E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Super League 1: Αυτή είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών

Προβλέπει ποινή αποκλεισμού ομάδων από το πρωτάθλημα

Super League 1: Αυτή είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/12/2023 | 13:51

Όλες τις λεπτομέρειες των μέτρων κατά της οπαδικής βiας που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Αυτή, εκτός των άλλων περιλαμβάνει και το πόσα άτομα επιτρέπεται να βρίσκονται στις εξέδρες κάθε γηπέδου: «Κατά την εφαρμογή της παρούσας επιτρέπεται η είσοδος στις εξέδρες του γηπέδου έως δέκα (10) εκπροσώπων κάθε ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανωτέρω εκπρόσωποι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή κατέχουν διευθυντική θέση στην ομάδα. Στον ανωτέρω αριθμό δε συμπεριλαμβάνονται οι αξιωματούχοι που δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, όποια ομάδα παραβιάσει το λουκέτο θα της επιβληθεί αποκλεισμός από το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση διάθεσης εισιτηρίων ή παρουσίας θεατών κατά παράβαση των απαγορεύσεων των παρ. 1, 2 και 3, επιβάλλεται στις Π.Α.Ε., με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ο αποκλεισμός από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) για την περίοδο 2023-2024».

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

Άρθρο πρώτο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

1. Για το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της παρούσας έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, απαγορεύονται η διάθεση εισιτηρίων και η παρουσία θεατών στους αγώνες ποδοσφαίρου:


(α) Του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024,
(β) του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και στους φιλικούς αγώνες, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(γ) του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 2) περιόδου 2023-2024, καθώς και στους φιλικούς αγώνες, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συγκροτείται και διατηρείται ως δεύτερη ομάδα (Β’ ομάδα) Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) που είναι μέλος του επαγγελματικού συνδέσμου της παρ. 1 του άρθρου 97 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), σύμφωνα με το άρθρο 108Β του ν. 2725/1999.Κατά την εφαρμογή της παρούσας επιτρέπεται η είσοδος στις εξέδρες του γηπέδου έως δέκα (10) εκπροσώπων κάθε ομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι οι ανωτέρω εκπρόσωποι είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή κατέχουν διευθυντική θέση στην ομάδα. Στον ανωτέρω αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται οι αξιωματούχοι που δηλώνονται στο Φύλλο Αγώνα.Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί έως τη δημοσίευση της παρούσας ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα του πρώτου εδαφίου αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

2. Για το χρονικό διάστημα της παρ. 1 απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στη φιλοξενούμενη ομάδα

α) στους αγώνες ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος και στους φιλικούς αγώνες, εφόσον η φιλοξενούμενη ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) περιόδου 2023-2024, καθώς και
β) στους αγώνες ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 2) περιόδου 2023-2024 και στους φιλικούς αγώνες εφόσον η φιλοξενούμενη ομάδα συγκροτείται και διατηρείται ως Β’ ομάδα υπό την έννοια της περ. (γ) της παρ. 1. Κατά την εφαρμογή της παρούσας επιτρέπεται η είσοδος στις εξέδρες του γηπέδου έως δέκα (10) εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας, εφαρμοζομένων αναλόγως του δευτέρου και του τρίτου εδαφίου της παρ. 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για το χρονικό διάστημα της παρ. 1, είναι δυνατόν, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, να επιβάλλεται η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου των διασυλλογικών διοργανώσεων της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (Union of European Football Associations – UEFA), εφόσον ελληνική ομάδα είναι γηπεδούχος, και να προβλέπεται ο ανώτατος αριθμός εκπροσώπων των ομάδων, των οποίων επιτρέπεται η είσοδος στις εξέδρες του γηπέδου.

4. Σε περίπτωση διάθεσης εισιτηρίων ή παρουσίας θεατών κατά παράβαση των απαγορεύσεων των παρ. 1, 2 και 3, επιβάλλεται στις Π.Α.Ε., με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ο αποκλεισμός από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) για την περίοδο 2023-2024.

5. Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 αξιολογούνται τα αποτελέσματα της εφαρμογής της παρούσας, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρούνται απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου και υφίσταται ο κίνδυνος διακινδύνευσης της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των συμμετεχόντων, καθώς και της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύκλωμα τράφικινγκ: Η «Μαρίνα» και ο «τραπεζίτης» της Greek Mafia

Πριν 8 ώρες

Η 73χρονη φέρεται να είχε επαφές με αρχηγικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία συμμετείχε η 38χρονη βραβευμένη αστυνόμος

Για έγκλημα μιλάει σε νυχτερινή ανάρτησή της η μητέρα του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου

Πριν 8 ώρες

Η ανάρτηση της προϊσταμένης της εισαγγελίας εφετών Λάρισας λίγες ώρες μετά την αναγνώριση από την ίδια της σορού του γιου της

Επίδομα παιδιού: Πώς να εκδώσετε προπληρωμένη κάρτα

Χτες

Τίθεται σε ισχύ η προπληρωμένη κάρτα για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ - Η διαδικασία υποβολής αίτησης

Παρκαρισμένο ΙΧ προκαλεί χάος στην πλατεία Αγίας Ειρήνης ‑ Εγκλωβισμένοι δεκάδες οδηγοί

Χτες

Το παράνομο παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο

Τέμπη: Φωτογραφίες από τα χημικά εγκαύματα πυροσβεστών ‑ «Έβγαλα το γάντι και είδα το χέρι άσπρο, είχε νεκρώσει ο ιστός»

Χτες

Φωτογραφίες από τα εγκαύματα στα σώματα των πυροσβεστών έφερε στο φως η εκπομπή ""Αλήθειες με τη Ζήνα"" στο Star.

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πυροδότησε τεράστια έκρηξη για κατασκευαστικό έργο

Χτες

Μεγάλα σύννεφα καπνού και σκόνης εμφανίστηκαν στον ουρανό της Πιονγιανγκ

Σε 24ωρη απεργία τα Ταξί της Αττικής στις 19 Φεβρουαρίου

Χτες

Aπό τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης

Τύρναβος: Σοκάρει κτηνοτρόφος της περιοχής ‑ «Επί πέντε ημέρες τα σκυλιά γάβγιζαν στο βουνό»

Χτες

«Πήγε κάποια στιγμή σήμερα ο εργάτης μου για να δει τι ακριβώς συμβαίνει και με ειδοποίησε» τονίζει ο κτηνοτρόφος της μονάδας της περιοχής.

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.