου.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -8,4 βαθμούς Κελσίου στη Βλάστη Κοζάνης, ενώ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και στη Φθιώτιδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε τον πίνακα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Ο καιρός την Κυριακή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τοπικές βροχές από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με λίγες τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες προβλέπεται αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Τις βραδινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 02 έως 16 με 17 βαθμούς και στα νότια από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με λίγες τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά αύξηση των νεφώσεων, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη δυτική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αύξηση των νεφώσεων και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν από αργά το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικότερα τμήματα. Βαθμιαία από το απόγευμα αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στην Κρήτη και βαθμιαία από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικότερα τμήματα. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αύξηση των νεφώσεων με πιθανότητα ασθενών βροχών. Λίγα χιόνια θα πέσουν από αργά το απόγευμα στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικότερα τμήματα. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες αύξηση των νεφώσεων με πιθανότητα ασθενών βροχών.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα, που θα είναι πιθανώς προσκαιρα ισχυρά στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 03 έως 17 και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Σήμερα

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Σήμερα

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Σήμερα

Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Σήμερα

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Σήμερα

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Σήμερα

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Σήμερα

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Δημογραφικό: Μειωθήκαμε κατά 500.000 άτομα, καταρρέουν οι γεννήσεις ‑ Πότε ξεκίνησε η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα

Σήμερα

Η Ελλάδα καταγράφει από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην ΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.