E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Οι Χρυσαυγίτες μου χαράκωσαν την μύτη και την άφησαν να κρέμεται»

Σοκάρει η κατάθεση του 16χρονου μαθητή

«Οι Χρυσαυγίτες μου χαράκωσαν την μύτη και την άφησαν να κρέμεται»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/4/2014 | 00:06

Σοκάρει η κατάθεση του 16χρονου μαθητή της πρώτης Λυκείου από το Παλαιό Φάληρο, τον οποίο χτύπησαν με μαχαίρι τρεις φορές στο πρόσωπο δύο φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής τον Ιανουάριο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο δράστης φορούσε κουκούλα, αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα όμως το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό. Όλα έγιναν στις 28 Ιανουαρίου στις 08:10 το πρωί», σημείωσε αρχικά, ενώ περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης ανέφερε: «Δεν άκουσα βήματα πίσω μου, επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Κάποια στιγμή ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον Απ. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη.

»Όταν φώναξα βοήθεια, άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν, αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει, επειδή φοβούνται».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του Απ., που ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστιγκες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της, αλλά δεν άκουγε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω, αλλά δεν το έκανα, επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή, αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν. Ήταν προμελετημένη επίθεση, έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να με δουν από το προαύλιο».

Στη συνέχεια, ο πατέρας του θύματος κατέθεσε στο δικαστήριο πως στο νοσοκομείο ήταν όλοι σοκαρισμένοι. «Το παιδί ήταν γεμάτο αίματα και για 2,5 ώρες εγχειριζόταν. Ήταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του. Έμοιαζε σαν να ήταν μπράβος, ο δυνατός της Χ.Α. Υπάρχει περιστατικό όπου ο γυμναστής του σχολείου τον είχε φωνάξει μετά από διένεξη που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου. Στη συνέχεια κατέθεσε τα στοιχεία από τα SMS και είπε ότι η επίθεση είχε οργανωθεί τουλάχιστον άλλες δυο φορές».

Η μητέρα του θύματος πάλι είπε πως μόλις μπήκε στο ιατρικό κέντρο, το παιδί της ήταν μέσα στα αίματα. «Ο γιατρός μου είπε "έχεις ¶γιο. Το παιδί σου πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο". Το παιδί από τότε είναι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και σήμερα βλέπει ψυχολόγο. Ήταν ο εύκολος στόχος, ο πιο αδύναμος κρίκος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγα λόγια για την ιστορία

Να υπενθυμίσουμε, ότι το αγόρι πριν 14 μήνες είχε δεχτεί επίθεση με μαχαίρι από μια κοπέλα συνομήλική του και έναν νεαρό εξωσχολικό, πάλι της ίδιας ηλικίας.

Αφορμή για το μαχαίρωμα που κόντεψε να στοιχήσει τη ζωή στον νεαρό μαθητή ήταν, σύμφωνα με τη μητέρα του, όσα έλεγε το αγόρι στη κατηγορουμένη, καθώς θεωρούσε ότι το κορίτσι έχει λανθασμένες αντιλήψεις.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Χτες

Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Χτες

«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Χτες

Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Χτες

Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα

Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί

Χτες

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.